Beste skate bescherming – los of een complete set

Bijgewerkt: 14 april 2022

Skaten is een leuke bezigheid, zowel hobbymatig als sportief. De beste skate bescherming is zeker aan te raden. Hiermee bescherm je de knieën, ellebogen en polsen tegen letsel bij valpartijen. Een helm dragen hoort hier zeker bij. In het overzicht beste skatebescherming zie je welke merken als beste naar voren komen.

Dit heb je allemaal nodig

Iedereen die aan skaten doet, moet denken aan een goede bescherming van de knieën, ellebogen, polsen en het hoofd. Het is dus aan te raden om hiervoor beschermers te kopen en een helm te dragen.

Koop altijd de juiste maat. Wanneer de beschermers te groot zijn dan verschuiven ze snel. Maar wanneer ze te klein zijn dan knellen ze en zitten niet prettig. Hieronder vind je de beste skate bescherming die als kwalitatieve set verkrijgbaar is.

Nijdam Skate Beschermset

  • Prijs: vanaf € 15,95

Een van de beste skate bescherming sets is die van het merk Nijdam. Je koopt een set voor kinderen of volwassenen. Elke set bestaat uit kniebeschermers, polsbeschermers en elleboogbeschermers. Bij een valpartij zijn deze gewrichten beter beschermd tegen letsel.

De kappen zijn vervaardigd van PE high impact- materiaal, dit betekent dat ze klappen uitstekend opvangen. De binnenzijde is bekleed met EVA foam dat stoten en klappen absorbeert. Elke set is voorzien van een draagtas met koord.

Verkrijgbaar in verschillende maten. Weet je niet welke maat je moet hebben, meet dan de omtrek van de pols, de elleboog en de knie op. Dit zijn de meest gangbare maten:

  • Maat S: pols 12-15 cm / elleboog 17-20 cm / knie 21-24 cm
  • Maat M: pols 14-17 cm / elleboog 20-23 cm / knie 24-27 cm
  • Maat L: pols 16-19 cm / elleboog 23-26 cm / knie 26-29 cm

Bekijk Nijdam Skate Beschermset

J-Pro Valbescherming

  • Prijs: vanaf € 28,95

Ook dit merk is een uitstekende keuze wanneer het aankomt op de beste skatebescherming. Een set bevat alles wat je nodig hebt: bescherming van de knieën, polsen en ellebogen. Niet alleen geschikt om te skaten maar ook voor het skeeleren, rolschaatsen, skateboarden, mountainbiken en nog veel meer.

Dit merk is in verschillende maten leverbaar. Je hebt maat S, geschikt voor kinderen of kleine volwassenen. Ook vrouwen hebben vaak maat S. Terwijl maat M geschikt is voor oudere jongens, volwassen vrouwen en mannen. Maat L is de grootste maat en bijna altijd bedoeld voor volwassenen. Kijk altijd bij de maatvoering in de productomschrijving.

De kwaliteit van dit merk is zeer goed. De kappen zijn stevig en voelen aan de binnenkant zacht aan. Dit maakt ze comfortabel om te dragen. Uiteraard bieden ze ook een zeer goede bescherming bij valpartijen.

Naar J-Pro Valbescherming

Compleet overzicht beste skatebescherming

Op zoek naar een ander merk of binnen een andere prijsklasse? Een complete set koop je al vanaf € 9,95, maar kan van een wat mindere kwaliteit zijn. Daarom is het goed om voor één van bovenstaande merken te gaan.

Andere veelverkochte merken zijn Roces en Bolke. De kwalitatieve setjes beginnen vanaf € 15, oplopend tot ongeveer € 35. Een kleine investering waarmee je het risico op fysiek letsel verkleint.

Bekijk overzicht skate beschermsetjes

Welke skate bescherming belangrijk is

Naast bovenstaande setjes kun je ook het beste een helm dragen. Deze moet goed passen en mag tijdens het skaten niet hinderen. Op zich is een fietshelm een goede keuze, deze is licht van gewicht en makkelijk te dragen. Bovendien is een fietshelm ventilerend en zit hierdoor comfortabel.

Bescherm de knieën en ellebogen altijd goed. Niet iedereen kiest voor polsbeschermers, maar dit is wel beter. Het is in het begin even wennen maar uiteindelijk weet je niet beter. Bedenk dat bescherming van de gewrichten belangrijker is dan het comfort.

Zo draag je polsbeschermers

Let op want polsbeschermers hebben een rechter- en linker gedeelte. De duim gaat altijd door het gat waarbij het harde gedeelte zich aan de binnenkant van de pols bevindt. Dus niet aan de buitenkant!

Verder is het belangrijk dat je de polsbeschermers goed aansluit. Ze mogen niet te los zitten. Aan de andere kant mogen ze ook niet zo strak zitten dat het de vingers of de duim afknelt. Krijgen de vingers een blauwe of paarse kleur, dan moet je de polsbeschermers wat losser maken.

Waar kan je goed skaten?

Verspreid over Nederland en België zijn er een aantal skeelerroutes. Bijvoorbeeld in Utrecht, bij de Maarsseveense en Loosdrechtse plassen. Of in Hengelo, Maastricht, de ronde van Zeeland óf skate de Elfstedentocht. Ook een tocht over het fietspad is vaak prettig, in Nederland en België zijn de fietspaden prima onderhouden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste skate bescherming – los of een complete set
Schuiven naar boven