De beste werksokken – welke sokken zijn een goede keuze

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Werksokken zijn wat dikker dan normaal en beschermen de voeten tegen blaren en schuurplekken. Natuurlijk hebben dit soort sokken nog meer functies want ze voorkomen ook vocht en teveel warmte of koude. Maar let op, want niet alle sokken voldoen aan deze eisen. De beste werksokken hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De kwaliteit van werksokken

Het verschil tussen werksokken en normale sokken is best wel groot. De kwaliteit van werksokken ligt namelijk een stuk hoger. Bovendien bevatten deze sokken speciale inzetten, bedoeld ter bescherming van delen van de voet. Denk hierbij aan de hiel (hak) en de tenen.

Werksokken vormen de ideale combinatie met werkschoenen. Ze verminderen namelijk hinderlijke wrijving, waardoor er niet zo snel blaren ontstaan. Maar deze sokken zorgen er ook voor dat het vocht makkelijker wordt afgevoerd. Hiermee voorkom je voetschimmel, kloven of irritaties.

Als laatste zijn werksokken belangrijk omdat ze de voeten warm houden, ook in koude omstandigheden. Maar wanneer het juist warm is dan ervaar je dat de voeten niet warm en klam aan gaan voelen.

Dit zijn de beste werksokken

Op het gebied van dit soort sokken heb je keuze uit verschillende merken en modellen. Wat zijn de beste werksokken? Hieronder zie je de best verkochte merken (inclusief richtprijs) voorbijkomen.

Work sokken

De naam zegt het al: Work is een merk voor werksokken. Maar ook voor stevige boxershorts, college- en schrijfblokken en overige werkgerelateerde artikelen. Het merk weet dus wat het belang van goede werksokken is. Je hebt keuze uit hoge of lage sokken. Draag je werkschoenen met een stalen neus, dan zijn hoge sokken zeker aan te raden. De lage sokken zijn geschikt voor zomerschoenen of lage schoenen.

Deze werksokken zijn gemaakt van katoen. Dit materiaal neemt vocht uitstekend op en is ook nog eens extra sterk. Voor een goede vochtafvoer en elasticiteit zijn ook de stoffen polyamide en elasthan toegevoegd. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij de sokken comfortabel aanvoelen. Dit merk heeft dan ook veel tevreden gebruikers (zie reviews).

Bekijk Work werksokken

CAT werksokken

Van een vergelijkbare kwaliteit is het merk Cat (Caterpillar). Ook deze sokken zijn zwart of grijs met gele banden, precies zoals je op werksokken vaak tegenkomt. De hielen en tenen zijn verstevigd waardoor ze goed beschermen tegen schuren en irritaties. Dit vermindert de vorming van blaren.

Verder zijn deze werksokken niet alleen sterk maar ook warm. Met een badstof binnenkant zijn ze zeer geschikt voor de koude wintermaanden. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze alleen maar voor de winter bedoeld zijn, want er zijn ook modellen die juist voor de zomer ontworpen zijn. Kijk daarom goed of het om thermo werksokken of de normale modellen gaat.

Deze sokken koop je per paar, maar er zijn ook bundels van 72 paar verkrijgbaar. Het laatste is ideaal voor bedrijven. Het merk CAT ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Lees ze en bekijk gelijk de prijs.

Naar CAT sokken

Goedkope werksokken

Voor het merk Work of CAT betaal je ongeveer € 1,30-€ 1,90 per paar. Dit is een goede prijs voor hoge kwaliteit werk sokken. Maar je hebt ook goedkope modellen, soms van een huismerk of onbekend merk. Hoe zit het met de kwaliteit wanneer je voor deze goedkope sokken gaat? Heel wisselend, want de kwaliteit hangt van verschillende factoren af.

Wees er zeker van dat de sokken dik genoeg zijn. Je hebt er niks aan wanneer ze zeer dun zijn: hierdoor krijg je snel last van blaren, kloven en andere ongemakken. Deze hele goedkope modellen zullen het vocht niet voldoende afvoeren. Hierdoor voelen de voeten klam en warm aan, en in de winter juist vochtig en koud. Wees dus voorzichtig met de allergoedkoopste sokken en wees kritisch over de kwaliteit.

Sokken wassen en strijken

Werksokken mag je wassen op een temperatuur van 40 °C. Soms is het nodig om ze warmer te wassen, bijvoorbeeld wanneer ze erg vervuild zijn. Op een temperatuur van 60 °C verdwijnt vuil en worden bacteriën gedood. De meeste sokken kunnen hier prima tegen, waaronder ook veel werksokken.

Deze sokken kunnen in de droger, maar dan bij voorkeur op een programma met een lage temperatuur. Heb je een warmtepompdroger dan is de temperatuur altijd al wat lager. Uiteraard is het ook mogelijk (en beter) om werksokken aan de lucht te laten drogen.

Het is aan te raden om werksokken niet te strijken. Het materiaal kan hierdoor sneller slijten. Bovendien is het strijken van sokken niet heel nuttig: je draagt ze in werkschoenen dus ze zijn toch niet zichtbaar.

Hoe lang gaan werksokken mee?

Omdat werksokken dikker zijn dan normaal hebben ze ook een langere levensduur. Sokken van een hoge kwaliteit merk gaan tot wel vijf jaar mee. Een en ander is afhankelijk van de intensiteit van gebruik, de wastemperatuur en de droogtemperatuur.

Tip: houd de teennagels kort. Te lange of scherpe teennagels is de grootste oorzaak van gaten in de sokken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste werksokken – welke sokken zijn een goede keuze
Schuiven naar boven