Beste Vivo smartphone

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het Chinese smartphonemerk Vivo mag er wezen. Het komt met een steeds betere kwaliteit, en ook nog eens tegen betaalbare prijzen. De beste Vivo smartphone is verkrijgbaar vanaf € 279. Er zijn ook een aantal topmodellen te koop. Hieronder een overzicht van de nieuwste en beste Vivo smartphones van dit moment.

De Vivo Y-serie

Ben je op zoek naar de beste Vivo smartphone, kijk dan eens bij de Y-serie. Dit zijn toestellen uit het middensegment. Eigenlijk hebben deze een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwste Vivo smartphone uit deze serie betreft de Y33s, die in maart 2022 is uitgebracht. Het toestel heeft een 6,51 inch IPS-scherm en een kunststof behuizing. Verder beschikt dit model over een dubbele hoofdcamera en een enkele selfiecamera.

De toestellen uit deze serie zijn niet waterdicht. Ook kan de kunststof behuizing wat goedkoop aanvoelen, maar daar is de prijs ook naar. Kijk je naar de specificaties van deze smartphones dan kun je ze vergelijken met de Samsung A-serie (budget/middensegment).

Prijzen variëren van € 230-€ 300. Hiervoor krijg je een toestel dat net is uitgebracht, de goedkoopste modellen zijn 1-3 jaar geleden uitgebracht.

Bekijk Vivo Y-serie

Specificaties X-serie

Misschien wel de beste Vivo smartphone is een model uit de X-serie. De X70(Pro) is sinds september 2021 verkrijgbaar. De X80(Pro) is een model uit 2022. Wat direct opvalt zijn de mooie designs. De toestellen uit deze serie hebben een schermafmeting van minimaal 6,5 inch. Verder hebben ze een aluminium behuizing en, afhankelijk van het model, ook nog eens IP-certificering (waterdicht).

De Mediatek processor levert goede prestaties, al helemaal met het flinke werkgeheugen (vanaf 8 GB). Daar komt ook nog de verrassend goede hoofdcamera bij.  Reken op een quad hoofdcamera waarvan de grootste lens een resolutie van 40 MP of hoger heeft. De (enkele) selfiecamera heeft ook een verrassend hoge resolutie. De batterij heeft in 3G gesprektijd een levensduur van 20 uur of meer, ook weer afhankelijk van het model.

Je betaalt wel wat meer voor de nieuwste Vivo telefoon uit de X-serie. Je komt al snel op € 700 of meer uit. Iets oudere modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 400.

Naar Vivo X-serie

Goedkope Vivo smartphone: iQOO

Een andere aanrader is de Vivo iQOO, ook weer verkrijgbaar in verschillende modellen. Bijvoorbeeld de iQOO Z6 uit 2022, voorzien van een krachtige Snapdragon 695 processor met 4 of 8 GB werkgeheugen. Er is een triple hoofdcamera aanwezig (50 mp) en een 16 mp selfiecamera. Dit toestel kost rond de € 190.

Uit dezelfde serie heb je ook de iQOO 9 (2022). Dit toestel is spatwaterdicht en voorzien van beschermend Panda Glass. De triple hoofdcamera, stereo luidsprekers, Snapdragon processor en de krachtige accu maken dit toestel tot de beste Vivo smartphone onder de € 250. Helaas zijn veel van deze modellen alleen in India verkrijgbaar. Wil je binnen Europa de beste Vivo telefoon scoren, dan vind je hieronder een samenvatting.

Vivo X versus Vivo Y

Wat is nu de beste Vivo smartphone? De X-serie is duurder maar beduidend beter. Het is aan te raden om voor een model gaan dat maximaal twee jaar geleden is uitgebracht. Ga dus voor de nieuwste Vivo telefoon, dan weet je zeker dat je het beste in huis haalt.

Voor mensen met een lager budget is de Vivo Y-serie aan te raden. Deze modellen zijn vergelijkbaar met de middensegment smartphones van Samsung, of de modellen van Oppo.

Zijn Vivo smartphones goed?

Het merk Vivo is in Europa nog niet zo bekend. Terwijl de toestellen wel volop verkrijgbaar zijn. Het bedrijf Vivo werd in 2009 opgericht. In 2014 werden de bedrijfsactiviteiten wereldwijd uitgebreid. Ze zijn vooral in Aziatische landen bekend waaronder India, Thailand en Cambodja. Twee fabrieken staan in China, jaarlijks worden er meer dan 200 miljoen smartphones geproduceerd.

In China zelf heeft Vivo een marktaandeel van 22% (2021). Hiermee was het populairder dan Apple (16%). Waarschijnlijk zal dit merk de komende jaren in Europa flink doorgroeien.

Vivo of Oppo, welke van deze twee beter is

Soms is het lastig kiezen tussen Vivo of Oppo. Dit komt omdat bij de merken gelijkwaardige telefoons op de markt brengen. Over het algemeen is het zo dat gelijkwaardige schalen van Vivo meer batterijvermogen hebben en soms ook een hogere CPU-snelheid.

Laat ook even goed op de Bluetooth versie. Het is praktisch om voor de laatste versie te gaan, dan weet je ook dat je profiteert van een snellere data overdracht. De afmeting van het scherm is persoonlijk, je gaat voor een groot of een klein toestel. Gelukkig heb je hier bij Vivo meer dan voldoende keuze erin.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Vivo smartphone
Schuiven naar boven