Beste zwangerschapsboek – deze moet je zeker lezen

Bijgewerkt: 25 januari 2022

Je bent zwanger en neemt alle mogelijke informatie in je op. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling en groei van je baby, zwangerschapskwaaltjes en over de voorbereiding op de bevalling. Op zoek naar het beste zwangerschapsboek? Hieronder vind je een aantal handige boeken die je zeker moet lezen

Zwangerschapsboek voor vrouwen

Je hebt het zwangerschapsboek voor vrouwen maar ook het exemplaar voor mannen. Het boek voor vrouwen is specifiek gericht op de zwangere vrouw. Je leest alles over de ontwikkeling en groei van je kindje. Maar ook met welke kwaaltjes of klachten je rekening moet houden, en wat je hiertegen kunt doen.

Soms is het mogelijk om in het boek aantekeningen te maken. Of om herinneringen op te schrijven. Wil je alles maand voor maand bijhouden en hierover lezen, kies dan het speciale negen maandenboek. Hierin zijn verschillende varianten verkrijgbaar, allemaal even leuk en informatief.

Bekijk 9 maanden boek

Een andere aanrader is het boek met de titel ‘zwangerschapsboek voor vrouwen’. In dit boek krijg je iedere week een update van de zwangerschap en wat er allemaal in je buik gebeurt. Daarnaast heb je het zwangere vrouwen dagboek, dit is een invulboek dat je gedurende de zwangerschap bijhoudt. Allemaal topboeken waar je veel inspiratie uit haalt.

Naar zwangerschapsboek voor vrouwen

Zwangerschapsboek voor mannen

Op zoek naar het beste zwangerschapsboek voor mannen? Geef dit je partner of de aanstaande vader cadeau. Hij leert meer over de zwangerschap, vorderingen en waarom zijn vriendin of vrouw op bepaalde manieren reageert. Je kunt als man zijnde beter bijblijven, dan weet je ook wat er speelt.

Een mooi cadeau voor de aanstaande vader, maar natuurlijk ook leuk om voor jezelf te kopen (als je een man bent). Er zijn verschillende van dit soort boeken verkrijgbaar waaronder Babymanagement voor mannen, Vader bijbel voor echte mannen of de gelijknamige titel Zwangerschapsboek voor mannen.

Bekijk zwangerschapsboeken voor mannen

Dit is het beste zwangerschapsboek

Je hebt veel titels voorbij zien komen, maar wat moet je kopen? Kijk je naar de bestverkochte boeken dan is dit de top 5 beste zwangerschapsboeken:

 1. Mama worden
 2. Het negen maanden invul boek
 3. Oei, ik groei!
 4. How about Mom
 5. Ik denk dat ik het wel kan

Veel boeken gaan over de zwangerschap, sommigen ook over de geboorte, kraamtijd of de verzorging van de pasgeboren baby. Kijk dus even goed naar de inhoud van het boek. Bij elk product staat duidelijk beschreven waar het boek over gaat.

Dit betaal je (prijs)

Wat kost het beste zwangerschapsboek? Bedenk dat dit soort boeken een goede investering zijn. Niet alleen met betrekking tot de informatie maar ook omdat dit een dierbare herinnering is. Voor een goed zwangerschapsboek betaal je tussen de € 12 en € 35. Sommige van deze boeken zijn wat duurder maar ze zijn dan ook dikker, tot wel 400 pagina’s of meer.

De prijzen die je in het overzicht hierboven ziet staan zijn inclusief verzenden. Bestel online, je hoeft hiervoor niet naar de winkel. Dit scheelt weer heel wat wandelingen, pijn in de rug en vermoeide voeten.

Welke boeken moet je lezen als je zwanger bent?

Niemand verplicht je om tijdens de zwangerschap boeken te lezen. Toch zijn er een aantal boeken die echt aan te raden zijn wanneer je zwanger bent. De boeken die je hierboven in het overzicht voorbij hebt zien komen zijn zeker toppertjes. Onder andere het negen maandenboek, het zwangerschapsboek voor vrouwen en natuurlijk de zwangerschapsboeken voor mannen.

Ook een invulboek of zwangerschapsdagboek zijn top. Die negen maanden zijn zo voorbij en achteraf ben je weer een hoop dingen vergeten. Dankzij een invulboek haal je later weer mooie herinneringen op. Leuk om voor jezelf te bewaren of om straks je kind cadeau te doen.

Een leuk cadeau voor een zwangere vrouw

Iemand in je omgeving is zwanger. Wat is een leuk cadeau voor een zwangere vrouw? Geef een van de beste zwangerschapsboeken cadeau, hier maak je haar altijd blij mee. Andere leuke cadeautjes zijn:

 • Klusjes strippenkaart
 • Een comfortabele badjas
 • Zwangerschapsfotoshoot
 • Babyspulletjes
 • Positiekleding
 • Aftelkalender
 • Dagje uit of weekendje weg

Denk ook eens aan een cadeaubon voor een babywinkel, bijvoorbeeld Prenatal of een webshop. Wees een beetje voorzichtig met de aanschaf van babykleding. Je weet tenslotte nog niet of het een jongetje of meisje wordt of wat de smaak van de ouders is. Eventueel kun je samen met de zwangere vrouw winkelen of webshops bezoeken, zo krijg je een beter idee van de voorkeuren.

Tip: Koop het beste zwangerschapsboek en geef dit samen met een cadeaubon, ingepakt in folie of inpakpapier. Strik erop en je hebt een leuk cadeau voor de zwangere vrouw.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwangerschapsboek – deze moet je zeker lezen
Schuiven naar boven