5 tips om te besparen op babyspullen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Baby’s groeien ontzettend hard, daarom heb je vaak nieuwe babykleertjes nodig. Maar ook verzorgingsproducten en andere handige babyspullen. Geef ook maar toe dat het hartstikke leuk is om voor je baby te shoppen. Wil je besparen op babyspullen? Met onderstaande 5 tips bespaar je een hoop geld.

Goedkope babykleding scoren

Je hoeft niet de allerduurste babykleertjes of merkkleding te kopen, je baby heeft echt geen voorkeur. Jijzelf misschien wel maar dit zal dan eerder met je omgeving te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat andere ouders ook merkkleding kopen.

Wist je dat bij zaken zoals zeeman en Wibra hele goedkope babykleding verkrijgbaar is? En ook nog eens hartstikke leuk en van een uitstekende kwaliteit.

Bekijk Zeeman babykleding

Het enige dat je niet moet doen is babykleding bij AliExpress kopen, dit is vaak van een slechte kwaliteit. Bovendien is deze kleding in veel gevallen brandbaar.

Besparen op babyspullen kan ook door babykleertjes tweedehands te kopen. Omdat baby’s zo snel groeien worden kleertjes vaak na enkele keren dragen al weggedaan. Geloof maar dat veel van deze kleertjes nog hartstikke goed zijn. Soms zelfs gloednieuw.

Huismerk shampoo, babyzalf en andere producten

Je hoeft geen dure merken zoals Zwitsal of Naif te kopen. Huismerken zijn net zo goed, alleen ruiken ze soms wat minder sterk. Bekende en goede huismerken voor babyverzorgingsproducten zijn Kruidvat, Etos en DA.

Naar Etos huismerk voor je baby

Kijk eens in de supermarkt of bij de goedkopere drogist, hier kun je ook ontzettend veel besparen op babyspullen. Niet alleen met betrekking tot verzorgingsproducten en voeding maar ook kleding, speelgoed en nog veel meer.

Heb je een beperkt budget dan kun je ook besparen op babyvoeding. Dit doe je door zo lang mogelijk borstvoeding te geven. Mocht je kunstvoeding geven, kijk dan eens naar de verschillende merken. Fabrikanten van babyvoeding moeten aan een aantal eisen voldoen. Dit betekent dat huismerk babyvoeding net zo gezond en voedzaam moet zijn als de duurdere merken.

Besparen op babyspullen: tweedehands meubeltjes

Je hebt een wiegje of ledikantje nodig, een commode en ook een kledingkast. Dit hoef je niet allemaal gloednieuw te kopen. Babykamers worden na ongeveer twee jaar vervangen. Dit betekent dat je tweedehands veel goede en leuke babykamers tegen komt.

Soms vind je ze ook bij de kringloop, maar wees er dan zeker van dat de babykamer nog in goede staat is. De kringloop haalt namelijk gratis meubels op en dat zijn niet de allerbeste meubeltjes. Toch kun je bij de kringloopwinkel af en toe flink wat geluk hebben.

Koop een babymatras altijd nieuw, niet tweedehands. Dit is het enige ‘meubelstuk’ voor baby waar je iets in moet investeren. Gelukkig zijn babymatrassen niet zo duur. Zorg dat het matras goed past. Het mag niet te groot maar zeker ook niet te klein zijn. Baby mag niet in de ruimte tussen het matras en het bedje rollen, dit is gevaarlijk.

Wil je leuke accessoires op de babykamer? Ook deze babyspullen hoeven niet duur te zijn. Kijk eens op Marktplaats of social media, mogelijk kom je hier iets leuks tegen. Probeer ook spulletjes met andere ouders te ruilen.

Waar je ook voor kiest, desinfecteer babymeubels en babyspullen altijd goed voordat je ze in gebruik neemt. Dat desinfecteren doe je met Dettol of een vergelijkbaar middel.

Luiers in de aanbieding

Besparen op babyspullen, dat doe je natuurlijk ook door goed naar de luiers te kijken. Pampers en Huggies zijn twee grote merken van hoge kwaliteit. Veel ouders zijn er ontzettend tevreden over. Waar ze minder blij van worden is de prijs. Gelukkig zijn de duurdere merken vaak wel in de aanbieding. Houd dit in de gaten en koop gelijk een voorraadje in.

Luiers van een huismerk zijn vaak net zo goed. Zo zijn bijvoorbeeld de Kruidvat luiers ontzettend goed beoordeeld. Dit geldt ook voor de luiers van Etos. Maar de luiers van Lidl worden niet zo positief beoordeeld, die kunnen wel eens doorlekken.

Het alternatief voor wegwerpluiers zijn de katoenen luiers. Die zijn een investering maar op de eindstreep ben je veel goedkoper uit. Het is ook nog eens beter voor het milieu. Vroeger had je de hydrofielluiers, tegenwoordig heb je voorgevormde wasbare luiers. En ook nog eens in leuke kleurtjes.

Gratis babybox, babypakket of babydoos aanvragen

De laatste tip om flink te besparen op de babyuitzet: meld je aan voor de gratis babybox of het babypakket. In dit pakket zitten veel bruikbare spulletjes. Onder andere samples voor voeding en verzorgingsproducten. Meestal een fopspeentje, een rompertje en andere leuke dingen.

Probeer zoveel mogelijk van dit soort pakketten aan te vragen. Het kan je uiteindelijk best wel wat geld besparen. Let ook op de kortingsbonnen die in deze pakketten zitten. Mocht je nog iets nodig hebben, kijk dan even waar je korting krijgt.

Bekende gratis babyboxen- en pakketten zijn van de Jumbo, HEMA, Etos, Prénatal, Kruidvat, Oudersvannu etc. Let op: sommige boxen bestaan niet meer, of zijn vervangen voor iets anders. Terwijl andere babyboxen nooit bestaan hebben, zoals die van de Blokker.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

5 tips om te besparen op babyspullen
Schuiven naar boven