Welke iPhone heeft het grootste scherm?

Bijgewerkt: 19 januari 2022

Een iPhone is een smartphone van Apple en van een hoge kwaliteit. Dit soort smartphones wordt steeds groter. Welke iPhone heeft het grootste scherm? Dit is niet de iPhone SE, want deze behoort juist tot een van de kleinste modellen. Welke iPhone het grootste scherm heeft, dat ontdek je hieronder.

Het scherm van iPhones

Het ene scherm is het ander niet. Je hebt namelijk schermen die voorzien zijn van beveiligd glas. Kortweg komt het erop neer dat het glas niet snel breekt wanneer je de smartphone laat vallen. Alle Apple smartphones zijn voorzien van dit beschermend glas, maar alleen de modellen vanaf 2018. Oudere modellen bieden minder bescherming.

Welke iPhone heeft het grootste scherm?

Met een iPhone zit je goed: het mobiel besturingssysteem is erg stabiel. Bovendien beschikken iPhones over een kwalitatieve behuizing, de nieuwste modellen zijn ook nog eens waterdicht.

Het is je vast wel eens opgevallen dat smartphones steeds groter worden. Niet altijd praktisch want grote modellen passen minder goed in je broekzak. Toch heeft een groot scherm wel een voordeel: je ziet er meer op en films en games zien er veel realistischer uit. Welke iPhone heeft het grootste scherm? Hieronder vind je drie modellen met het grootste scherm.

IPhone 13 Pro Max

De 13 Pro Max is in september 2021 uitgebracht. Deze smartphone heeft een scherm van 6,7 inch. Het toestel zelf is maar liefst 160 mm hoog en 78 mm breed. Met een Super Retina XDR OLED display weet je zeker dat beelden er perfect uit zien. De pixeldichtheid bedraagt 458 PPI en dat is ontzettend hoog.

Het scherm is zeer goed bestand tegen valpartijen, krassen of stoten. Daar komt ook nog eens bij dat de stalen behuizing en de glazen voor- en achterkant waterdicht zijn. De iPhone 13 Pro Max kost tussen de € 1200 en € 1400. De opslagcapaciteit en de kleur bepaalt de prijs.

Bekijk iPhone 13 Pro Max

IPhone 12 Pro Max

Ook de iPhone 12 Pro Max is voorzien van een 6,7 inch scherm. Dit model dateert uit 2020 en is hiermee wat ouder. Het toestel is in totaal 160 mm hoog, net als zijn opvolger. Ook nu weer is er een stevige en waterdichte behuizing aanwezig en natuurlijk beschermend glas. Het is echter niet interessant om deze smartphone te kiezen, omdat er alweer een nieuwere versie uit is.

IPhone 13 Pro

Dan heb je nog de iPhone 13 Pro, uitgebracht in september 2021. Deze smartphone is wat kleiner en heeft een 16,1 inch scherm. Ook nu weer betreft het een Super Retina XDR OLED dus dat is zeker goed. De pixeldichtheid ligt op 460 PPI, dit is zelfs iets meer dan bij de 13 Pro Max. In de praktijk merk je weinig tussen deze verschillen.

De 13 Pro is voorzien van een roestvrijstalen behuizing met een glazen voor- en achterkant. Het toestel is volledig waterdicht en kan net als de 13 Pro Max tot 6 meter onder water. Dit gedurende 30 minuten waarbij het toestel gewoon blijft werken.

De iPhone 13 Pro is goedkoper dan zijn grotere broer. Je betaalt hier ongeveer € 1215 voor, oplopend tot € 1325.

Naar iPhone 13 Pro

De grootste smartphone die verkrijgbaar is

Helaas behoort de iPhone zeker niet tot de grootste smartphone. Die titel gaat naar de Huawei Mate Xs. De benaming Xs is een beetje misleidend want dit toestel heeft een 8 inch scherm. Hier moet wel bij gezegd worden dat het om een opvouwbare smartphone gaat. Uitgevouwen is hij dus 8 inch groot, hij lijkt dan nog het meest op een tablet. Dit toestel is helaas niet in Europa verkrijgbaar. Overigens dateert hij uit 2020 en is hiermee al wat ouder.

Welke iPhones zijn even groot?

Apple brengt jaarlijks een nieuwe serie uit. In 2022 is dit de iPhone 14 serie. Opvallend is dat voorgaande series vaak even groot zijn. Bijvoorbeeld de iPhone 13 Pro Max, die is net zo groot als de 12 Pro Max en de 11 Pro Max. Blijkbaar is er nog geen behoefte aan grotere smartphones.

Een hele grote smartphone heeft namelijk wat nadelen. Ten eerste dat hij moeilijk in je broekzak past. Maar ook vrouwonvriendelijk, want vrouwen hebben kleinere handen. Die zullen dus nooit voor een grote iPhone kiezen. Je kunt je wel voorstellen dat Apple hiermee de helft van de potentiële klanten mist, daarom is het niet verstandig om een te grote iPhone op de markt te brengen.

Of dit in de toekomst gaat veranderen? Apple is een van de weinige merken die nog geen opvouwbare smartphone heeft uitgebracht. Ze kijken eerst wat de concurrent doet, want uit de praktijk blijkt dat opvouwbare smartphones nog niet als warme broodjes over de toonbank gaan. En een iPhone met een veel groter scherm gaat al snel op een tablet lijken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke iPhone heeft het grootste scherm?
Schuiven naar boven