Awesome rubber base coat – review & prijs

Bijgewerkt: 28 november 2022

De Awesome rubber base coat is een soort nagellak waarmee je de natuurlijke nagel verstevigt. Ook ideaal om oneffenheden mee weg te werken. Niet voor niets is dit product zo populair. De vraag is hoe deze lak werkt en of hij ook echt zo goed is als beloofd. Daarom vind je hieronder de Awesome rubber base coat review. Maar natuurlijk ook meer informatie over de werking en de prijs.

Base coat nagellak

Voordat je meer leest over de Awesome rubber base coat review moet je eerst weten waar het precies om gaat. Base coat voor de nagels is een transparante lak. Deze breng je onder je nagellak aan. De basecoat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de kleur van de nagellak niet in de nagels trekt. Daarnaast kan dit product je helpen bij het verstevigen van je nagels, zelfs wanneer je geen nagellak gebruikt.

Je hebt verschillende soorten basecoats. Het is belangrijk dat je voor een goed product gaat. Een zeer goedkoop of onbekend merk is kwalitatief niet zo goed.

Awesome rubber base coat

Je hebt basecoach van goedkope-, normale- en salonkwaliteit. Hier zit veel verschil tussen. Benieuwd of het merk Awesome iets voor jou is? Lees de volledige Awesome rubber base coat review.

Bekijk Awesome rubber base coat

Review – beoordelingen

Natuurlijke nagels zijn soms kwetsbaar. Ze kunnen makkelijk scheuren of afbrokkelen. Vaak is dit het gevolg van teveel met de handen in het water zitten, verkeerde voeding of een slechte afweer. Vooral vitaminegebrek speelt een belangrijke rol.

Een base coat lost deze problemen niet op, maar kan wel helpen bij herstel van de nagels. De Awesome rubber base coat is een lak van salonkwaliteit. Hij is eenvoudig aan te brengen en dat is natuurlijk belangrijk. Bovendien blijft deze lak vrij lang zitten.

De Rubber Base gel garandeert een optimale hechting. Hierdoor is hij geschikt als ondergrond voor nagellak of gel polish. Geschikt voor UV & led, dus zeer multifunctioneel.

Het mooie aan de Awesome Rubber basecoat is dat je er heel makkelijk oneffenheden mee wegwerkt. Je nagels zien er strak en glanzend uit. Bovendien verstevigt het je nagels, zeker aan te raden wanneer ze snel afbrokkelen.

Gebruikersbeoordelingen

De Awesome rubber base coat review is belangrijk, maar wat vinden gebruikers van dit product? Op verschillende websites kom je reviews en beoordelingen tegen. Dit product ontvangt een vrij hoge beoordelingscore. Gebruikers vinden dat het een goede basislak is die lang blijft zitten. Bovendien heb je er niet veel van nodig waardoor je voordeliger uit bent.

Nagels blijven langer mooi en zeker ook steviger, zo zegt een andere gebruiker. Vooral de goede hechting is prettig.

Over de prijs

Je hebt goedkope basecoat maar ook de duurdere versie. De Awesome Rubber base coate is iets duurder geprijsd dan je gewend bent. Een flesje van 10 ml is verkrijgbaar vanaf € 10. Inclusief verzenden zal de prijs wat hoger liggen.

Prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen, houd hier rekening mee.

Goedkoper alternatief

Vind je bovenstaande prijs net iets te hoog? Bedenk wel dat je hier topkwaliteit voor ontvangt. Je hebt ook goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld een huismerk base coat voor € 6. Verkrijgbaar bij de drogist. Op zich is die € 10 tot € 15 (in dit laatste geval inclusief verzenden) helemaal geen gekke prijs. Andere grote merken zitten ook rond die prijs.

Naar alle base coat producten

Verschil tussen base coat en top coat

Let op want er is een duidelijk verschil tussen base coat en top coat. De base coat breng je altijd als eerste laag aan, dus onder degelnagels of nagellak. Doe dit in één tot twee dunne lagen.

Top coat komt als laatste, dus bovenop de nagellak. Het is niet de bedoeling dat je een top coat als base coat gebruikt, dit werkt niet.

Hoe lang moet base coat drogen?

Een base coat breng je in een dun laagje aan. Hierna is het belangrijk dat je het laagje geheel laat drogen. Dan pas kun je een tweede laagje aanbrengen, of eventueel beginnen met nagellak. Hoe lang moet base coat drogen? Gebruik je een nagel UV-lamp dan is de coat binnen een minuut droog. Met een ledlamp duurt het ongeveer 30 seconden.

Laat je de base coat aan de lucht drogen? Houd dan rekening met 5 minuten. Door heel voorzichtig met je lippen over een nagel te strijken kom je er achter of de lak droog is. Wanneer hij plakkerig aanvoelt dan moet je er zeker niet aan zitten of eroverheen lakken.

Kan gellak zonder basecoat?

Misschien wil je gellak zonder base coat gebruiken. Dit kan maar is niet aan te raden. De Awesome base coat beschermt je nagels tegen uitdroging en verkleuring. Gebruik je die onderste laag niet dan is de kans groot dat je nagels verkleuren. Verkleuring krijg je er niet zomaar uit, dit moet eruit groeien. Dus het advies luidt: maak altijd gebruik van een beschermende laag zoals de Awesome base coat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Awesome rubber base coat – review & prijs
Schuiven naar boven