Welke laptop heeft langste batterijduur

Bijgewerkt: 2 februari 2022

Veel mensen sluiten de laptop continu op netstroom aan. Dat kan, maar dit apparaat is ook handig voor onderweg. Daarom is het zo belangrijk dat je voor een laptop met een redelijke accuduur gaat. Welke laptop heeft de langste batterijduur? Hieronder enkele goede modellen inclusief een richtprijs.

Batterijduur van meer dan 8 uur

Laptops kun je met betrekking tot de accuduur indelen in drie verschillende categorieën:

  1. Tot 5 uur
  2. 5 tot 8 uur
  3. Meer dan 8 uur

Zoek je de beste laptop met de langste batterijduur, dan moet je er een uit de derde categorie nemen (meer dan acht uur). Voordeel hiervan is dat je de laptop de hele dag gebruikt, zonder tussendoor op te laden. Aan het einde van de werk- of schooldag sluit je het apparaat met de oplader op het stopcontact aan. De volgende dag is hij weer klaar voor gebruik.

Welke laptop heeft de langste batterijduur? 3 modellen

Niet elke laptop heeft een lange batterijduur. De meeste modellen zijn voorzien van een accu die tussen de 5 en 7 uur meegaat. Koop in ieder geval nooit een tweedehands model, de accu is van een slechtere kwaliteit. Mogelijk gaat deze dan nog maar 2 tot 4 uur mee.

Benieuwd welke laptop de langste batterijduur heeft? Hieronder zie je een aantal modellen voorbijkomen.

Lenevo Ideapad 3

Een absolute aanrader is de Lenevo Ideapad 3. Hierbij heb je keuze uit een gewone laptop of een Chromebook. Kies voor een van de grotere modellen, in ieder geval met een scherm van 14 inch of meer. Dit stelt je in staat om er langere tijd achter elkaar op te werken. De batterij gaat minimaal 8 uur mee, mits volledig opgeladen.

In al deze modellen bevindt zich een Intel Celeron processor, hoewel de gamelaptop over een AMD Ryzen processor beschikt. Ook is er een goede videokaart aanwezig. Daarnaast een opslagcapaciteit van minimaal 64 GB, oplopend tot meer dan 512 GB. De Lenevo Ideapad 3 (14 inch) is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 249.

Bekijk Lenevo Ideapad 3

Apple MacBook Air

Ook een toppertje wanneer het op laptop met de langste batterijduur aankomt: de Apple MacBook Air. Hier komen regelmatig nieuwe modellen van op de markt. De nieuwste Apple MacBook Air heeft een batterijduur van maar liefst 18 uur. Er zijn maar weinig laptops die dit na kunnen doen.

Er zit een zeer goede processor onder de motorkap, hierdoor werkt dit apparaat snel en effectief. Je maakt gebruik van een opslagcapaciteit van 256 GB, meer is ook mogelijk. Er is gekozen voor een SSD-schijf, de laptop start dus snel op.

Een Apple MacBook Air is niet heel goedkoop, hij begint vanaf ongeveer € 900. De betere modellen (groter scherm of meer werkgeheugen) kosten vanaf € 1200. Vermijd de tweedehands modellen, de batterij gaat dan een stuk minder lang mee.

Naar Apple MacBook Air

HP Pavilion

Ook HP is een uitstekend merk. Welke laptop van dit merk heeft de langste batterijduur? Die titel gaat naar de HP Pavilion. Je hebt bijvoorbeeld de twee in een laptop, waarbij je het scherm omdraait en je hem als tablet gebruikt. Of de gaming laptop met een 17,3 inch scherm en een zeer krachtige processor. Maar je kunt ook voor het normale model gaan. Hoe dan ook, ze hebben allemaal een lange batterijduur.

De accu van de gamelaptop houdt het ongeveer 10 uur vol. De twee in een laptop heeft een accuduur van maximaal 8 uur. Terwijl die van de gewone HP Pavilion laptop bijna 9 uur meegaat. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 469, oplopend tot meer dan € 1100. Die laatste betreft dan wel een zeer krachtige gaminglaptop.

Bekijk HP Pavilion

Accuduur laptop verlengen

Je hebt nu gezien welke laptop de langste batterijduur heeft. Dan nog blijft het belangrijk om zuinig met de accu of batterij om te gaan. Daarom volgen nu wat tips om de accuduur van de laptop te verlengen.

Vermijd altijd een volledig lege accu. Wanneer de accu onder de 30% uitkomt kun je hem het beste opladen. Indien dit natuurlijk mogelijk is. Vermijd ook het overladen van de batterij. Bij 99% haal je hem van de netvoeding af. Het advies is om de accu tussen de 30% en 90% te houden. Het is echter geen probleem wanneer de accu eens op 20% uitkomt.

Is de laptop altijd aan de lader houden slecht? Ja, dit komt de accu niet ten goede. Maar wanneer je de accu toch nooit ergens anders gebruikt, dan kan het geen kwaad om hem continu aan de oplader te hebben. Houd er dan wel rekening mee dat je het apparaat in een later stadium niet meer buitenshuis kunt gebruiken: dat houdt de accu niet meer vol.

De accuduur van de laptop verlengen doe je ook door Bluetooth uit te schakelen. Laat dit alleen aanstaan wanneer je dit echt nodig hebt. Dit geldt ook voor wifi. Verder laat je geen onnodige programma’s draaien en sluit je zo weinig mogelijk apparatuur op de laptop aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke laptop heeft langste batterijduur
Schuiven naar boven