Beste babyproducten verzorging (2022)

Bijgewerkt: 22 januari 2022

Babyverzorgingsproducten zijn belangrijk om de kwetsbare huid van baby te verzorgen. Hierin zitten geen schadelijke ingrediënten. Van zalf tot billendoekjes: wat zijn de beste babyproducten verzorging? Dat lees je allemaal in dit artikel. Uiteraard inclusief advies met betrekking tot schadelijke stoffen of chemicaliën, en hoe je deze vermijdt.

Huidverzorging bij baby

De babyhuid is erg kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Wist je dat parfum een van de grootste veroorzakers van huidallergieën is? Het kindje kan hier een contactallergie van krijgen. Dit uit zich vaak in de vorm van eczeem of jeukende bultjes.

In veel shampoos, zalven en crèmes zitten parabenen. Dit zijn conserveermiddelen die het product langer houdbaar maken. Helaas hebben parabenen een negatieve invloed op het lichaam. Deze chemische stoffen worden vaker teruggevonden in bepaalde kankercellen. Wat overigens niet betekent dat het ook de veroorzaker van kanker is! De beste verzorgingsproducten baby bevatten in ieder geval geen stoffen waar jouw baby niet goed tegen kan.

Zeepvrije producten zijn echt een aanrader. Deze producten drogen de huid niet uit en prikken niet in baby’s oogjes.

Wat zijn de beste babyproducten verzorging?

Het is bij babyproducten vooral belangrijk om voor parfumvrije en zeepvrije producten te kiezen. Daarnaast let je op de aanwezigheid van parabenen. De meeste verzorgingsproducten voor baby’s hebben hier al rekening mee gehouden. Bekende natuurlijke merken zijn onder andere Neutral, Naïf en Bepanthen. Ook andere merken zijn zeer goed voor de tere babyhuid.

Hoe zit dit met Zwitsal? Dit bekende merk heeft een breed assortiment babyshampoo, wasgel, zalfjes, billendoekjes en nog veel meer. Zwitsal staat vooral bekend om zijn herkenbare geur. Helaas: Zwitsal producten bevatten dus parfum. Dit betekent overigens niet dat het merk niet geschikt is voor jouw kindje! Het is namelijk wél zeepvrij.

Hieronder 3 merken die tot de beste babyverzorgingsproducten horen.

1. Neutral – 0% parfum

Het merk Neutral staat bekend om zijn parfumvrije producten. Daarnaast bevat het geen kleurstoffen. Het is dan ook speciaal ontwikkeld voor de gevoelige (baby)huid. Geschikt voor dagelijks verzorging van de normale tot gevoelige huid. Van het merk Neutral zijn babyshampoo, wasgel, crème, huidolie en babydoekjes verkrijgbaar.

Neutral is geschikt voor baby’s maar ook voor volwassenen met een gevoelige huid. Het wordt dan ook veel gebruikt bij een droge huid, eczeem, overgevoeligheid of andere klachten. Dit is dan ook een van de weinige merken waar geen parfum in zit.

Bekijk alle Neutral babyverzorgingsproducten

2. Weleda – natuurlijke producten

De Weleda baby verzorgingsproducten zijn huidvriendelijk en beschermen tegen uitdrogen. Het bevat natuurlijke ingrediënten zonder parabenen of parfum. Dit merk richt zich op gezichtsverzorging en lichaamsverzorging.

Daarnaast is er aandacht voor zwangerschap en babyverzorging. Hierbij heb je de keuze uit veel verschillende producten waaronder shampoo, verzorgende olie of billenbalsem. Alles met aandacht voor de gevoelige babyhuid. Producten van dit merk worden dankzij de goede  huidverzorging altijd uitstekend beoordeeld.

Naar de Weleda babyverzorging

3. Balneum – zeepvrij

Het merk Balneum is niet bij iedereen bekend. Zonde, want ze bieden de beste babyproducten verzorging. De Balneum bodylotion, douchecrème of badolie is zeer geschikt voor de droge tot zeer droge huid. Vooral baby’s hebben hier vaker last van. De producten zijn extra vettend en voorkomen een prikkende of jeukende huid. Geschikt voor baby’s met eczeem of andere huidklachten.

Bekijk de Balneum producten

Overige merken en babyverzorgingsproducten

Er zijn nog veel meer merken die goed zijn voor baby’s huidje. Het hangt helemaal van de reactie van jouw kindje af, welk product het beste bij hem of haar past. Het is daarom belangrijk om te beginnen met één merk, en dit gedurende minimaal een week te gebruiken.

Wordt de huid rood, droog, schilferig of heeft baby jeuk? Grote kans dat er sprake is van een contactallergie. Stop met het product en kies voor een ander merk. Hierbij gaat de voorkeur uit naar zeepvrije en parfumvrije producten.

Enkele producten die worden aanbevolen voor de gevoelige huid:

Zwitsal zachte crème

Een zeepvrije verzorgende crème, niet irriterend. Wordt veel gebruikt voor het gezichtje, de huid of de babybilletjes. Ook ideaal voor de volwassen huid. Let op: bevat parfum en kan bij sommige baby’s toch irritatie opwekken.

Het merk Zwitsal is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de gele en de witte verpakking. Producten met gele verpakking zijn bedoeld voor de normale huid. De witte Zwitsal verpakking is geschikt voor de gevoelige huid.

Deze producten zijn PH huidneutraal, hypoallergeen en dermatologisch getest. Vertoont je baby snel een allergische reactie op verzorgingsproducten en kies je voor het merk Zwitsal? Ga dan zeker voor producten in de witte verpakking.

Naïf verzorgende shampoo

Een zeepvrije shampoo zonder chemische schuimmiddel of chemische conservering. Geschikt voor de gevoelige tot zeer gevoelige huid. Deze shampoo geeft glans aan baby’s haartjes en ruikt heerlijk.

Succes met het testen van deze en nog veel meer beste babyproducten verzorging.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyproducten verzorging (2022)
Schuiven naar boven