Een gsm kopen zonder abonnement

Bijgewerkt: 15 maart 2023

We zijn helemaal gewend geraakt aan de smartphone. Maar wist je dat de gsm ook nog steeds bestaat? Dit is een eenvoudige mobiele telefoon zonder al te veel poespas. Vaak ook nog eens hartstikke goedkoop, waardoor hij prima als tweede toestel kan dienen. Een gsm kopen zonder abonnement? Ontdek de nieuwste, beste en goedkoopste gsm’s van dit moment.

Verschil tussen een smartphone en gsm

Vaak wordt een smartphone een gsm genoemd, maar er zit een verschil tussen deze twee toestellen. Een gsm is een mobiele telefoon die gebruikmaakt van radiogolven. Met een gsm is het alleen mogelijk om te bellen en te sms’en. Dit toestel beschikt officieel niet over (mobiel) internet.

Een smartphone is veel uitgebreider, kan verbonden worden met het internet en werkt met behulp van verschillende apps. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om nieuwe apps te installeren, iets dat met een gsm niet kan.

De voordelen van deze mobiele telefoon

Een gsm is altijd goedkoper dan een smartphone. De prijs ligt tussen de € 20 en € 40, hoewel er ook duurdere modellen verkrijgbaar zijn. Moderne gsm’s bieden ook internetmogelijkheden. Wel zijn de mogelijkheden beperkt, zo zal er vaak geen wifiverbinding aanwezig zijn.

Een ander voordeel van de gsm is de ontzettend lange accuduur. In stand-by houden de accu’s het tot wel 25 dagen vol. Tijdens gebruik van de mobiele telefoon loopt de accu nauwelijks leeg. Hiermee zijn deze toestellen geschikt voor lange dagen van huis, of misschien wel reizen of survivaltochten.

Gsm kopen zonder abonnement

In principe wordt een gsm bijna altijd zonder abonnement verkocht. De huidige mobiele abonnementen zijn, indien gewenst, voorzien van een smartphone. De gsm is voor veel mensen niet meer zo interessant.

Toch zijn er aanbieders die de ‘gsm met abonnement’ in hun assortiment hebben. Het gaat hier echter om een smartphone met abonnement. De benaming GSM wordt ingezet omdat vooral de oudere generatie dit nog gebruikt. De nieuwere generaties kennen de benaming gsm niet of nauwelijks.

Dit zijn de beste gsm’s

Nokia was jarenlang marktleider op het gebied van de beste GSM’s. Van de Nokia 1100 werden er maar liefst 250 miljoen exemplaren verkocht. Ook de Nokia 3210 en de 1200 waren razend populair. Net als de 2600 en de 3310. Oudere generaties hebben vast nog wel ergens een Nokia gsm in een lade liggen.

De oude GSM’s uit de jaren 80 en 90 zijn verdwenen. Jammer want ze waren van een zeer degelijke kwaliteit. Menig gebruikers heeft hem zelfs wel eens tegen een muur gegooid. Het ding spatte uiteen, je verzamelde de stukjes en zette de gsm weer in elkaar. Voilà: de mobiele telefoon deed het gewoon weer. Iets dat je met een smartphone niet hoeft te proberen.

Nokia heeft de oude modellen uit de kast gehaald en gemoderniseerd. Ze hebben het design van vroeger, met wat extra aanvullingen. Het probleem is dat de nieuwste gsm’s lang niet zo degelijk zijn als vroeger.

Hieronder vind je de drie best verkochte gsm’s van dit moment.

1. Nokia 105 Neo

Deze gsm valt op door zijn lange stand-by tijd. Wanneer je het toestel niet gebruikt houdt de accu het gedurende 35 dagen vol. Maar ook tijdens gebruik gaat de accu verrassend lang mee. Op het toestel is ruimte voor 2000 contacten en ongeveer 500 berichten.

Het scherm heeft een afmeting van 1,8 inch met een resolutie van 160 × 120 pixels. De opslagcapaciteit bedraagt 4mb. Er zit geen wifi op maar wel 2G communicatie. Hierdoor kan hij zelfstandig met het mobiele internet verbinden.

Dit toestel is verkrijgbaar voor ongeveer € 24, alleen in de kleur zwart.

Bekijk Nokia 105 Neo

2. Nokia 6300

Dit model is met € 87 een stuk prijziger maar biedt wel meer functionaliteiten. Het gaat hier om een dual SIM gsm waardoor er twee sim kaartjes inkunnen. Zeer geschikt voor zakelijk- en privégebruik tegelijkertijd.

Het voordeel van dit toestel is dat hij over 4G mobiel internet beschikt. Veel providers stoppen met 2G en 3G, waardoor je genoodzaakt bent om over te stappen op 4G. Naast 4G+ beschikt de Nokia 6300 ook over wifi. Dit toestel voldoet dus aan alle moderne eisen die je van een gsm kunt verwachten.

Het scherm heeft een afmeting van 2,4 inch met een resolutie van 320 × 240 pixels. De opslagcapaciteit ligt op 4GB, met mogelijkheid om dit uit te breiden tot 32GB.

Naar Nokia 6300

3. Nokia 2720 Flip

Heb je behoefte aan een wat grotere gsm zonder abonnemen, dan kom je bij de Nokia 2720 Flip uit. Deze klaptelefoon is opgevouwen zeer compact, en uitgevouwen ligt hij prettig in de hand. De grote toetsen zijn ideaal voor mensen met dikke vingers, maar ook voor senioren.

Hij is voorzien van 3G mobiel internet en wifi, gps en Bluetooth 4.2. Er zit een zaklamp op en Nokia heeft verschillende apps voorgeïnstalleerd. Ook maak je met deze gsm gebruik van de Google Assistent.

De 1500 mAh batterij gaat niet zo lang meer als bij andere modellen, ongeveer 15 uur in stand-by tijd. Maar nog steeds beter dan de moderne smartphones die veel energie vreten. Je koopt deze Nokia gsm voor ongeveer € 120.

Bekijk Nokia 2720 Flip

Veiligheid van gsm’s

Een (ouderwetse) gsm zonder internetverbinding is zeer veilig in gebruik. Deze kan niet zo snel gehackt worden. Uiteraard is het altijd mogelijk dat anderen de gesprekken af kunnen luisteren, maar dit kan ook met de moderne smartphones. Het is voor criminelen in ieder geval niet mogelijk om vanaf afstand in een gsm zonder internetverbinding te kijken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een gsm kopen zonder abonnement
Schuiven naar boven