Beste worstvuller – zelf worst maken

Bijgewerkt: 5 april 2022

We maken steeds vaker onze eigen producten klaar. Met de beste worstvuller maak je thuis de lekkerste worsten. Deze worstmaker is van een professionele kwaliteit. Het ideale hulpmiddel voor in de keuken, maar ook binnen de horeca of het bedrijf. Maak kennis met de verschillende merken en modellen, en natuurlijk wat het apparaat kost.

Ernest handmatige worstvuller

  • Handmatige bediening
  • Verankering op het tafelblad
  • Prijsindicatie: € 35 – € 39

Maak op een eenvoudige manier de lekkerste worsten met deze handmatige worstvuller. Hij is voorzien van een zuignap waarmee je hem stevig op het tafelblad verankert. Aan de onderkant bevindt zich een antislip-pad, zodat het werkblad of tafelblad niet beschadigt. Dit apparaat is volledig van aluminium en van een stevige kwaliteit. De slinger is voorzien van een ergonomische houten greep.

De verschillende hulpstukken zijn goed voor worstgroottes van 15, 19 en 22 mm doorsnede. De totale inhoud bedraagt 0,76 l. Dit betekent het klaarmaken van grote en stevige worsten. Alle onderdelen zijn eenvoudig uit elkaar te halen, dit maakt het schoonmaken er een stuk makkelijker op.

Tip: Kies voor het maken van worsten uit een goede mix van vlees. 75% mager vlees en 25% vet is vaak een prima combinatie.

Bekijk Ernest handmatige worstvuller

Herzberg professionele worstmaker

  • Professionele kwaliteit
  • Ergonomisch ontwerp
  • Prijsindicatie: € 89 – € 95

Op zoek naar de beste worstvuller voor professioneel gebruik? Dan is dit model zeker iets voor jou. Hij is vervaardigd van aluminium en roestvrij staal, dit staat garant voor een lange levensduur. Dankzij het ontluchtingsventiel haal je lucht uit het worstomhulsel. Het meest ideale hulpmiddel voor in de keuken.

Wordt geleverd met drie verschillende vulslangen. Zo bepaal je de dikte en grootte van de worst. De vulcilinder is geschikt voor maximaal 5,6 kg vlees. Hiermee heeft hij een grotere capaciteit dan veel andere modellen.

Voorzien van een zuignapbasis die deze worstmaker zeer goed op zijn plaats houdt. Bevestig hem aan het aanrecht, het werkblad of het tafelblad en ga direct aan de slag.

Naar Herzberg professionele worstmaker

Manzibo Elektrische Vleesmolen

  • Elektrische aandrijving
  • Complete keukenmachine
  • Prijsindicatie: € 189

Naast bovenstaande modellen is er nog meer verkrijgbaar in het overzicht beste worstvuller. Bijvoorbeeld de Manzibo Elektrische Vleesmolen. Een complete keukenmachine die niet alleen geschikt is voor het snijden van vlees maar ook dienstdoet als worstvuller.

Deze elektrische vleesmolen wordt geleverd inclusief drie opzetstukken. Pas de machine naar je wensen aan, perfect voor het klaarmaken van de lekkerste gerechten en worsten. Dankzij het hoge gewicht blijft deze machine stevig staan, maar hij is natuurlijk ook voorzien van een antislip onderzijde.

Voor een elektrische worstvuller en keukenmachine ineen is dit model heel betaalbaar. Het moderne design sluit ook goed aan bij de klassieke tot moderne keukeninrichting. Dit apparaat is uiteraard veilig in gebruik en waterdicht.

Bekijk Manzibo Elektrische Vleesmolen

Worst met de hand vullen: bijna onmogelijk

Feit: vroeger werden worsten met de hand gevuld. Sommige websites beweren dat dit tegenwoordig onmogelijk is, maar dit is natuurlijk onzin. Je kunt een worst nog steeds met de hand vullen. Enig nadeel is dat je de darm niet compact genoeg vult. Als gevolg hiervan ontstaat er een te losse structuur.

Wil je een stevige worst maken, dan heb je toch echt de beste worstvuller nodig. Het maakt hierbij niet zoveel uit of het om een handmatige of een elektrische worstmaker gaat. Beide apparaten werken net zo effectief. Wel is het zo dat de elektrische variant praktischer in gebruik is.

Zo maak je je eigen worst

Het is vooral belangrijk dat je een worst zonder luchtbellen maakt. Daarom is met de hand vullen niet zo praktisch. Hoe maak je je eigen worst? Hieronder een korte handleiding.

Stap 1: Koop goed vlees bij de slager, of anders bij de betere supermarkt. Een verhouding van 75% mager vlees met 25% vet is de meest gemaakte keuze. Maak het vlees goed schoon en verwijder hierbij botten, pezen en de grootste vetranden. Laat wel wat vetrandjes zitten, een worst zonder vet is geen worst.

Stap 2: haal het vlees door de gehaktmolen. De eerste keer maal je het vlees redelijk grof. Hierna voeg je er desgewenst kruiden aan toe en maal je het vlees een stuk fijner.

Stap 3: bevestig de darm op de worstvuller. In het uiteinde hoef je nog geen knoop te leggen, dit doe je op een later moment. Stop vlees in de worstvuller en zorg ervoor dat het vlees in de darm terechtkomt. Het is hierbij belangrijk dat je met de andere hand een beetje druk op de darm uitoefent.

Stap 4: leg een knoop in het uiteinde zodra de worst voor twee derde gevuld is. Vul nu het overige gedeelte. Door wat gaatjes in de worst te prikken kun je luchtbelletjes eruit kneden. Voilà, een perfecte worst! Allemaal te danken aan het beste worstapparaat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste worstvuller – zelf worst maken
Schuiven naar boven