Kan niet inloggen op Nintendo account: problemen en oplossingen

Wil je gebruik maken van de online diensten van Nintendo dan heb je hier een account voor nodig. Het inloggen doe je door het invoeren van je e-mailadres of inlog-ID en het bijbehorend wachtwoord. Kun je niet inloggen op je Nintendo account? Mogelijk ben je het wachtwoord kwijt, klopt de inlog-ID niet, ben je gehackt of er sprake van een storing.

Qlima petroleumkachel

Een van de laatste petroleumkachels. Op = op.

+2800 keer bekeken vandaag

Er kan van alles misgaan tijdens het inloggen. We zetten de meest voorkomende problemen en passende oplossingen op een rij.

Bekijken: Games voor de Nintendo Switch

Account op een nepwebsite aangemaakt

Bij het aanmaken van een Nintendo account is het belangrijk dat je dit op de juiste website doet. Er staan veel nep websites online. Sommige van deze sites proberen persoonlijke gegevens te ontfutselen, anderen zijn bedoeld om je computer over te nemen. Kun je niet inloggen op je account, wees er dan eerst zeker van dat je dit bij de juiste website hebt aangemaakt.

Maak een kinderaccount aan op de speciale website (t/m 15 jaar)

Maak hier een account aan wanneer je 16 jaar of ouder bent

Inloggen op de juiste website

Hetzelfde verhaal geldt voor inloggen op de juiste website. Doe dit altijd via de officiële website van nintendo.com of via de officiële app. Log je via een webbrowser in, kijk dan of er een slotje in de adresbalk staat. Bovendien moet de inlogpagina beginnen met accounts.nintendo.com. Zie je een ander adres staan, verlaat dan de website en bezoek de officiële Nintendo website.

Problemen op de iPhone of iPad

Registreer je een nieuw account op een iPhone of iPad, dan kan dit alleen middels een e-mailadres en wachtwoord. Je hebt later de mogelijkheid om je Apple account of het account van Facebook, Google of Twitter te koppelen.

Kan niet inloggen met het e-mailadres

Standaard kun je bij Nintendo inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Wanneer je dit hebt veranderd naar alleen inloggen met je inlog-ID, dan werkt de methode met het e-mailadres niet meer. De oplossing: log met je inlog-ID in.

Het wachtwoord vergeten

Het is aan te raden om een sterk wachtwoord te kiezen en dit ergens op te schrijven. Bewaar je wachtwoorden niet online en deel dit ook niet met anderen. Ben je het wachtwoord vergeten? Ga naar de inlogpagina en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Voer het e-mailadres in waarmee je geregistreerd staat.

Open je mailbox en klik op de mail van Nintendo. Volg de aanwijzingen in de e-mail.

Wachtwoord van een kinderaccount vergeten

Wanneer je het wachtwoord van een kinderaccount niet meer weet, ga dan naar het Nintendo-account van de ouder of voogd. Kies voor ‘familiegroep’ en stel een nieuw wachtwoord in.

De aanmeldgegevens kwijt

Wanneer je een tijd geen gebruik maakt van het Nintendo account, kan het gebeuren dat je niet meer weet met welk e-mailadres of inlog-ID je geregistreerd staat. Weet je wel nog het wachtwoord, kijk dan welk e-mailadres hieraan gekoppeld is. Hierbij is het belangrijk dat je op het account staat ingelogd.

  • Selecteer binnen het menu je profielafbeelding
  • Ga naar ‘gebruikersinstellingen’
  • Ga naar ‘Nintendo- accountinstellingen bekijken’
  • Voer het wachtwoord in
  • Bekijk het e-mailadres dat hieraan gekoppeld is

Ben je niet meer ingelogd, ga dan naar de inlogpagina en klik op het gedeelte ‘e-mailadres/ inlog-ID’. Met een beetje geluk komt je e-mailadres of inlog-ID vanzelf tevoorschijn, omdat dit op je apparaat staat opgeslagen. Wanneer er geen suggesties verschijnen is het lastig om je aanmeldgegevens te achterhalen.

Heb je geregistreerd met Facebook, Google, Twitter of Apple? Probeer dan via een van deze accounts in te loggen.

Aanbiedingen: Nintendo Switch Controllers

Het Nintendo-account is gehackt

Ga altijd voorzichtig met je aanmeldgegevens en wachtwoorden om. Deel ze niet met anderen, schrijf ze op en bewaar ze op een veilige plaats. Verander het wachtwoord regelmatig om te voorkomen dat iemand middels software je wachtwoord probeert te achterhalen. Kies ook altijd voor een sterk wachtwoord.

Ondanks al deze maatregelen kan het gebeuren dat je Nintendo account wordt gehackt. Hackers gebruiken het account voor het aanschaffen van in-game artikelen, dit doen ze via gekoppelde betaalmethoden. Meestal gebeurt de inbraak op je account nadat je op een verdachte link klikt, bijvoorbeeld via een website, WhatsApp of Messenger. Een hackaanval kan ook ontstaan na het downloaden of installeren van een webbrowser-extensie of programma.

Is je Nintendo-account gehackt, verander dan direct het wachtwoord. Hierbij is het belangrijk dat je toegang hebt tot je e-mailadres. Stel het account altijd in op tweefactorauthenticatie. Dankzij deze extra beveiligingslaag is het voor hackers nagenoeg onmogelijk om op het account in te breken.

Geen verbinding met het internet

Om in te loggen op je account heb je altijd een verbinding met het internet nodig. Merk je dat de inlogpagina niet werkt of reageert, controleer dan je internetverbinding. Schakel eventueel over naar een ander wifinetwerk of maak gebruik van het mobiele internet.

Lees ook: Nintendo Switch 2021 vs 2019– zo herken je hem

Kan niet inloggen door een storing bij Nintendo

Je kan niet inloggen op je Nintendo account en je bent er zeker van dat:

  • Je een goede internetverbinding hebt
  • Het e-mailadres en wachtwoord juist is
  • Je op de juiste website of app inlogt

Bezoek de website allestoringen.nl en kijk of er sprake is van een storing bij Nintendo. Meestal duurt een storing maximaal enkele uren. Een grote storing verschijnt tevens in het nieuws, bezoek hiervoor de meest bekende nieuwswebsites. Houd ook social media goed in de gaten. Nintendo is op Twitter actief, kies voor Nintendo Nederland, België of Europa. Controleer of het Twitteraccount ook echt van Nintendo is, herkenbaar aan het blauwe vinkje achter de naam.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial