Beste zwangerschapstest (2022)

Bijgewerkt: 20 januari 2022

De beste zwangerschapstest 2022 voldoet aan de meest belangrijke eisen. Hij is voor minimaal 99% betrouwbaar en handig in gebruik. Wist je dat er ook een houdbaarheidsdatum op zwangerschapstesten zit? Koop daarom nooit een te grote voorraad. In dit artikel de beste zwangerschapstesten van verschillende merken.

Betrouwbaarheid zwangerschapstest

Een zwangerschapstest is nooit voor 100% betrouwbaar. De meeste merken geven aan dat de betrouwbaarheid op 99% ligt. Soms ontstaat er een vals positief of negatief testresultaat.

Een vals positief resultaat kan ontstaan bij zeer vroeg testen, waarna een bloeding optreedt. Je ging ervan uit dat je zwanger bent, maar uiteindelijk gaat het toch mis. Een vals positief resultaat komt ook voor bij het gebruik van hormonen, zeep of de aanwezigheid van een tumor.

Vals negatief ontstaat vooral bij te vroeg testen. In dit laatste geval is beter om gebruik te maken van een vroege zwangerschapstest. Deze is gevoeliger en meet HCG waarden vanaf 10 iUL/ml.

Let goed op de houdbaarheidsdatum

Een zwangerschapstest is niet onbeperkt houdbaar. Gemiddeld is een test twee tot drie jaar houdbaar. De uiterste houdbaarheidsdatum staat altijd op de verpakking vermeld. Gebruik nooit een test die over datum is: het testresultaat of de uitslag is onbetrouwbaar.

Beste zwangerschapstest 2022

Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapstesten verkrijgbaar. Deze zijn onder te verdelen in normale testen en vroege zwangerschapstesten. Daarnaast zijn er digitale of analoge testen. Je hebt ook nog eens de keuze uit een cassettetest of dipstick.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Bekijk hieronder driemaal de beste zwangerschapstest van 2022.

1. Clearblue zwangerschapstest met weken indicator

Een test van het bekende merk Clearblue. Het betreft hier een digitale zwangerschapstest die laat zien hoelang je zwanger bent. Mocht het resultaat positief zijn, dan geeft het testresultaat het volgende weer:

  • 1 – 2 weken zwanger
  • 2 -3 weken zwanger
  • Meer dan 3 weken zwanger

Het resultaat is digitaal afleesbaar. Deze test kan vanaf 5 dagen voor de NOD worden gebruikt. De betrouwbaarheid is dan 65%. Gebruik je deze test 3 dagen van te voren, dan loopt de betrouwbaarheid op tot 90%. Vanaf de NOD ligt de betrouwbaarheid op 99%. Je hebt keuze uit een enkele test of je gaat voor een verpakking van twee testen. Zo heb je altijd een reservetest in huis.

Bekijk de Clearblue zwangerschapstest met weken indicator

2. Clearblue Snelle Detectie Zwangerschapstest

Alweer van het merk Clearblue, dit keer een snelle detectie test. binnen 1 minuut staat de uitslag zwanger in het venster. De uitslag niet zwanger verschijnt na 3 minuten. Deze thuistest heeft een ergonomische handgreep en is hierdoor gemakkelijk hanteerbaar. Clearblue zegt dat de snelle detectie test voor meer dan 99% betrouwbaar is. Hiermee is deze een echte aanrader.

Het verschil met de voorgaande test is dat de Snelle Detectie Zwangerschapstest niet overeen wekenindicator beschikt. Je ziet dus of je zwanger bent, maar niet hoe lang. Toch behoort dit product tot de beste zwangerschapstest, mede dankzij de hoge betrouwbaarheid. Je kunt deze test uitvoeren vanaf de eerste dag van de gemiste menstruatie.

Naar de Clearblue snelle detectie zwangerschapstest

3. Testjezelf nu midstream zwangerschapstest

Een bekend en goedkoop merk dat verschillende zwangerschapstesten op de markt brengt. Heeft een hoge gevoeligheid en is hierdoor 4 dagen voor de NOD te gebruiken. De test is voor 99,9% betrouwbaar en voorzien van een hygiënisch beschermkapje. Binnen 2 minuten lees je het testresultaat af.

