Beste flightcase (2022) – koffers voor apparatuur

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Flightcase kopen? De beste flightcase beschermt je dj- of audio apparatuur. Met verstevigende profielen blijft alles goed opgeborgen. Er is een ruime keuze in verschillende flightcases van bekende merken als Roadinger of DAP audio, maar welk merk is de beste? Natuurlijk is het wel belangrijk om een model te kiezen dat bij het doel past.

Flightcase kopen

Ga je voor een universele flightcase of een van een bekend merk? Flightcases bieden mobiliteit waarbij apparatuur veilig is opgeborgen. Denk maar aan gevoelige elektronica, versterkers, mixers/ controllers of muziekinstrumenten. Omdat geen situatie hetzelfde is, zijn er verschillende modellen en merken verkrijgbaar. Het is zelfs mogelijk om een flightcase op maat te laten maken.

Ga je een flightcase kopen, let dat goed op de volgende aandachtspunten:

  • Zorg voor voldoende ruimte. Meet vooraf de apparatuur zodat je weet hoe groot de koffer moet zijn.
  • Flightcases voor draaitafels, mixers en lichteffecten zijn voorzien van beschermend schuim aan de binnenkant. Dit beschermt tegen stoten.
  • Gebruik voor het vervoeren van vinylplaten of cd’s een speciale platenkoffer/ tas.
  • Een flightcase met aluminium profielen en stalen hoeken biedt extra bescherming.
  • Kunststof flightcases zijn goedkoper en lichter dan houten flightcases, maar bieden minder bescherming.
  • Een koffer met wielen is wel zo handig wanneer deze zwaar is.

Beste flightcase 2022

DAP en Roadinger zijn de best verkochte merken op het gebied van flightcases. Ook Innox, Velleman en BeamZ komen regelmatig voorbij. De beste flightcases zijn voorzien van schuim, handvaten, wieltjes of andere opties. Hieronder 5x flightcase koffer tegen een goede prijs.

1. DAP Audio Universele Flightcase

Een mooie universele Flightcase die bescherming biedt aan verschillende audio apparatuur, mixers of muziekinstrumenten. De afmeting bedraagt 43 x 30 cm en de hoogte 13,5 centimeter. Deze koffer is aan de binnenzijde voorzien van beschermend schuim. De hoeken en randen zijn verstevigd met metaal, zodat alles goed beschermd blijft.

Deze koffer is compact en voordelig geprijsd. Hierdoor geschikt voor verschillende toepassingen of als reserve koffer.

Bekijk DAP universele flightcase

2. ROADINGER Amplifier Rack PR-2

Een vierkante koffer die dankzij de hoogwaardige afwerking zeker tot de beste flightcases behoort. Voorzien van 9mm gelaagde multiplex en een afwerking van aluminium profielframes. De vlinder vergrendelingen zorgen voor een stevige afdichting. De buitenmaat bedraagt 68 x 56 centimeter met een hoogte van 40,5 centimeter. Voldoende inhoud voor het beschermen van grotere audio- of licht apparatuur.

Deze koffer is duurder dan voorgaand model, maar absoluut van een goede kwaliteit. Wordt dan ook goed verkocht.

Naar ROADINGER Amplifier Rack PR-2

3. Roadinger Flightcase 2x LCD ZL55

Een grote een stevige flightcase die geschikt is voor 2 lcd schermen (tot 55-inch). De behuizing is tweedelig en voorzien van een zwarte viltafwerking. De schuimvulling beschermt de LCD schermen optimaal. De gehele koffer is vervaardigd van gelaagd multiplex met aluminium profielframes. Dankzij vier wielen (2 met blokkering) vervoer je de LCD schermen op een veilige en snelle manier.

Deze flightcase heeft een afmeting van 140 x 39 centimeter met een hoogte van 98,5 centimeter de maximale belasting bedraagt 100 kg. tip: deze stevige koffer is niet alleen geschikt voor LCD schermen maar ook voor andere producten.

Bekijk Roadinger Flightcase ZL55

4. Vinyl koffer LP koffer voor 70 platen

Geen flightcase maar een platentas, geschikt voor het opslaan of vervoeren van 70 tot 100 lp’s of een laptop/ tablet met accessoires. Deze vinyl koffer is dan ook ideaal voor dj’s of voor iedereen die zich met muziek bezighoudt. De vinyl platentas is doorzichtig, waardoor je direct ziet welke collectie erin zit.

Deze mooie koffer met handige handgreep is voorzien van een sluiting aan de voorkant. Het is mogelijk om de koffer middels een hangslot af te sluiten, zodat niemand bij de platencollectie kan. De afmeting bedraagt  L 36 x B 28 x H 38 cm.

Naar deze LP koffer

5. DAP AUDIO Foam Case 2

Alweer een mooie koffer van het merk DAP audio. Vanwege zijn goede afmetingen en het beschermend schuim aan de binnenkant zetten we dit model ook bij de beste flightcase. Een flightcase die doet wat hij belooft: bescherming bieden. Dit zie je dan ook terug aan de aluminium profielen en verstevigende hoeken. Aan de binnenkant zacht en beschermend schuim, precies zoals het hoort. De koffer heeft een afmeting van 58 x 24 cm. de hoogte bedraagt 37,5 centimeter. In totaal weegt dit product 5,6 kilo en is hierdoor gemakkelijk mee te nemen.

Een mooi universeel model tegen een schappelijke prijs. Deze koffer is geschikt voor het opbergen en vervoeren van mix apparatuur, controllers, gevoelige audio apparatuur en nog veel meer. Zie bol.com.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste flightcase (2022) – koffers voor apparatuur
Schuiven naar boven