Welke gratis stappenteller is de beste?

Bijgewerkt: 24 januari 2022

Een stappenteller is belangrijk want het motiveert je om meer te bewegen. We zouden minimaal 6000 stappen per dag moeten zetten, het liefst meer. Voor veel stappentellers moet je betalen, maar er zijn ook een aantal gratis versies verkrijgbaar. Welke gratis stappenteller is de beste? Hieronder vind je een aantal tellers die je zeker moet uitproberen.

Stappenteller voor Android of iOS

Een gratis stappenteller betreft in veel gevallen een applicatie voor Android of iOS. Deze installeer je dus je smartphone. Kijk even goed op je toestel want in sommige gevallen zit hier al een stappenteller op. Bijvoorbeeld wanneer je een Samsung smartphone hebt: de Samsung Health bevat een stappenteller.

Natuurlijk zijn er nog veel meer applicaties gratis verkrijgbaar. Hieronder vind je er maar liefst vijf.

Ommetje app

Eenabsolute aanrader is de Ommetje app. Deze applicatie is in samenwerking met de hersenstichting en een hersenonderzoeker ontwikkeld. Het gaat hier om een gebruiksvriendelijke en Nederlandstalige app. Hij is gratis te downloaden voor Android of die ORS. Met deze applicatie wandel je alleen of samen met mensen in je buurt. Je kunt punten verdienen en kans maken op een virtuele medaille.

Walkr

Ook de Walkr app behoort tot de beste gratis stappenteller. Het leuke aan deze app is dat je het wandelen combineert met een ruimtespelletje. Hoe meer je loopt, hoe hoger je in level komt. Je bent dus al snel geneigd om wat extra stappen te maken om je spel te voltooien. Een geniale uitvinding.

Pedometer & Calorieteller

Ga voor deze gratis stappenteller want hij toont het aantal stappen op een leuke manier. Je ziet niet alleen het aantal gemaakte stappen maar ook de tijd en de verbrande calorieën. Dat motiveert om door te gaan, al helemaal omdat je badges kunt verdienen.

Google Fit

Welke gratis stappenteller is de beste? Probeer het eens met Google Fit. Deze app werkt met verschillende sensoren zodat je ook je bloeddruk of gewicht kunt meten. Het is aan te raden om Google Fit in combinatie met een smartwatch te gebruiken, dan heb je er het meest aan. Welke smartwatch werkt met Google Fit? Dit zijn onder andere Samsung Gear, Asics Digital, Runstatics en een aantal andere merken.

Bekijk smartwatches

Een fysieke stappenteller

Een gratis stappenteller is goed, maar een fysieke stappenteller werkt beter. Dit komt omdat je hem altijd bij je hebt. De stappenteller is zeer compact, in ieder geval een stuk kleiner dan je smartphone. Hierdoor kun je hem eenvoudig aan je broek of kledingstuk bevestigen. Doe dit bij voorkeur op de heup, zo werkt het apparaat het beste.

Wat kost een stappenteller? Op zich zijn deze apparaatjes helemaal niet duur. Een eenvoudige stappenteller is verkrijgbaar voor minder dan € 20. Ga je voor een luxere variant dan ben je tussen de € 25 en € 40 kwijt. Dan heb je nog de smartwatch of het sporthorloge met stappenteller, deze kost tussen de € 18 en meer dan € 200.

Naar stappentellers

Er is dus meer dan voldoende keuze en altijd iets dat bij je situatie past. Ook met betrekking tot budget want een stappenteller hoeft niet veel te kosten. Misschien leuk om cadeau te krijgen of te vragen. Én een prima vervanging voor de gratis stappenteller app.

Welke gratis stappenteller is nu de beste?

Je hebt hierboven kunnen zien dat je kunt kiezen uit een gratis applicatie of een fysieke stappenteller. Welke gratis stappenteller is de beste? Wanneer je een app downloadt kijk dan vooral naar de recensies. Wanneer een app slechte recensies heeft dan moet je deze zeker niet installeren. Bovenstaande applicaties zijn in ieder geval goed.

Ga je voor een fysieke stappenteller? Een uitgebreide smartwatch is erg praktisch. Deze bestaat namelijk uit een stappenteller, bloeddrukmeter, hartslagmeter maar maakt ook connectie met je smartphone. Wil je het niet zo duur maken ga dan voor een eenvoudig en goedkoper model. Ook goedkope modellen kunnen nog steeds connectie met je smartphone maken. Alleen zijn de functionaliteiten of de kwaliteit minder.

Wat heb je aan een stappenteller?

Niet iedereen ziet het nut van een stappenteller in. Wat heb je eraan en moet je deze wel gebruiken? Een stappenteller meet de bewegingen die je tijdens het lopen maakt. Aan de hand hiervan zal het apparaat of de app het aantal stappen tellen. De ouderwetse modellen die nog steeds verkrijgbaar zijn (hartstikke handig) kijken naar de bewegingen van de heupen.

Een applicatie doet dit door de op en neergaande bewegingen van je lichaam te meten. Sla je smartphone maar een paar keer op je hand, de app zal dit als stappen registreren. Dat is dan ook gelijk het nadeel van een applicatie, want stiekem worden er teveel stappen geregistreerd. Ook fietsen ziet een app als wandelen!

Zoveel stappen moet je per dag zetten

Er wordt vaak gezegd dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Alleen dan blijf je gezond. Helaas is de wetenschap er nog steeds niet duidelijk over. Wat wel bekend is: 6000 stappen per dag is zeker aan te raden.

Bovendien hangt het beetje van de mate van activiteit af. Je kunt beter een half uur per dag achter elkaar lopen dan 10 keer per dag 3 minuten.

Hoeveel stappen zet je in 30 minuten? Per minuut zet je ongeveer 100 stappen. Dit betekent dat je in 10 minuten 1000 stappen zet en in 30 minuten ongeveer 3000 stappen. Houd er wel rekening mee dat je dan flink doorwandelt. Ben je een trage loper dan zet je in 30 minuten ongeveer 2000 stappen.

Hoeveel is 10.000 stappen?

Je hebt de beste gratis stappenteller of misschien wel een fysiek model. Nu wil je natuurlijk weten hoeveel 10.000 stappen is. Het hangt een beetje van de lengte van je pas af. 10.000 stappen komt overeen met 7-8 km. Wanneer je 4 km/h loopt (gemiddeld tempo) dan moet je voor 10.000 stappen ongeveer 2 uur wandelen.

Loop je stevig door met een tempo van 5 km/h? Dan doe je over 10.000 stappen ongeveer anderhalf uur.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke gratis stappenteller is de beste?
Schuiven naar boven