Babycook kopen, wat is een goede en wat kost dat?

Bijgewerkt: 13 september 2022

Als kersverse ouder kies je voor de meest gezonde voeding voor je baby. Een babycook helpt je bij het klaarmaken van gezonde babyhapjes. Het is ook geschikt voor het steriliseren van flesjes en speentjes.

Wil je een babycook kopen, dan heb je keuze uit een aantal populaire apparaten. Weet je niet hoe dit handig hulpmiddel werkt en of het ook echt meerwaarde heeft? Benieuwd naar de kosten en hoe je de beste babycook vindt? Hieronder lees je onze uitleg en bevindingen.

De meest populaire babycook apparaten

Een babycook lijkt op een kleine keukenmachine. Hij beschikt over verschillende functies waaronder stomen, koken en pureren. Veel ouders gebruiken hem ook voor het steriliseren van speentjes en flesjes.

In de informatie hieronder vind je de best verkochte babycook apparaten die momenteel verkrijgbaar zijn. De lijst is samengesteld aan de hand van verkoopcijfers, functies, gebruikersberoordelingen en prijs.

Béaba – Baby Cook Neo Foodprocessor

Voordelen

  • Goed bedacht ontwerp
  • Makkelijk schoon te maken
  • Zeer praktisch in gebruik

Dit model heeft eerder iets weg van een klein koffiezetapparaat dan van een babycook. Toch is dit echt een model om de lekkerste maaltijden voor baby, dreumes en peuter te bereiden. Dankzij de geavanceerde functies en gebruikte materialen blijven de voedingsstoffen behouden. Dit betekent voor 100% een gezonde maaltijd.

De stoomschaal heeft een inhoud van 1000 ml en de mengkom 1250 ml. Je kunt dus moeiteloos grote hoeveelheden bereiden. In slechts 15 minuten maak je vlees, vis, groenten of fruit klaar. Het apparaat kan zowel stomen, pureren als ontdooien. Richtprijs: € 208.

Bekijk Béaba Foodprocessor

Philips Avent SCF883

Voordelen

  • 4 verschillende functies
  • Stoomt en blent uitstekend
  • Makkelijk in gebruik

Deze 4-in-1 babyvoedingmaker van het bekende merk Philips Avent mag niet in de keuken van jonge ouders ontbreken. Ook dit is een alleskunner: stomen, blenden, ontdooien en verwarmen. Hij is geschikt voor het klaarmaken van vlees en vis, groenten en fruit.

Vind je het belangrijk om verse hapjes voor je kind klaar te maken, dan is dit een zeer handig hulpmiddel. Het klaarmaken van maaltijden gaat een stuk sneller en makkelijker. Bovendien is de babycook kostenbesparend, want je hoeft geen dure babyhapjes aan te schaffen.

Tevens geschikt voor het steriliseren van flessen, speentjes en fopspeentjes. Dit model is voordeliger en past hierdoor bij verschillende budgetten. Richtprijs: € 137.

Naar Philips Avent SCF883

De kosten: aanschaf en elektriciteitsverbruik

Een babycook heeft een aanschafprijs die tussen de € 100 en € 250 ligt. De budgetmodellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 169.

Het gebruik van de babycook levert een geldbesparing op. Kant-en-klare babymaaltijden zijn een stuk duurder dan zelf de maaltijden bereiden. Toch moet je bij de totale kosten niet alleen rekening houden met inkoop van ingrediënten, maar ook met het elektriciteitsverbruik.

Er zijn verschillende modellen met elk hun eigen vermogen verkrijgbaar. De meest zuinige babycook heeft een vermogen van 350 tot 380 W. Daarnaast is er de babycook van 500 tot 750 W. Het energieverbruik van de gemiddelde babycook ligt op 500 W. Wanneer je het apparaat gedurende 20 minuten gebruikt (standaard) komt dit overeen met 166 W. De energieprijs bedraagt in september 2022 gemiddeld € 0,83 per KWh.

Een maaltijd klaarmaken met de babycook kost dus gemiddeld € 0,14 aan energie. Om kosten te besparen is het aan te raden om grotere maaltijden klaar te maken, zodat je altijd 1 tot 3 maaltijden in kunt vriezen.

Is een babycook wel nodig?

Nee, een babycook is niet nodig. Het staat niet op te baby uitzetlijst. Dit apparaat is echter wel zeer praktisch en voegt zeker iets aan gezonde maaltijden voor je kindje toe. Maar dat niet alleen, het is ook leuk om zelf maaltijden samen te stellen. Vaak kom je op ideeën die je in kant-en-klare baby maaltijden niet tegenkomt.

Experimenteer met verschillende soorten vlees, kip en vis, groenten en fruit. Je ontdekt wat je kindje lekker vindt en wat het makkelijkst is om klaar te maken.

Waar kan ik een babycook kopen?

Via bovenstaande linkjes is het mogelijk om de babycook van je keuze te bestellen. Staat het apparaat er niet bij? Bekijk dan de suggesties.

Een babycook kopen kan online, hierbij profiteer je van de zichttermijn die bij online bestellingen geldt. Dit betekent dat je binnen deze termijn het apparaat zonder opgaaf van reden terug mag sturen.

Het alternatief is een babycook in de winkel kopen. Het voordeel hiervan is dat je het apparaat ziet en de verkoper om advies kunt vragen. Ben je later toch niet zo tevreden met je aankoop? Het ongebruikte apparaat mag in veel winkels retour worden gebracht. Let goed op de voorwaarden, want bij aankoop in een winkel heb je niet automatisch recht op geld terug.

Enkele tips met betrekking tot schoonmaak en onderhoud

In principe heeft een babycook vrij weinig onderhoud nodig. Wanneer onderdelen kapot zijn kun je deze vaak los nabestellen. Let bij de aankoop van een babycook vooral op het gebruiksgemak. Niet alleen met betrekking tot maken van de maaltijden, ook het schoonmaken moet eenvoudig zijn.

Het is praktisch wanneer onderdelen in de vaatwasser mogen. Bij de meest moderne apparaten is dit mogelijk. Heb je geen vaatwasser, was de onderdelen dan na gebruik met de hand af. Zet het apparaat alleen in elkaar wanneer alle onderdelen volledig droog zijn. Gebruik nooit bijtende schoonmaakmiddelen om de onderdelen schoon te krijgen. Dompel het elektronische gedeelte van het apparaat niet onder water.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Babycook kopen, wat is een goede en wat kost dat?
Schuiven naar boven