Beste wasmiddel (2022): wasmiddelen getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Wat is het beste wasmiddel 2022 voor de witte of bonte was? Je hebt de keuze uit waspoeders, vloeibare wasmiddelen, wasballen of tabletten. De een wast schoner dan de ander. Daarom is het belangrijk om naar verschillende testen en gebruikerservaringen te kijken (Consumentenbond en gebruikers).

Wasmiddel gebruiken

Een wasmiddel bevat enzymen, bedoelt voor het oplossen van vuildeeltjes. Een totaalwasmiddel bevat een zuurstofbleekmiddel. Dit is geschikt voor de witte was of sterk vervuilde was. Nadeel van een totaalwasmiddel is dat gekleurde kledingstukken kunnen verbleken. Een kleur wasmiddel is beter geschikt voor de gekleurde was, omdat het geen bleekmiddel maar wel een kleurbeschermer bevat. Voor wol en zijde gebruik je een wol – en fijnwasmiddel.

Gebruik altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel. Te weinig wasmiddel maakt het wasgoed niet schoon. Gebruik je te veel, dan komt dit de levensduur van je wasmachine niet ten goede. Houd je daarom altijd aan het advies dat je op de verpakking vindt.

Beste wasmiddel 2022 test

Het beste wasmiddel volgens de Consumentenbond bestaat in ieder geval niet uit een ecologisch wasmiddel. Deze producten wassen minder goed schoon. Bekende merken zoals Robijn en Ariel doen het altijd goed. Er zijn uiteraard nog veel meer wasmiddelen verkrijgbaar, van goedkoop tot prijzig. Hieronder 5 x het beste wasmiddel, geselecteerd naar best verkochte producten.

1. Robijn Klein & Krachtig Care Serum

Een wasmiddel van een bekend merk, geschikt voor de bonte en gekleurde was. Een verpakking van 3 liter is goed voor 84 wasbeurten. De kleurbeschermers helpen de kleuren langer mooi te houden. Voordeel van dit product is dat er een heerlijke geur heeft. Combineer dit met Robijn wasverzachter, waardoor de kleding minder snel slijt en extra fris ruikt.

Dit wasmiddel is van een uitstekende kwaliteit. Door de compacte fles is doseren erg makkelijk. Voordeel is dat het wasmiddel prima schoonmaakt zonder de kleding te beschadigen. Gebruikers zijn dan ook erg tevreden over Robijn Color vloeibaar.

Bekijk Robijn Klein & Krachtig Care Serum

2. Ariël 3 in 1 pods

Waspods of wasmiddelcapsules zijn erg praktisch. Je hoeft deze pods alleen maar tussen de kleding in de wasmachine te leggen: de rest gebeurt vanzelf. Hoe werkt een wascapsule precies? De Ariel 3 in 1 pods bevatten verschillende compartimenten met reinigende ingrediënten. Deze blijven gescheiden totdat ze het was goed bereiken: zodra je de wasmachine aanzet. Dankzij de krachtige ingrediënten wassen de capsules zelfs op 30 graden goed schoon.

Deze 3 in 1 pods verspreiden een heerlijke geur en beschermen de kleuren. Hierdoor ziet en ruikt het wasgoed er fris uit. Wees wel voorzichtig met wascapsules: houd deze altijd buiten het bereik van kinderen. Een verpakking Ariel 3 in 1 pods is goed voor 36 tot 128 wasbeurten. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende verpakkingen. De kwartaalbox van 3 x 36 wordt het meest verkocht. Dit product ontvangt een beoordeling van 4,8 uit 5 sterren.

Naar de Ariël 3 in 1 pods

3. Robijn Color Pink Sensation

In het overzicht beste wasmiddel kom je nog een keer Robijn tegen. Dit keer gaat het om het Robijn wasmiddel Pink Sensation. Deze is voorzien van een heerlijke parfum, en dat ruik je. Het wasgoed wordt omringt met een zomerse bloemengeur, dat extra lang blijft hangen.

Een fles Robijn Pink Sensation van 3 liter is goed voor 60 wasbeurten (1,5 liter goed voor 30 wasbeurten). Hoelang je hiermee doet, hangt natuurlijk van je wasmiddelengebruik af. Gebruik nooit teveel of te weinig: je wasgoed moet wel schoon worden.

Bekijk Robijn Color Pink Sensation

4. Robijn Zwitsal geur vloeibaar

Bekend van de bekende Zwitsal geur is er nu Robijn Zwitsal klein & krachtig. Je was gaat hier echt lekker van ruiken, vooral wanneer je dit combineert met de Zwitsal wasverzachter. Bovendien maakt dit wasmiddel je was lekker zacht. Dit wasmiddel is bedoeld voor de bonte was (color).

Ongelooflijk maar waar: dit product ontvangt een 4,7 van de 5 sterren. Hiermee wordt het zeer goed beoordeeld, en dat is fijn. Je wilt tenslotte dat je bonte was mooi gekleurd blijft. Dit product voldoet aan de verwachtingen en is van een goede kwaliteit. Verkrijgbaar via bol.com.

5. Color Reus Duo caps

In het overzicht beste wasmiddel kom je heel veel Robijn en Ariël tegen. Daarom nu aandacht voor Witte Reus voor de gekleurde was, ook wel bekend onder de naam Color Reus. Deze duo-caps bestaan uit vloeibare capsules die in water snel oplossen. Voeg een cap aan het wasgoed toe, de wasmachine doet de rest. Doseren was nog nooit zo gemakkelijk geweest.

De wascapsules zijn vooral erg praktisch in gebruik. Bovendien ruiken ze heerlijk fris, wat je ook direct aan het wasgoed merkt. Het fijne is dat deze capsules wassen op temperaturen vanaf 20 graden. Toch is het aan te raden om voor een wasprogramma van minimaal 30 graden te kiezen: zo krijg je vlekken er beter uit.

Dit product heeft veel tevreden gebruikers en ontvangt een beoordeling van 4,5 sterren (uit 5). Een verpakking is goed voor 60 wasbeurten.

Let erop dat je voor de bonte of de witte was het juiste wasmiddel koopt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wasmiddel (2022): wasmiddelen getest
Schuiven naar boven