Airpods hoesje: AliExpress, Action of Mediamarkt?

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Met een Airpods hoesje bescherm je deze kostbare oortjes. Je hebt vast al gezien dat je dit soort hoesjes overal kunt kopen. Sommigen bestellen ze bij AliExpress, anderen gaan naar de Action. Je hebt ze ook bij zaken zoals HEMA, Bol.com of Mediamarkt. Ga je voor kwaliteit, een mooie design of een voordelige prijs? Ontdek de beste Airpods hoesjes en waar je deze het beste kunt kopen.

Waarom een Airpods hoesje belangrijk is

Niet iedereen kiest voor een beschermend hoesje. Waarom zou je voor een Airpods hoesje gaan? Hiermee voorkom je dat de Airpods kapot gaan, vochtig worden of kwijtraken. Je oortjes gaan hierdoor veel langer mee. Je voorkomt onnodige schade en dus hoge kosten.

Een hoesje wordt niet standaard bij de Airpods geleverd. Wel krijg je er een oplaadcase bij, maar dit is weer wat anders.

Goed om te weten: een Airpods hoesje is ook geschikt voor oortjes van andere merken. Nu nog even kijken waar je hem koopt en wat het hoesje kost.

Zo duur is een Airpods hoesje

Natuurlijk wil je weten wat het hoesje moet kosten. De prijs is een beetje afhankelijk van de aanbieder, kwaliteit en de kleur. Een merkloos hoesje is in Nederland verkrijgbaar vanaf ongeveer € 2,50 (inclusief verzenden). Ga je voor hogere kwaliteit dan ben je tussen de € 8 en € 14 kwijt. Op zich is dit helemaal niet duur.

Bekijk Airpods hoesjes

Bij AliExpress bestellen

Je kunt Airpods hoesjes bij AliExpress bestellen. Dit is een Aziatische webshop. Je vindt hier het hoesje onder de naam Airpods case. Bij AliExpress ben je tussen de € 1 en € 1,50 voor een hoesje kwijt. Sommige modellen zijn wat duurder, je betaalt dan tussen de € 1,50 en € 3.

Waarom zou je op AliExpress bestellen? Omdat dit vooral heel goedkoop is. Kijk van tevoren wel of je nog extra verzendkosten moet betalen. Uit onderzoek blijkt dat het silicone hoesje (prijs ongeveer € 1,35) inclusief verzendkosten is. Je bent dus zeer voordelig uit.

Hoe zit het met de kwaliteit? Spulletjes van AliExpress zijn niet van de allerhoogste kwaliteit. Je Airpods hoesje biedt mogelijk niet de beste bescherming. Ook gaat hij minder lang mee. En wat doe je wanneer het hoesje niet aan je verwachting voldoet of kapotgaat? Terugsturen of je garantie claimen is vrij lastig bij dit soort buitenlandse webwinkels.

Airpods hoesjes van Action

Ook de Action verkoopt (soms) Airpods hoesjes. Veel producten bij Action zijn erg goedkoop. Dit komt omdat een aantal van deze producten afkomstig is uit Aziatische landen. Ingevoerde producten moeten wel voldoen aan de Europese kwaliteitseisen.

Hoesjes van de Action zijn voordelig, maar de keuze is vaak beperkt. Bovendien kan de kwaliteit wat minder zijn, dat hangt weer van het aanbod af.

Mediamarkt heeft ze ook

Naast de HEMA, Blokker en andere winkels vind je ook Airpods hoesjes bij de Mediamarkt. De kwaliteit is hier zeker prima. De prijzen variëren, meestal zit je ergens tussen de € 10 en € 15. Dit is wat duurder dan wanneer je bij een webshop met meer aanbod bestelt. Dit komt omdat je bij een grotere webshop ook meer keuze hebt.

Nu populair: Airpods hoesje Nike

Siliconen of hardcase

Je gaat voor een beschermend Airpods hoesje. Hierbij heb je de keuze uit siliconen of hardcase. Een silicone hoesje voelt zacht aan en is flexibel. Ideaal wanneer je hem in je jaszak of broekzak meeneemt. De Airpods zijn in een silicone hoesje beschermd tegen stof, vuil en stoten van buitenaf.

Een hardcase hoesje voelt, zoals de naam al doet vermoeden, hard aan. Het materiaal is niet flexibel waardoor het schokken van buitenaf uitstekend opvangt. Wanneer er iets op het hoesje valt dan raken de Airpods niet beschadigd. Aan de andere kant kan een hardcase minder praktisch zijn omdat hij in je broekzak of jaszak in de weg zit.

De beste keuze? Koop beiden: een siliconen en een hardcase Airpods hoesje. Zo heb je er altijd een voor thuis en een voor onderweg.

De draadloze oplaadcase

Naast een Airpods hoesje heb je ook de draadloze oplaadcase. Wat is dit precies? Het gaat hier een case (hoesje) dat voorzien is van een ingebouwde chip. Wanneer je de Airpods er in doet verbinden ze zich automatisch met de oplaadcase. Op deze manier kun je de Airpods draadloos opladen. Hartstikke praktisch want je komt nooit meer in de knoei met kabels.

Hierna gaan de batterijen van de Airpods ongeveer 5 uur mee. De draadloze oplaadcase wordt bij de Airpods geleverd. Is het ding kapot, dan kun je een nieuwe bestellen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een universele draadloze oplaadcase. Let er dan wel op dat deze compatibel is met je Airpods.

Wat als je Airpods niet meer opladen?

Het komt soms voor dat de Airpods niet meer opladen. Controleer eerst de batterijstatus. Bekijk of de oortjes via een andere oplader wil reageren. Is dit niet het geval, dan kun je contact opnemen met Apple Support. Of je gaat met de Airpods even terug naar de winkel waar je ze gekocht hebt. Neem altijd je aankoopbon of factuur mee, dit is je garantiebewijs.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Airpods hoesje: AliExpress, Action of Mediamarkt?
Schuiven naar boven