Beste babyfoon met camera (2022): getest en beoordeeld

Bijgewerkt: 11 mei 2022

De beste babyfoon met camera is vooral heel erg praktisch. Baby horen en zien, ook wanneer het donker is. Veel babyfoons zijn instelbaar. Hierbij wordt het beeld geactiveerd bij beweging of geluid. Dit zorgt in ieder geval voor een besparing van de accu.

Gebruik van een babyfoon met camera

Er zijn 4 verschillende soorten babycamera’s. De analoge babyfoon is goedkoop en stralingsvrij. Nadeel is dat deze door anderen afgeluisterd kan worden. De digitale babyfoon voorkomt dit. Het model met camera (digitaal) werkt met beeld en geluid. Als laatste is er nog de smart babyfoon. Deze werkt met een internetverbinding en een app op de smartphone.

Moderne ouders kiezen het vaakst voor de babyfoon met camera of de smart babyfoon. Deze twee behoren dan ook tot de best verkochte modellen. Hierbij is er een keuze uit bekende merken als Luvion, Alecto, Philips en nog veel meer.

Beste babyfoon met camera 2022

De Consumentenbond beoordeelt regelmatig babyfoons (babyfoon test). Hieruit volgt een koopadvies. Het is in ieder geval belangrijk om goed naar het bereik te kijken. Bij een internet babyfoon speelt de kwaliteit een belangrijke rol. In dit overzicht de best geteste babyfoons volgens de Consumentenbond, Kieskeurig én gebruikers zelf.

1. Luvion Grand Elite 3 Connect

Ontvangt zeer goede reviews van gebruikers. Een wifi babyfoon met camera en applicatie voor de smartphone. Te gebruiken via een normale verbinding, waarbij er een bereik tot 300 meter is. Je kunt ook de beelden via de app ontvangen. Hierbij is het bereik oneindig groot. Luvion heeft een extra beveiliging ingebracht (wachtwoord). Dit maakt de verbinding niet alleen privé, ook is deze storingsvrij. Je kunt zelfs instellen dat je een notificatie ontvangt wanneer de baby wakker wordt.

Via de app maak je video opnames en foto’s van de baby. Deze slaat de app direct op de smartphone op. Voorzien van camera, beeld- en geluids activatie en terugspreekfunctie. Het is ook mogelijk om slaapliedjes af te spelen of de temperatuur in de babykamer te bekijken.

Bekijk de Luvion Grand Elite 3

2. Luvion Easy – met camera

Alweer een Luvion babyfoon met camera. Deze komt op Kieskeurig als één van de beste uit de test. De Luvion Easy heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Een goede beeldkwaliteit met prima geluid. Beschikt over beeldactivatie en geluidsactivatie. Dit betekent dat de batterij een stuk langer meegaat. Er is ook een terugspreekfunctie en temperatuurweergave aanwezig. Niet met een smartphone app te gebruiken, daarom is dit model ook prettig geprijsd.

Naar de Luvion Easy

3. Alecto DVM-75 Babyfoon met camera 2.4″

Van het merk Alecto een babyfoon met beeld en geluid. Heeft 100% storingsvrije verbinding, wat wel zo prettig is. Het beeldscherm van 2,4 inch toont duidelijke beelden van de (slapende) baby. Dankzij nachtzicht ook in het donker te gebruiken. Wie behoefte heeft aan meer toezicht kan deze babyfoon uitbreiden met extra baby units. Dit merk biedt de optie om tot vier camera’s vanaf één scherm te monitoren.

De Alecto babyfoon is voorzien van infrarood nachtzicht, instelbaar volume en temperatuurweergave. De terugspreekfunctie maakt het mogelijk om tegen baby te praten. Geluid is natuurlijk hoorbaar, maar ook te zien middels de LED geluidsindicatie. Het bereik binnenshuis bedraagt 50 meter. Buitenshuis is er een bereik tot 300 meter. Dankzij de lage prijs behoort deze zeker tot de beste babyfoon met camera.

Bekijk de Alecto DVM-75

4. Luvion Essential – Babyfoon Met Camera

Luvion babyfoons doen het binnen de Consumentenbond test altijd goed. Deze Luvion Essential babyfoon ontvangt zeer goede beoordelingen met een score van 4,3 van de 5 sterren. Een digitaal model met een bereik van 50 meter (binnenshuis) of 250 meter (buitenshuis). Het 3,5 inch display heeft een mooie en duidelijke weergave. Voorzien van beeld- en geluidsactivatie. De kijkhoek mét nachtzicht is aanpasbaar. Een uitstekend product met terugspreekfunctie en nachtlampje.

Uitgerust met kamertemperatuur weergave, 3 slaapliedjes en een babytimer. De stand-by tijd van de accu bedraagt maar liefst 8 uur. In de praktijk gaat deze dankzij de beeld- en geluidsactivatie veel langer mee. Vergelijk met de nummer 2 in dit overzicht.

5. Motorola® Video babyfoon Comfort40

Hij is prijzig maar heeft ontzettend veel functies. De Motorola babyfoon is voorzien van wifi wireless Connect tv. Altijd en overal naar baby kijken (via een app op de smartphone). Het normale bereik (zonder wifi) bedraagt 30 meter binnenshuis en 200 buitenshuis huis. Voordeel is het grote 4 inch scherm met kraakheldere beelden. De camera is voorzien van een 5x digitale zoom. Dit betekent inzoomen op je kindje, voor een nog beter beeld. Uiteraard voorzien van infrarood nachtzicht.

Laat baby heerlijk slapen of houd hem bezig met de lichtshow projector. De nachtlamp heeft zeven kleurenopties. Ook zijn er 10 rustgevende geluiden/ slaapliedjes ingebouwd. Dit model bewaakt de Hubble slaapactiviteit. De Motorola dual mode babyfoon kan aan de muur of de wieg worden gemonteerd. Een absolute topper met betrekking tot de beste babyfoon met camera. Zie bol.com.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyfoon met camera (2022): getest en beoordeeld
Schuiven naar boven