Waar stripboeken kopen?

Wist je dat de geschiedenis van het stripverhaal teruggaat tot de 11e eeuw? Het blijft leuk om stripboeken te lezen, en hier is ontzettend veel keuze in. Waar stripboeken kopen? Online heb je de meeste kans om een goed stripboek te scoren. Bekijk de mogelijkheden, prijs en welke strips een echte aanrader zijn.

Nieuwe of tweedehands stripboeken

Nieuwe stripboeken kopen betekent dat je altijd de nieuwste exemplaren in huis haalt. Praktisch wanneer je bepaalde strips verzamelt of gewoon de nieuwste wilt lezen. Tweedehands stripboeken zijn goedkoper. Ideaal voor de liefhebber, verzamelaar of mensen met een beperkt budget. Laten we gaan kijken waar je stripboeken kunt kopen maar vooral: welke je aan moet schaffen.

Suske en Wiske

Een van de bekendste strips is Suske en Wiske. Deze Belgische stripreeks kwam voor het eerst in 1945 uit. Bedenker Willy Vandersteen richtte een complete tekenstudio op. Wist je dat Suske en Wiske de langstlopende en meest populaire stripserie van de Benelux is? Logisch dat bijna iedereen dit kent.

Nieuwe stripboeken van Suske en Wiske kosten rond de € 7. Bestel online en kies uit tientallen verschillende titels. Het is dus ook mogelijk om wat oudere nummers aan te schaffen.

Bekijk Suske en Wiske

Asterix

Net zo populair is het stripverhaal Asterix. Deze Franse stripserie werd voor het eerst in 1959 gepubliceerd. Iets jonger dan Suske en Wiske maar net zo geliefd. Hij wordt namelijk in meer dan 70 verschillende landen uitgebracht.

De Asterix stripboeken zijn verkrijgbaar voor ongeveer € 7 per stuk. Elk boek bevat 48 pagina’s. Je hebt keuze uit de leukste nieuwe en oudere nummers. Uiteraard zijn de boekjes gloednieuw, dus onbeschadigd en ongelezen.

Naar Asterix stripboeken

De leukste stripboeken op een rij

Kijk in de online stripboeken winkel en ontdek de leukste strips.  Bij elke strip staat een omschrijving van de inhoud maar ook de prijs. Zo zie je direct wat je betaalt.

Bekijk stripboeken winkel

Momenteel zijn deze strips erg populair:

  • Asterix
  • Suske en Wiske
  • Dirkjan
  • Dog Man
  • Fokke & Sukke
  • Blake en mortimer
  • Franka
  • Hein de Kort

Waar stripboeken kopen die al veel eerder zijn uitgebracht? Dat kan ook gewoon online. Je komt leuke titels als Bessie Turf, Sjors en Sjimmie en De Rode Ridder tegen. Jeugdsentiment die weer mooie tijden laat herbeleven.

Dit is de bekendste strip

Er zijn meer dan 1000 verschillende strips uitgebracht. Wat is de bekendste strip? Die titel gaat naar de Donald Duck, Suske en Wiske, Asterix, De Rode Ridder, Kuifje en Kiekeboe. Ook de strip Urbanus was lange tijd erg populair. De best verkochte stripverhalen van Nederland en België zijn de Donald Duck en Suske en Wiske.

Wist je trouwens dat nummer één van Action Comics het duurste stripboek ter wereld is? Dit nummer werd voor maar liefst 1,5 miljoen dollar verkocht.

Wat is een graphic novel?

In webshops zie je soms vreemde termen voorbijkomen. Bijvoorbeeld de term graphic novel, maar wat is dit precies. Dit is de Engelse benaming voor stripverhaal, maar dan met het karakter van een roman. Links in de strip draait het dus om het karakter en innerlijke leven van bepaalde personages.

Het verschil tussen graphic novel en strip

Het grootste verschil tussen een graphic novel en een strip zit hem in de verhaallijn. Je leest een graphic novel als een romannetje, maar dan in beeldvorm. Terwijl een strip heel algemeen of luchtig is.

Welke stripboeken zijn geld waard?

Voor een nieuw stripboek betaal je rond de € 7, soms ligt de prijs tegen de € 10 aan. Misschien wil je oude strips verkopen. Welke stripboeken zijn geld waard? Wanneer een bepaald nummer erg uniek is dan heeft dit een hogere waarde. Die waarde kan oplopen tot meer dan een miljoen euro. Ga hier niet zomaar van uit, de meeste oude stripboeken zijn een paar euro waard.

De waarde hangt ook van de staat van onderhoud af. Bevat het stripboek veel scheuren of vouwen dan krijg je hier niet al te veel voor. Terwijl een onbeschadigd exemplaar een hogere waarde heeft.

Bedenk ook dat de eerste druk van een zeldzaam stripalbum altijd veel geld waard is. Helaas zijn er maar weinig mensen die de eerste druk in bezit hebben. Vaak wordt de eerste druk opnieuw uitgebracht, waardoor het lijkt alsof je de eerste versie te pakken hebt. Terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet zo is.

Tweedehands stripboeken verkopen op een bol.com

Wist je trouwens dat je tweedehands stripboeken kunt verkopen via bol.com? Dit kan niet alleen als ondernemer maar ook wanneer je particulier bent. Je hoeft alleen maar informatie over de strip door te geven en hoe het boek eruit ziet. Verder bepaal je de verkoopprijs. Deze prijs mag nooit hoger liggen dan de nieuwprijs, probeer dus de originele prijs te achterhalen.

Wil je een hogere prijs vragen dan kun je het stripboek beter veilen, bijvoorbeeld via Catawiki. Dan kun je er ook een veel hogere prijs voor vragen en ontvangen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com