Dit is de beste zwangerschapstest omdat hij zo voordelig is. Voor een verpakking met twee tests betaal je ongeveer € 8, dit is inclusief verzenden. Hiermee ben je een stuk goedkoper uit dan met de grote merken. Deze test is ook populair omdat je hem veel eerder kan gebruiken. Hij is namelijk gevoeliger. Houd er wel rekening mee dat vroeg ook wat nadelen met zich mee kan brengen, bijvoorbeeld een vals negatieve uitslag. Bovendien kan er met een prille zwangerschap nog van alles gebeuren.

Bekijk de Testjezelf nu zwangerschapstest

Overige zwangerschapstesten

Hierboven heb je drie maal de beste zwangerschapstest voorbij zien komen. Er is uiteraard nog veel meer verkrijgbaar. Daarom vind je hieronder enkele merken die ook goed verkopen. Dit soort testen koop je online, bijvoorbeeld bij bol.com. Maar je kunt ze ook bij de drogist en soms bij de supermarkt kopen.

Lifecare zwangerschapstest

Ook Lifecare is op het gebied van zwangerschapstesten een bekend merk. Deze test laat binnen enkele minuten zien of je wel of niet zwanger bent. Het testresultaat is voor meer dan 99% betrouwbaar. Hiermee hoort de Lifecare test zeker in het rijtje beste zwangerschapstest thuis. Voordeel is dat deze ook nog eens prettig geprijsd is. Voorzien van duidelijke gebruiksaanwijzing: het kan bijna niet misgaan.

Telano vroege zwangerschapstest

Bij de keuze voor een beste zwangerschapstesten hoeft het niet altijd om een zeer bekend merk te gaan. Dit keer een goedkope zwangerschapstest met een hoge gevoeligheid. Hiermee kun je extra vroeg testen: tot 4 dagen voor de NOD. Met een betrouwbaarheid van 99% is deze test zeker een aanrader. Binnen 2 minuten verschijnt de uitslag in het controlevenster. De testen zijn voordelig geprijsd, het betreft hier cassette testen.

Sensitest midstream extra gevoelig

Van het merk Sensitest een midstream zwangerschapstest. Dit is een zeer gevoelige test die hCG vanaf 10 iUL/ml kan waarnemen. Hierdoor is het mogelijk om vanaf 6 dagen voor de NOD te testen. Houd er rekening mee dat de betrouwbaarheid dan een stuk lager ligt. De hoogste betrouwbaarheid is wanneer je test op de NOD zelf. Het resultaat is na 5 minuten afleesbaar, maar vaak al eerder.

Test-point cassette zwangerschapstest

De laatste in dit overzicht. De Test-Point cassettetest heeft een hoge betrouwbaarheid. Binnen 3 minuten geeft deze het testresultaat weer. Net als veel andere zwangerschapstesten werkt ook deze met twee streepjes. Het eerste streepje is het controlestreepje en laat zien of de test goed is uitgevoerd. Wanneer er een tweede streepje verschijnt, betekent dit dat er sprake is van een zwangerschap.

Conclusie beste zwangerschapstest

Dit was het overzicht beste zwangerschapstest. Er zijn natuurlijk nog veel meer testen van verschillende merken verkrijgbaar. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je de test op een goede manier uitvoert. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing goed door. Mocht er geen controlestreepje verschijnen, dan is het testresultaat ongeldig. In dit geval zul je een nieuwe test moeten doen.

Vanaf wanneer kun je testen? Een vroege zwangerschapstest kun je tot vier dagen voor de verwachte menstruatie uitvoeren. Toch is dit niet te raden. Dit komt omdat je misschien vals negatief test, maar ook omdat er nog van alles kan gebeuren. Wist je dat de helft van alle zwangerschappen zich voortijdig afbreekt, vaak nog voordat je weet dat je zwanger bent? Wees dus een beetje voorzichtig met zijn vrouw test

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwangerschapstest (2022)
Schuiven naar boven