Beste zwembandjes (2022) – als beste getest

Bijgewerkt: 10 april 2022

Dankzij de beste zwembandjes kunnen kinderen veilig in het water spelen of leren zwemmen. Dit is dan ook een onmisbaar zwemhulpmiddel. Zwembandjes dreigt het kind om de bovenarmen en houden het hoofdje van het kind boven water. Hierbij is het wel belangrijk om voor een goed product te kiezen. Daarom dit overzicht beste zwembandjes.

Het gebruik van zwembandjes

Er zijn veel soorten zwembandjes te koop. Hierbij is het belangrijk om iets te kopen dat ook bij de leeftijd van het kind past. Te kleine of te grote zwembandjes hebben namelijk een verkeerd effect.

Het is aan te raden om vanaf een leeftijd van anderhalf jaar zwembandjes te gebruiken. Het is ook de leeftijd waarbij kinderen wat meer in het water spelen. Zorg ervoor dat het kind de zwembandjes altijd draagt, ook wanneer het even uit het water gaat. Mocht het kind tijdens het spelen aan de waterkant per ongeluk in het water vallen dan wordt het wel beschermd door de zwembandjes.

De beste zwembandjes 2022

Van klassieke zwembandjes van een oerdegelijke kwaliteit tot een zwemgordel: waar moet je voor kiezen? Om deze keuze makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van de vijf beste zwembandjes. Deze zijn als beste getest door consumenten en geschikt voor dreumes, peuter en kleuter.

1. Beco – Zwembandjes – Oranje

Van het sterke merk Beco deze klassieke zwembandjes in de kleur oranje. Ze zijn geschikt voor kinderen tot 15 kg, wat overeenkomt met een leeftijd tot twee jaar. Deze bandjes zijn opblaasbaar, wat opbergen natuurlijk ook een stuk makkelijker maakt. De veiligheidsventielen zijn extra groot en stevig.

Deze zwembandjes zijn zeker als beste getest door consumenten. Met meer dan 80 beoordelingen ontvangt dit product een score van 4,5 van de 5 sterren. Gebruikers vinden het prettig dat deze bandjes goed om de armen van de kleintjes blijft zitten. Ook de kwaliteit speel natuurlijk een belangrijke rol. Een absolute aanrader en ook nog eens lekker voordelig geprijsd.

Bekijk de Beco zwembandjes oranje

2. Opblaasbare zwembandjes 1-2 jaar

Dit zijn zwembandjes voor kids van 1-2 jaar. Voldoet aan de keurmerken/veiligheidsnormen, GS, TuV, CE gekeurd en getest, EN 13138-1. Deze beste zwembandjes zijn bedoeld voor kinderen van 11-15 kg en moeten goed vastzitten.

Ook weer goed beoordeeld. Het mooie aan  deze zwembandjes is  dat ze vooral erg prettig zitten. Je kunt er altijd lucht bijblazen waardoor ze nog beter zitten. Door de grootte van deze zwembandjes verdwijnen kinderen niet zo makkelijk onder water.

Naar opblaasbare zwembandjes

3. Frozen zwembandjes 3-6 jaar

De beste zwembandjes mogen natuurlijk ook een leuk design hebben. Dit model is voordelig geprijsd en voorzien van Disney Frozen afbeelding. Erg leuk voor jonge meiden, voor jongens is dat natuurlijk een minder geschikt product. Deze zwembandjes zijn opblaasbaar en bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar.

Vooral de voordelige prijs valt op. Helaas is de kwaliteit van deze zwembandjes wel wat minder dan voorgaande producten, iets dat je ook in de beoordelingen terugvindt. Deze zwembandjes zijn dan ook prima bedoeld om thuis mee te spelen maar niet om mee naar het zwembad of het strand te gaan.

Bekijk Frozen zwembandjes 3-6 jaar

4. Zwembandjes Intex 3-6 jaar

Dit behoort zeker tot de beste zwembandjes want ze zijn van het bekende merk Intex. Je weet wel, producent van zwembaden van de beste kwaliteit. Deze zwembandjes zijn veilig in gebruik en bedoeld voor kinderen met een maximum gewicht van 30 kg. Dit is het zelfde als kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar. Even opblazen en klaar voor gebruik, zo eenvoudig is het.

Zoals te verwachten ontvangen deze zwembandjes een goede beoordeling van consumenten. Met een score van 4,7 sterren is dit dan ook een zeer goede aankoop. Zijn goed, waarbij consumenten aangeven dat de ventielen goed dicht blijven. Ook hebben de kinderen weinig last van schuurplekken of rode plekken op de huid. Al met al een prima aankoop.

Naar Zwembandjes Intex 3-6 jaar

5. Bema zwembandjes voor volwassenen

Bij de laatste in het overzicht beste zwembandjes die ze me voor een model voor volwassenen. Omdat leren zwemmen op iedere leeftijd kan. Maar ook omdat het in bepaalde situaties wel zo veilig is om zwembandjes te draaien. Deze zwembandjes van het merk Bema zijn dan ook geschikt voor volwassenen vanaf 60 kg (lichaamsgewicht).

Opvallend is het hoge draagcomfort en het feit dat deze zwembandjes goed blijven zitten. Verschillende volwassenen hebben dit product uitgeprobeerd en zijn hier zeer tevreden over. Met een score van 4,9 sterren is dit een van de beste aankopen die je kunt doen.

Bekijk Bema zwembandjes voor volwassenen

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwembandjes (2022) – als beste getest
Schuiven naar boven