Hardware wallet review

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Sla je cryptocurrency veilig. Dit doe je middels een zogenaamde hardware wallet. Je kiest uit verschillende merken en modellen. Wat is de beste keuze? Dat lees je in onderstaande hardware wallet review.

Cryptomunten veilig opslaan

Voordat je doorgaat naar de hardware wallet review, eerst iets over het gebruik van dit product. Een hardware wallet is een offline opslagplaats voor cryptomunten. Voordeel hiervan is dat je voor isolatie van cryptocurrency gaat. Dit los apparaatje bevat een zogenaamde seed phrase die altijd aanwezig blijft.

Je kunt in principe je wachtwoord niet kwijtraken. Bovendien kunnen anderen niet bij je cryptomunten, want die staan nergens online opgeslagen. Nadeel van een hardware wallet is dat niet alle cryptocurrency erop kan. Bovendien moet je de wallet zelf ergens veilig opslaan, bijvoorbeeld in een kluis. Als laatste kost het ding natuurlijk geld.

De hardware wallet review

Benieuwd wat de beste hardware wallet is? Lees deze review dan goed door. Er komen verschillende wallets voorbij waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden en functies, kwaliteit en natuurlijk de prijs. Zo ontdek je welke de beste is.

Ledger Nano S

Een van de populairste modellen is de Ledger Nano S. Deze verkoopt al jarenlang erg goed, maar is in vergelijking met andere modellen wel iets verouderd. De Ledger Nano S is verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer € 59. Er zijn wereldwijd meer dan 1,4 miljoen van deze hardware wallets verkocht.

Dit model ondersteunt de cryptomunten Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Het apparaatje ondersteunt iets meer dan 27 verschillende coins en een dikke 1500 tokens. Op deze kleine USB stick past dus aardig wat. Let op want tijdens installatie maak je 24 woorden aan, dit is je back-up. De opslagcapaciteit van het apparaat bedraagt 1 GB.

Gebruikers zijn erg tevreden over deze hardware wallet. Hij werkt goed, veilig en snel. Over het algemeen gaat dit product tussen de 5 en 10 jaar mee. Het is aan te raden om voor die tijd een nieuw exemplaar te kopen.

Ledger Nano X

De Leger Nano X is niets anders dan de grotere variant van de S. Het is niet zo dat je hier meer verschillende munten op kunt slaan, dit blijft hetzelfde. Wel heb je meer opslagcapaciteit, namelijk 10 GB.

De hardware wallet review met betrekking tot de Nano X is gelijkwaardig als de Nano S. Enig verschil is de aankoopprijs, hij kost rond de € 128.

SecuX hardware wallet

Een betrekkelijk nieuwe op het gebied van de hardware wallet review is de SecuX. Twee populaire modellen zijn de W10 en de W20. Het gaat hier om een offline opslag van cryptomunten, voorzien van USB micro-B verbinding. Hij ondersteunt meer dan 1000 verschillende cryptocurrency’s waaronder ook alle ERC-20 tokens.

Deze hardware wallet is voorzien van standaard herstel met 12, 18 en 24 woorden. Je maakt tot wel 500 verschillende accounts aan. Ook goed om te weten: de SecuX is geschikt voor alle Ledger Nano munten.

Je hebt ook de SecuX V20 hardware wallet, ook weer een apart model. Net als bij de vorige twee profiteer je van dezelfde functies. Let op want deze wallets werken samen met een mobiele heb. Zo kun je namelijk op een eenvoudige manier gegevens synchroniseren van het blockchain netwerk naar de wallet toe. Via het kleuren touchscreen blader je door je beleggingsportefeuille. Ook verifieer je heel eenvoudig transacties.

Kortom, de SecuX hardware wallet is zeker een aanrader. Afhankelijk van het model dat je kiest kost hij tussen de € 98 en € 189. Dit is inclusief verzenden.

Bekijk SecuX hardware wallets

Trezor

Als laatste in de hardware wallet review de Trezor. Ook van dit merk heb je verschillende modellen. Bijvoorbeeld de Trezor One, deze is geschikt voor bitcoin en ERC20 tokens. Dit laatste betreft crypto tokens die gebaseerd is op de technologie van ethereum. Denk hierbij aan de volgende munten:

  • Chainlink
  • Tether
  • OmisGO
  • Ox
  • Shiba Inu
  • Loopring
  • Status

En nog heel veel andere tokens. Hardware wallets ondersteunen al die ECR20 tokens. Let op want sommige crypto betreft geen ECR20-token, zoals bitcoin. Omdat bitcoin de meest bekende cryptomunt is kan hij op elke hardware wallet maar andere cryptomunten vaak niet. De Nederlandse cryptomunt gulden bijvoorbeeld, die kun je echt niet op de Trezor opslaan.

Wat kun je van Trezor verwachten? De kwaliteit en werking is vergelijkbaar met Ledger wallets. Het design is wel wat anders. De Trezor One ziet er modern en stijlvol uit. Bovendien is hij compatibel met Windows, Linux en MacOS. Voor dit apparaatje betaal je ongeveer € 99.

Naar Trezor One

Conclusie hardware wallet review

Zoek je een goede hardware wallet, ga dan voor een van bovenstaande merken. Het is niet aan te raden om een onbekende of goedkope hardware wallet aan te schaffen. Wanneer het apparaat niet meer goed werkt of kapot gaat dan kun je ook niet meer zo eenvoudig bij je cryptomunten. Veiligheid staat voorop, investeer liever wat meer voor een opperste beveiliging.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hardware wallet review
Schuiven naar boven