Het leukste Mozes mandje – tips en informatie

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Tijdens de eerste vier maanden slaapt de pasgeboren baby heerlijk in een Mozes mandje. Niet alle mandjes zijn veilig in gebruik. Het is dus goed om voor het beste Mozes mandje te gaan. Deze is niet alleen praktisch maar heeft ook een leuk design.

Het idee achter een Mozes mandje

Mozes is een Hebreeuwse baby uit de bijbelvertellingen. De farao van Egypte besloot dat alle Hebreeuwse jongensbaby’s gedood moesten worden. De moeder van Mozes wist haar baby te verbergen, maar plaatste hem uiteindelijk in een rieten mandje langs de oevers van de rivier de Nijl.

Natuurlijk leg je je kindje niet in een mandje aan de Rijn, de Maas of welke rivier dan ook. Maar het Mozesmandje is nog steeds populair. Deze mand is draagbaar en baby kan er volledig gestrekt in liggen. Erg praktisch om mee te nemen naar de oppas, een dagje uit of op vakantie. Daarnaast had hij prachtig op de babykamer of op de ouderslaapkamer.

De leukste en beste Mozes mandjes op een rij

Het is vooral belangrijk dat het mandje veilig in gebruik is. Niet alle modellen zijn draagbaar en hierdoor ook niet praktisch. Daarnaast is het goed om naar het materiaal te kijken. Wanneer de wanden hoog en gesloten zijn dan is dit niet de veiligste oplossing. Baby moeten namelijk goed adem kunnen halen.

Hieronder enkele modellen die zeer geschikt zijn als Mozesmand.

Mozes mandje inclusief standaard

  • Prachtige natuurlijke uitstraling
  • Prijsindicatie: € 95 – € 139

Gedurende de eerste zes maanden na de geboorte kan baby in een wiegje slapen. Het wiegje is vrij compact, makkelijk verplaatsbaar en ook geschikt als tweede slaapplek. Daarnaast heeft een wieg een bepaalde uitstraling waar je helemaal bij wegsmelt.

Het leukste Mozes mandje op standaard is goed als wieg inzetbaar. De gevlochten mand ziet er natuurlijk uit, de standaard is zeer degelijk. Een moderne en opvallende toevoeging voor de babykamer of op de ouderslaapkamer.

Deze modellen zijn verkrijgbaar inclusief matras, waardoor je een compleet bijzonder wiegje in huis haalt.

Bekijk mandjes inclusief standaard

Mozesmandje met matras

  • Draagbaar
  • Prijsindicatie: € 95 – € 119

Heb je geen standaard nodig, bijvoorbeeld omdat je het mandje meeneemt of op de tafel op de grond zet? Tip: in de babybox is ook een veilige plek.

Een Mozesmandje met matras is direct klaar voor gebruik. Het matras past namelijk perfect in het mandje, waardoor je zeker weet dat het veilig in gebruik is.

Zeer praktisch voor het vervoeren van je kleintje of als extra slaapplek bij de oppas of op vakantie. De manden zijn van duurzaam materiaal en, afhankelijk van het model, handgemaakt.

Naar mandje met matras

De verschoonmand

  • Uniek aankleedkussen/ verschoningsmand
  • Prijsindicatie: € 44 – € 79

In aanvulling op het beste Mozes mandje is er ook de verschoonmand. Deze heeft een lage opstaande rand, maar met hetzelfde design als de Mozesmand. Er zit een dik matras in, waardoor baby comfortabel ligt. Dit stijlvol aankleedkussen wordt steeds populairder en is een leuk alternatief voor de standaard aankleedkussens.

Een echte eyecather voor de babykamer, de verzorgingskamer of de woonkamer. Afhankelijk van het model worden er ook nog eens een tot twee waterproof matrashoezen bijgeleverd.

Bekijk Mozes verschoningsmand

Is een Mozes mand veilig in gebruik?

Wanneer je goed op de aandachtspunten let is een Mozes mand volledig veilig te gebruiken. Ten eerste kijk je naar de wanden. Die zijn van riet of een ander natuurlijk materiaal. Dat zorgt voor voldoende ventilatie. Vaak wordt er een speciale hoes in het mandje gebruikt. Dit biedt meer comfort, maar je moet dan wel met de ventilatie rekening houden.

Leg geen losse doeken of dekens over het mandje heen. Zorg dat het wiegje of de mand op een plek staat met voldoende vrije ruimte hieromheen. Niet direct tegen of naast de verwarming plaatsen!

Een goed matrasje is belangrijk. Deze moet van een goede dikte zijn waardoor baby geen last krijgt van de gewrichten, de nek of de rug. De meeste Mozesmandjes worden geleverd met een uitstekend matras.

Hoe lang in Mozes mandje?

Het leukste Mozesmandje is bruikbaar totdat baby vier tot zes maanden oud is. Het is geschikt vanaf de geboorte.

Sommige baby’s groeien of zijn bij de geboorte al wat groter. Het kan dat het mandje dan nog maar tot de leeftijd van 3,5 maanden bruikbaar is. Wanneer baby niet meer volledig gestrekt kan liggen, dan is het mandje te klein. Het wordt dan tijd voor een goed alternatief.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het leukste Mozes mandje – tips en informatie
Schuiven naar boven