Zweedse fakkel

Een Zweedse fakkel kopen? Dit is een heel aparte tuinfakkel in de vorm van een boomstammetje. Deze is gedeeltelijk ingezaagd waarna er een aanmaakblokje ingaat. Dankzij het ontwerp krijgt de vlam een juiste zuurstoftoevoer en zal deze helemaal opbranden. Je kunt voor de complete Zweedse fakkel gaan of de speciale standaard/houder. Hoe dan ook, dankzij deze fakkel creëer je een mooie sfeer in de tuin of op het terras.

Zweedse fakkel aansteken

Hoe moet je eigenlijk een Zweedse fakkel aansteken? Plaats deze ergens waar het veilig is. Dit mag alleen op een open plek zijn. Een Zweedse fakkel is minder geschikt voor gebruik op het balkon of wanneer er teveel voorwerpen omheen staan. Plaats het bijgeleverde aanmaakblokje in de bovenkant van de inkeping. Houd een aansteker of lange lucifer tegen het aanmaakblokje en wacht totdat deze brandt. Zo makkelijk is een Zweedse fakkel aansteken.

Je kunt de Zweedse fakkel in zijn geheel op laten branden. Wil je hem tussendoor doven dan doe je dit met water. Wanneer je het hout voldoende laat drogen kun je hem de volgende keer gewoon weer gebruiken. Bedenk dat er Zweedse fakkel juist is ontstaan om vochtig hout op te laten branden.

Over de brandduur en de prijs

Wat is de Zweedse fakkel brandduur? De meeste fakkels die je koopt hebben een hoogte van 15-30 cm. Ze zijn er ook groter maar dan betaal je meer. Wanneer de fakkel een hoogte heeft van 20-25 cm dan zal hij gedurende 90-120 minuten branden.

Dan nog iets over de prijs, want een Zweedse fakkel kopen moet natuurlijk niet te duur zijn. Voor een fakkel compleet met inkepingen en aanmaakblokjes betaal je tussen de € 15 en € 20. Deze heeft dan een hoogte van 20 cm tot wel 40 cm. Je hebt ze ook met citronella geur, hiermee weer je muggen en andere insecten. Ideaal voor plaatsing bij het terras.

Zweedse fakkel standaard/houder

Je kunt de fakkel gewoon op de grond plaatsen maar de kans is altijd aanwezig dat hij omvalt. Daarom heb je de Zweedse fakkel standaard. Deze wordt ook wel als speciale houder of vuurkorf verkocht. Met een Zweedse fakkel standaard weet je zeker dat het gebruik van dit product een stuk veiliger is. De standaard heeft een natuurlijke of robuuste uitstraling en hier passen de meest verkochte fakkels in.

Natuurlijk is een Zweedse fakkel houder een investering maar je kunt hem wel onbeperkt opnieuw gebruiken. Hiermee creëer je het veilig opbranden van de boomstammetjes. Bovendien ontstaat er dankzij de standaard/houder geen brandplek in het gras. Overigens is altijd aan te raden om zowel de Zweedse fakkel als de eventuele standaard op een vlakke ondergrond te plaatsen.