Welk merk huishoudfolie

Bijgewerkt: 29 november 2022

Huishoudfolie gebruik je in de keuken best veel. Ideaal voor het verpakken van verse voedingsmiddelen. De meeste mensen gaan voor de goedkoopste optie, maar het kan beter. Je wil immers niet dat het folie snel scheurt of moeilijk in gebruik is. Welk merk huishoudfolie je moet nemen, dat lees je hieronder.

Over huishoudfolie

Deze uitvinding is eenvoudig maar toch heel praktisch. Huishoudfolie wordt vaak van polyetheen gemaakt. Het is bedoeld om eten af te dekken waarmee je het beschermt tegen uitdroging of derving. Bovendien voorkom je nare luchtjes in de koelkast. Ideaal wanneer een schaaltje of kommetje geen deksel heeft.

Huishoudfolie staat ook wel bekend onder de naam vershoudfolie. Maar let op want het folie zorgt er niet voor dat voedsel veel langer houdbaar is. Toch is het vaak enkele uren tot misschien wel een dag langer houdbaar, alle beetjes helpen.

Welk merk huishoudfolie kopen?

De meeste mensen kopen gewoon een huismerk huishoudfolie bij de supermarkt. Nadeel hiervan is dat dit goedkope product kwalitatief slechter is. Je merkt dit doordat je het folie niet goed krijgt afgescheurd. Of dat het snel kapot gaat. Soms plakt het folie niet genoeg en laat het te snel los.

Welk merk huishoudfolie is goed? Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Bekijk huishoudfolie

De prijs van vershoudfolie

Je koopt vershoudfolie al vanaf € 0,80. Het gaat hier dan om een goedkoop huismerk. Wil je echt kwaliteit dan ben je wel wat duurder uit. Reken in dit geval op een bedrag vanaf € 3 per rol. Het gaat hier dan om een rol met een lengte van 18 m. Wil je nog meer kwaliteit? Dan kom je bij het professionele vershoudfolie uit.

Cateringfolie

Naast huishoudfolie voor particulieren heb je ook cateringfolie. Dit is ook wel het professionele vershoudfolie. Het gaat hier om grote rollen folie, bedoeld voor zakelijk gebruik. Dit betreft in veel gevallen de horeca. Het folie is veel sterker dan die wat je in de supermarkt koopt.

Cateringfolie is transparant of heeft een meer paarse schijn. De folie kleeft goed, iets dat binnen de horeca wel belangrijk is. Het gaat om ongeperforeerde vershoudfolie. Je bepaalt dus zelf de afmetingen.

Cateringfolie beschermt de smaak en structuur van gerechten. Hierdoor is het mogelijk om gerechten enkele uren perfect te houden. Bij professioneel vershoudfolie ga je wel voor grotere verpakkingen. Zo heeft een rol cateringfolie een gemiddelde lengte van 300 m. Daar waar huishoudfolie voor particulieren een lengte van 18 m heeft.

Naar cateringfolie

Huishoudfolie houder

Welk merk huishoudfolie het beste is, dat heb je hierboven al gezien. Normaal gesproken zit huishoudfolie in een kartonnen verpakking. Op deze verpakking vinden zich een soort kartonnen tandjes. Hiermee kun je het folie makkelijk afscheuren.

Probleem is dat dit niet altijd goed werkt. Het folie scheurt, gaat krullen of plakt uiteindelijk helemaal aan elkaar. Daarom kun je het beste een huishoudfolie houder aanschaffen. Hier in hang je de rol vershoudfolie. Vervolgens kun je een beetje folie pakken, dit naar buiten trekken en heel makkelijk op maat afsnijden.

Je hebt verschillende modellen houders. De eenvoudige houders voor een paar euro of de uitgebreide modellen voor € 20 of meer. In keukens wordt vaak gebruik gemaakt van een 3-in-1 rollenhouder. Deze is geschikt voor huishoudfolie, aluminiumfolie en keukenrol.

Bekijk gecombineerde houders

Je hebt ook hele mooie designmodellen, die staan prachtig in de moderne tot klassieke keuken. Je ziet, voor iedereen is er wel wat verkrijgbaar.

Verschil huishoudfolie en vershoudfolie

In de volksmond wordt huishoudfolie ook wel vershoudfolie genoemd. En dat klopt ook want beide is hetzelfde. Maar let op want er is een verschil tussen huishoudfolie/vershoudfolie en magnetronfolie.

Gewoon folie mag nooit in de magnetron. Dit gaat smelten en er komen schadelijke stoffen vrij. Magnetronfolie is specifiek bedoeld voor gebruik in de magnetron (microgolven). Met magnetronfolie dek je gerechten af. Hierdoor warmt zich dit goed op. Bovendien blijft de smaak goed behouden.

Naar magnetron folie

Moet je gerechten opwarmen, gebruik dan altijd magnetronfolie en geen huishoudfolie of vershoudfolie. Magnetronfolie is ook geschikt voor gebruik in de koelkast en vriezer. Hiermee voorkom je overtollige condensvorming.

Verschil tussen vershoudfolie en aluminiumfolie

Er is ook een belangrijk verschil tussen vershoudfolie en aluminiumfolie. Vershoudfolie is vooral bedoeld voor het afdekken van vochtige producten. Het folie sluit luchtdicht af en het is een beetje kleverig waardoor het goed aan het kommetje op de schaal blijft plakken.

Aluminiumfolie is meer geschikt voor kwetsbare producten. Bovendien is het ook zeer geschikt om buitenshuis voedsel mee af te dekken, bijvoorbeeld tijdens de barbecue. Als laatste is aluminiumfolie bedoeld voor het klaarmaken van gerechten op de grill of barbecue.

Let op want zowel vershoudfolie als aluminiumfolie mag nooit in de magnetron.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welk merk huishoudfolie
Schuiven naar boven