Bath bucket is de nieuwe trend voor volwassenen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Heb je al eens van de bath bucket gehoord? Een ware trend voor volwassenen. Het gaat hier om een verplaatsbaar zitbad, maar dan heel compact. Het model was eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar is er nu ook voor grote mensen. Je hoeft dus helemaal geen ligbad thuis te hebben: de batch bucket biedt aardig wat voordelen.

Van zinken teil naar de bath bucket

Veel oudere generaties kunnen het zich nog wel herinneren: het kind badderen in een zinken teil. Dit gebeurde op het keukenaanrecht, soms in de badkamer. De zinken teil werd later vervangen door fatsoenlijke babybadjes en kinderbadjes. Of het kind zit gewoon in de douchebak, dat kan ook.

Verlang je terug naar die goede oude tijd? Je hoeft jezelf echt niet in een zinken teil te wurmen. Maar je hoeft ook geen ligbad of opvouwbaar bad in je badkamer te installeren. De bath bucket is de perfecte oplossing.

Zo werkt het

Natuurlijk wil je weten wat de bath bucket precies inhoudt. De naam zegt het al, hij lijkt nog het meest op een uit de kluiten gewassen emmer of teil. Vaak bestaat het materiaal uit polypropyleen. Dit is niet alleen stevig en makkelijk schoon te maken maar ook een beetje flexibel.

De bath bucket heeft vaak een inhoud van 200 l, hoewel er ook grotere en kleinere modellen zijn. De betere versies beschikken over een afvoer. Hierdoor hoef je de bath bucket na gebruik niet leeg te scheppen of om te kiepen. Laat de afvoer naar een afvoerputje lopen, makkelijker kan het niet.

Dit kost de bath bucket

Grootste voordeel van de bath bucket is dat je geen ligbad hoeft te hebben. Dat scheelt echt veel ruimte, want een ligbad wordt betrekkelijk weinig gebruikt. Bovendien scheelt het ook nog eens in kosten en onderhoud.

Plaats de bath bucket in je douche of zet hem buiten in de tuin neer. Je geniet lekker van een warm bad, waar en wanneer je wil. Je kunt hem dus zelfs mee op vakantie nemen. Voor een goede bath bucket met afvoer betaal je ongeveer € 125, en dan heb je de XL-versie te pakken. Hier kun je in zitten maar zelfs in liggen.

Bekijk batch bucket XL

De kleinere versie is wat goedkoper en verkrijgbaar vanaf ongeveer € 70. Hierin zit je comfortabel en half liggen is ook nog mogelijk. Nog steeds geschikt voor volwassenen maar uiteraard ook voor kinderen.

Wat is de beste bath bucket?

Eigenlijk kun je niet spreken van de beste bath bucket want alle merken en modellen zijn kwalitatief goed. Het gaat er vooral om dat je iets kiest wat perfect bij je situatie past. Toch zijn er een aantal merken die beter verkopen. Dit zijn onder andere HelloBath, EKEO en als laatste het opblaasbaar zitbad van aanbieder Ofuro. Deze merken en modellen kom je via een van bovenstaande linkjes tegen, inclusief de prijs.

Alle bath buckets die in Nederland en België worden verkocht zijn kwalitatief goed tot uitstekend. Bovendien beschikken deze baden over een Europees keurmerk. Het is niet aan te raden om een bath bucket bij een Aziatische webshop te bestellen. Natuurlijk ben je dan goedkoper uit maar de kwaliteit kan ook een stuk minder zijn. Bovendien kun je zomaar problemen met de garantie krijgen.

Extra onderdelen kopen

Naast dit bijzondere bad voor volwassenen heb je ook nog de bath bucket onderdelen. Wat houdt dit precies in? Je kunt er van alles los bijbestellen. Bijvoorbeeld een losse stop of afvoer. Maar ook een soort deksel, waardoor de warmte beter in het bad blijft. Bovendien kun je hier bovenop je spulletjes zetten.

Dan heb je nog het bath bucket kussen. Dit is zeker aan te raden want je hoofd rust hierbij op een zijdezacht nekkussen. Zo krijg je zeker geen kramp of pijn in je nek of achterhoofd.

Bekijk bath bucket kussens

Bath bucket ervaringen: is het wat?

Misschien twijfel je nog over de aanschaf van dit volwassenen bad. Daarom vind je hieronder meer over de bath bucket ervaringen.

Over het algemeen hebben gebruikers een zeer positieve ervaring. Het bad is vooral praktisch in gebruik, ook wanneer je hem leeg laat lopen. Bovendien is het schoonmaken ontzettend eenvoudig. Je hoeft er alleen maar een doekje overheen te halen, dan kan er weinig misgaan.

Wanneer je de ervaringen er op naleest dan valt op dat veel gebruikers het bad best wel ruim vinden. Vaak veel ruimer dan verwacht. Bovendien passen ook grote mensen er prima in. Ben je 1,75 m of langer, koop dan de XL-versie. Dan weet je zeker dat je meer dan voldoende ruimte hebt.

Nog een pluspunt is dat je dit bad gewoon in de badkamer plaatst, bijvoorbeeld in het douchegedeelte. Heb je een putje op de vloer van de badkamer dan kun je hem zelfs plaatsen waar je wil. Tip: het water kan vrij snel weglopen waardoor het putje dit niet goed aankan. Plaats een knijper op de afvoer zodat het water wat langzamer wegloopt.

Probleem: de stop is kapot

Helaas komt het wel eens voor dat de batch bucket stop kapot is. Vaak ontstaat dit door slijtage. Bedenk dat het hier om kunststof onderdelen gaat, die slijten gewoon wat sneller. Gelukkig kun je een stop altijd los kopen. Merk je dat het bad lekt, bestel dan direct een nieuwe stop. Controleer ook even de afvoerslang, want ook daar kan het probleem liggen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Bath bucket is de nieuwe trend voor volwassenen
Schuiven naar boven