Beste sokken voor heren

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je bent al snel geneigd om wat sokken bij de eerste de beste winkel te kopen. Maar ja, dat zijn misschien niet de beste sokken voor heren. Het is namelijk belangrijk dat ze niet alleen comfortabel zitten maar ook een goede pasvorm hebben. Daarnaast moeten ze afrekenen met transpiratievocht. En dan ook nog eens heel betaalbaar zijn. Speciaal voor heren: de beste sokken van dit moment.

Van kwaliteitsmerken tot grappige sokken

Wat vind je belangrijker, een hoge kwaliteit of dat de sokken er leuk of grappig uitzien? Een klein onderzoek laten zien dat deze twee niet altijd samen gaan. Hoge kwaliteit sokken zijn soms een beetje saai. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd, want bepaalde merken zien er heel stoer uit.

Onder grappige sokken vallen de modellen met opvallende teksten of prints. Die zijn meer bedoeld om cadeau te geven.

Beste herensokken: overzicht

Zoek je de beste sokken voor heren voor jezelf of om cadeau te geven? Let dan vooral op de prijs-kwaliteitverhouding. Om je te helpen vind je hieronder een overzicht van de beste herensokken.

Tommy Hilfiger heren sokken

Een van de beste keuzes is de heren sokken van het merk Tommy Hilfiger. De kwaliteit is namelijk ontzettend hoog, daarnaast hebben ze een mooie pasvorm en design. Hierbij heb je keuze uit verschillende kleuren, met of zonder opdruk en verschillende maten. Met deze sokken kan een man tenminste goed voor de dag komen.

Kijk je naar beoordelingen van gebruikers dan zeggen ze allemaal hetzelfde: de kwaliteit is geweldig. Geef deze sokken cadeau of koop ze voor jezelf. Voor een setje van vijf stuks ben je tussen de € 25 en € 30 kwijt. Misschien wat duurder dan andere merken maar je weet ook wat je in huis haalt. Uiteraard ook per twee verkrijgbaar of in een cadeauverpakking.

Bekijk Tommy Hilfiger sokken

Puma sokken (heren)

De tweede keuze valt op de beste sokken voor heren van het merk Puma. Dit sportieve merk is niet alleen fijn om te dragen, ook is het vochtregulerend. Ideaal wanneer je (of de man in kwestie) af en toe last heeft van zweetvoeten. Puma sokken zijn ook wat dikker, ideaal tijdens de koudere maanden of het sporten. Er zijn echter ook dunne sokjes van dit merk verkrijgbaar.

Deze sokken zijn vooral heel betaalbaar. Voor een setje van drie stuks betaal je rond de € 10. Voordeliger dan voorgaand merk maar nog steeds van een topkwaliteit.

Naar Puma sokken

Happy Socks

Zoek je een leuk cadeau, dan moet je eens bij Happy Socks kijken. Met dit merk is het helemaal niet gek om sokken cadeau te geven aan. Bijvoorbeeld sokken met de opdruk van beertjes, badeendjes, stippen, sterren, strepen en nog veel meer. Van Happy Socks word je helemaal vrolijk.

In tegenstelling tot veel andere ‘grappige’ sokken zijn Happy Socks van een uitstekende kwaliteit. Dat zie je misschien in de prijs terug maar je wil natuurlijk ook tot de sokken lang meegaan. En dat ze ook na 30 keer wassen nog prachtig uitzien. Voor een cadeauset van drie paar sokken betaal je rond de € 20. Een enkel paar is naar verhouding wat duurder.

Happy Socks is een leuk cadeau voor de huisvader, zakenman, klusser, puber, opa en alle mannen die het aandurven. Want met Happy Socks val je altijd op.

Bekijk Happy Socks

Wat waren ze weer, de drie beste sokken voor heren. Je ziet dat je keuze hebt uit sportieve sokken, een kwalitatief hoog en sjiek merk of grappige herensokken. Lees onderstaande tips ook nog even door.

Op welke temperatuur sokken wassen

Kan je sokken wassen op 60 graden? Veel mensen denken van niet maar dit kan zeker wel. Wanneer je op 30 °C of 40 °C wast worden de sokken wel schoon maar blijven bacteriën aanwezig. Wanneer er sprake is van een voetschimmel of ziekte, dan is het echt wel belangrijk om de sokken (af en toe) op 60 graden te wassen.

Wees wel een beetje voorzichtig want sommige merken mag je niet op hoge temperaturen wassen. Zo adviseert het merk Happy Socks om de sokken op maximaal 40 graden te wassen. Maar af en toe wat heter wassen kan in veel gevallen geen kwaad. Doe dit in ieder geval nooit de allereerste keer. Nieuwe sokken moet je altijd koud wassen.

Kunnen sokken in de droger?

Nieuwe sokken hebben altijd de eigenschap om te krimpen. Dat is ook de reden waarom je ze de eerste keer koud moet wassen. Hierna was je ze op 40 °C. Alleen bij de aanwezigheid van bacteriën of schimmels kun je ze beter op 60° wassen. Kunnen sokken in de droger? Wees hier een beetje voorzichtig mee. Vooral in de droger zullen sokken sneller krimpen.

Gelukkig drogen sokken vrij snel. Hang ze gewoon buiten aan de wasmolen of binnen over een droogrekje. Of op een lauwe verwarming, dan drogen ze net iets sneller. Doe dit laatste zeker niet bij kwetsbaar materiaal.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sokken voor heren
Schuiven naar boven