Beste zwembad voor tuin – zwembaden getest

Bijgewerkt: 10 april 2022

Je zoekt het beste zwembad voor de tuin. Hierbij is het belangrijk dat je het bad op een vlakke ondergrond plaatst (tegels, rubber of het gazon). Een zwembad voor in de tuin moet verschillende weersomstandigheden aankunnen. Hierbij kijk je vooral naar het gebruik: is hij alleen voor de zomermaanden bedoeld of ook voor de winter? Bekijk 5X het beste zwembad voor de tuin.

Een opzetzwembad is veel praktischer

Natuurlijk en je een zwembad in de tuin gaan uitgraven, maar dan zit je er ook voor altijd aan vast. Omdat je alleen gedurende de zomermaanden een duik in het water neemt is een opzetzwembad veel praktischer. Deze bouw je in slechts een half uur op, alleen het vullen met water duurt natuurlijk langer. Het afbreken is ook zo gebeurd.

Tegenwoordig zijn er opzetzwembaden van de allerbeste kwaliteit. Deze doen niet onder voor een zwembad met kunststof of houten rand. Het is dan wel belangrijk om voor een zwembad met pomp te kiezen. Zo houd je het water lang schoon en helder. Dit scheelt weer in het verversen van het zwembadwater.

Beste zwembad voor tuin (2022)

Plaats je een zwembad in de tuin, zoek dan altijd een vlakke niet scherpe ondergrond. Verwijder steentjes en takjes. Plaats bij voorkeur eerst een beschermend zeil onder het zwembad. Dit is echter geen vereiste maar wel aan te raden wanneer je het zwembad op het gazon zet of wanneer je twijfelt over de ondergrond.

Een opzetzwembad bestaat vaak uit een stevig metalen frame. Je hebt ook kleinere modellen die opblaasbaar zijn. Welk zwembad verkoopt goed of is van de hoogste kwaliteit? Hier volgt het overzicht 5X beste zwembad tuin.

1. Intex – Family Frame Zwembad – 260 x 160 x 65cm

Dit is echt het beste zwembad tuin want hij verkoopt ontzettend goed. Het gaat hier om een opzet zwaar van het merk Intex, uitgerust met stevig metalen frame en duurzame PVC buitenlaag. Het zwembad heeft een afmeting van 260 X 160 cm en een hoogte van 65 cm. Dit betekent dat deze bij invulling van 90% een inhoud van 2300 l heeft.

Intex staat altijd voor de beste kwaliteit opzet zwembaden. Dit bad is voorzien van een leegloopventiel waarop je heel eenvoudig een tuinslang aansluit. Daarnaast heeft deze aansluitingen voor een filterpop. Dit zijn twee doppen waardoor je het zwembad compleet werkend maakt. Het familiezwembad wordt zonder filterpomp verkocht. Dit bestel je er heel eenvoudig bij.

Bekijk Intex – Family Frame Zwembad

2. Intex Family Lounge Pool 229 x 229 x 66 cm

Zit je niet op een groot zwembad te wachten maar wil je gewoon het beste zwembad voor de tuin waarbij je kunt ontspannen? Ga dan voor de familie lounge pool van Intex. Deze heeft een afmeting van 229 maal 229 cm. De totale hoogte bedraagt 66 cm, maar de watervulling komt een stuk lager uit. Het opblaasbaar zwembad is voorzien van vier comfortabele zitjes.

Een stevig en mooi tuin zwembad waarbij je na een dag hard werken of op een warme dag helemaal tot rust komt. Lekker een drankje erbij en chillen maar. Dit zwembad wordt goed beoordeeld door gebruikers. Pluspunten zijn de uitstekende kwaliteit en het grote gebruiksgemak. Zonder filterpomp maar dat is bij dit zwembad niet echt nodig.

Naar Intex Family Lounge Pool

3. Bestway Steel Pro 300 x 201 x 66 cm

Wanneer je kijkt naar het beste zwembad voor tuin dan kom je heel vaak bij het merk Intex uit, terwijl het merk Bestway net zo goed is. Je ontvangt namelijk een frame opzetzwembad van de beste kwaliteit. Met een afmeting van maar liefst 300 X 201 cm is dit ook nog eens een royaal familiebad. Hij heeft dan ook een watercapaciteit van 3300 l.

Het verstevigd frame staat voor extra sterkte en duurzaamheid. Het metaalframe is corrosiebestendig. De zijkanten zijn gemaakt van polyester van zeer hoge kwaliteit. Voorzien van ingebouwde afvoerklep waarmee je het ventiel middels een bijgeleverde adapter aan een tuinslang kunt bevestigen. Uiteraard zijn er uitsparingen/doppen voor een zwembadpomp aanwezig. Gezien de prijs is dit een uitstekende koop. Is dan ook zeer goed beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren.

Bekijk Bestway Steel Pro

4. Bestway – Steel Pro MAX Zwembad – 305 x 76cm incl pomp

Een rond zwembad voor de tuin, voorzien van stevig metalen frame en PVC buitenwand. Dit grote zwembad heeft een doorsnede van 305 cm en een hoogte van 76 cm. Hiermee bedraagt de inhoud maar liefst 4800 l. Inclusief zwembadpomp, dat het water uitstekend veel kracht en schoonhoud. Dankzij de bijgeleverde pomp hoef je niet op zoek naar een geschikt filter.

Eenvoudig op te zetten en van een uitstekende kwaliteit. Dit zwembad is getest op zowel gewicht als druk met de maximale vulcapaciteit aan water. Het is aan te raden om de cartridge van het filter één keer per twee weken te vervangen. Dit is allemaal los verkrijgbaar. Deze en de volgende kijk je ook op bol.com.

5. Intex Frame Pool Zwembad

Het beste zwembad tuin, helemaal compleet. Je ontvangt een Intex frame pool met een afmeting naar keuze. Dankzij de hoogte van 75 cm heeft dit royale zwembad een inhoud van ongeveer 3843 liter. Gemaakt van een stevig metalen frame en PVC buiten materiaal. Dit familiebad wordt compleet met prachtige filterpomp geleverd.  De pomp heeft de juiste capaciteit voor dit zwembad.

Dit compleet pakket bevat ook een afdekzeil waardoor het water schoon blijft. Daarnaast chloor tabletten, een testset en natuurlijk een reparatiekit. Dat dit het beste zwembad voor de tuin is zie je ook aan de beoordelingen van gebruikers terug. Dit zwembad ontvangt een zeer hoge gebruikers score waarbij consumenten zeer te spreken zijn over de kwaliteit en de inhoud van het zwembad.

Ga jij voor het beste zwembad voor de tuin? Dit staat garant voor eindeloos genieten van het verfrissende water.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwembad voor tuin – zwembaden getest
Schuiven naar boven