De beste Samsung tablet

Bijgewerkt: 19 januari 2022

Wat is de beste Samsung tablet? Met een tablet van dit merk zit je altijd goed. De kwaliteit is hoog en je maakt gebruik van het Android besturingssysteem. Dit betekent dat je vrij flexibel te werk kan gaan. Ontdek de beste Samsung tablet, waarbij gekeken is naar de specificaties en natuurlijk de prijs.

Het verschil tussen Tab A en Tab S

Voordat je op zoek gaat naar de beste Samsung tablet moet je eerst weten dat deze in verschillende versies verkrijgbaar is. Je hebt de Tab A en de Tab S. Hieronder vind je het verschil tussen tab A en tab S.

Samsung smartphones worden in verschillende series uitgebracht. Hierbij is de S-serie de beste, gevolgd door de A-serie. Die zelfde benaming gebruikt Samsung voor de tablets. De S-serie oftewel de Tab S is kwalitatief veel beter. Deze modellen beschikken namelijk over een betere en krachtige processor, een zeer goed scherm en een betere accu. De Tab A zit met deze specificaties allemaal iets lager, maar is wel goedkoper.

Overzicht beste Samsung tablet

Wat is de beste Samsung tablet voor jouw situatie? Hieronder vind je de best verkochte modellen. Let hierbij goed op de specificaties en de prijs, dan weet je of het model ook echt bij jou past.

Samsung Tab A

Geschikt voor: internetten, social media, e-mail, muziek luisteren, filmpjes kijken, kleine spelletjes

Zoals je al hebt kunnen lezen is de Samsung Tab A goedkoper geprijsd, maar de specificaties zijn iets minder dan bij de Tab S. Toch vind je in deze serie een aantal uitstekende modellen. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab A8 uit 2021. Deze beschikt over een 10,5 inch TFT scherm. Hij wordt aangedreven door een Octa-core processor met ondersteuning van 3 of 4 GB werkgeheugen. Verder beschikt hij over een 8 MP hoofdcamera en een 5 MP selfiecamera.

Je hebt ook de Tab A7 Lite uit 2021, dit is de lichtere versie met een 8,7 inch scherm. De selfiecamera is wat minder, net als de accu.

Oudere modellen zijn niet aan te raden. Je betaalt bijna net zoveel maar krijgt er minder voor terug. Voor een Samsung Tab A uit 2021 of 2022 betaal je vanaf € 229 (32 GB-opslagruimte). De Lite versie is verkrijgbaar vanaf € 150.

Bekijk Samsung Tab A tablets

Samsung Tab S

Geschikt voor: internetgebruik, films kijken, livestream, muziek downloaden, spelletjes

De Samsung Tab S is een stuk krachtiger. Dit betekent dat je er in de praktijk veel meer mee kunt. In 2021 is de Samsung Galaxy Tab S7 FE uitgebracht. Dit model heeft een 12,4 inch scherm en is hiermee groter dan modellen uit de de A serie. Onder de motorkap een Snapdragon octa-core processor met een werkgeheugen van 4 of 8 GB.  Alleen dat al maakt deze tablet er een stuk beter op.

Samsung heeft aan een krachtige 10090 mAh batterij gedacht, deze gaat ontzettend lang mee. Nog een voordeel is de aluminium behuizing, deze voelt zeer stevig aan. Voor extra creativiteit wordt er een S-pen bijgeleverd.

De nieuwste Samsung Tab S heeft ongelooflijk levendige kleuren en een optimale helderheid. Deze tablet is dan ook zeer geschikt voor het bekijken van films of series, maar natuurlijk ook YouTube video’s. De krachtige processor maakt het mogelijk om live te streamen of om muziek te downloaden.

Houd er wel rekening mee dat een tablet nooit een vervanging is voor een geavanceerdere krachtige PC waarmee je de meeste zware programma’s inzet. Toch voldoet de Samsung Tab S aan alle wensen en eisen waardoor hij multifunctioneel in gebruik is. Je bent wel wat duurder uit, voor een moderne Tab S met een opslagcapaciteit van 64 GB betaal je rond de € 500. Uiteraard kun je ook voor een wat goedkoper of ouder model gaan.

Naar Samsung Tab S

Wat is Samsung Lite tablet?

Je hebt het al even voorbij zien komen, de Samsung Lite tablets. Wat is dit precies? Het gaat hier altijd om de lichtere versie met een minder krachtige processor en een kleiner werkgeheugen. De Lite versie is minder snel maar nog steeds geschikt voor alledaags gebruik. Voordeel van een Samsung Lite tablet is dat hij wat goedkoper is. Dit kan al snel € 150 of meer schelen.

De beste Android tablet

Alle Samsung tablets draaien op het Android besturingssysteem. Dit betekent dat bijna alles aanpasbaar is, bovendien maak je gebruik van ontzettend veel gratis apps. Wat is de beste Android tablet? Samsung domineert de markt, en dat heeft natuurlijk met de hoge kwaliteit te maken. Andere merken die goed worden verkocht zijn de Lenovo en de TCL tablets.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste Samsung tablet
Schuiven naar boven