Beste sterrenhemel projector

Bijgewerkt: 27 november 2022

Wat is er leuker dan een sterrenprojector? Projecteer prachtige sterren op het plafond of de muren van de slaapkamer. Voor kinderen werkt dit rustgevend, maar ook volwassenen vinden hier hun rust in. Natuurlijk ga je voor de beste sterrenhemel projector, welke dat is dat lees je hieronder.

De projectenlamp

Een sterrenhemel projector noem je ook wel een sterrenprojecter of projectorlamp. Let op want met een projectorlamp wordt soms ook iets anders bedoeld, bijvoorbeeld het projecteren van de tijd op de muur.

Een sterrenproject werkt middels een projector en licht. Sterren of planeten worden op het plafond of de muren getoond. Hierbij is het mogelijk om de planeten te laten draaien of van kleur te laten veranderen.

Dit is de beste sterrenhemel projector

Je zoekt de beste sterrenhemel projector voor jezelf of om cadeau te geven. Welk merk is goed en waar moet je bij aanschaf op letten? Hieronder vind je een overzicht van de best verkochte modellen. Bij elk artikel de prijs en wat informatie over de aanschaf.

Bekijk de sterrenhemel projectors

Een must: ledverlichting

De beste sterrenhemel projector werkt middels ledverlichting. Er zijn nog maar weinig sterrenprojectors die met een ander type verlichting werken. Dat is alvast een voordeel want ledverlichting is energiezuinig. Bovendien produceert het nauwelijks warmte en is hierdoor veilig in gebruik.

Verschillende kleuren licht

Wil je alles in dezelfde kleur projecteren of vind je het leuk om hierin af te wisselen? Een goede sterrenhemel projector werkt met verschillende kleuren. Zo kun je kiezen uit wel 10 verschillende kleuren, dit zorgt voor de nodige afwisseling. Overigens kan een enkele kleur ook heel rustgevend zijn.

De sterrenhemel

Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de sterrenhemel die geprojecteerd wordt. Sommige projectors tonen duidelijk stervormige planeten. Anderen gaan voor cirkels en er zijn ook modellen die heel duidelijk een maanvormige of Saturnusachtige planeet tonen.

Ga er maar vanuit dat de meeste modellen een Galaxyachtig licht verspreiden. Wat dat precies is, dat moet je maar via de link bekijken.

Naar Galaxy projectors

De prijs

Als laatste speelt de prijs een belangrijke rol. Niet iedereen kan voor de beste sterrenhemel projector diep in de buidel tasten. Gelukkig is er een ruime keuze en kun je ook zelf de prijs bepalen. Voor een leuke sterrenprojector ben je tussen de € 35 en € 70 kwijt. Dan heb je wel een goede kwaliteit te pakken.

Ligt je budget niet zo hoog dan heb je ook nog wel modellen die tussen de € 15 en € 25 kosten. Er zijn zelfs modellen voor minder dan € 15 verkrijgbaar. Alleen zijn dat meer de kinderprojectors, erg eenvoudig.

Een model met muziek

Sommige van deze projecteren werken ook nog met melodietjes. Dit is zeer geschikt voor baby’s en jonge kinderen. Dan heb je ook nog de modellen met radio, dit is weer iets voor volwassenen of jongeren. Ideaal om ontspannen in slaap te vallen of juist wakker te worden.

Bekijk de projectors met muziek

Hoe werkt een sterrenprojector?

Je zit gefascineerd naar de sterrenprojector te kijken. Prachtig en rustgevend om te zien, maar hoe werkt dat ding eigenlijk? Elke projector werkt nagenoeg hetzelfde. Er zijn vele microspiegeltjes aanwezig. Het licht wordt gespiegeld door een snel draaiend wieltje dat de drie basiskleuren bevat. Door het mengen van de kleuren en het snel achter elkaar projecteren zie je dit als afzonderlijke kleuren.

De meeste sterrenprojectors draaien langzaam rond. Hierdoor kun je de sterren of planeten goed met je ogen volgen. Dit is tevens de beste sterrenprojector wanneer je met slaapproblemen kampt. Ook ideaal voor jonge baby’s.

Het beste oppervlakte om de projector op te richten

Heb je een gekleurde muur of behang, dan is het niet verstandig om de sterrenhemel projector hierop te richten. Beter kun je de lamp dan op het plafond richten. Al helemaal wanneer je ook nog het een en ander aan de muur hebt hangen, want dit zorgt voor een onderbreking.

Richt de projectorlamp niet op een spiegel. Het licht wordt door de spiegel sterk weerkaatst, dit kan zeer hinderlijk zijn.

Een sterrenprojector buitenshuis gebruiken

Een sterrenprojector is geschikt voor gebruik binnenshuis. De lichtbundel is namelijk niet zo sterk om buitenshuis te gebruiken. Heb je een tent met wit doek buiten staan, dan is het wel leuk om hier de sterrenprojector onder te plaatsen. Maar gewoon in de open lucht, dat heeft totaal geen zin. De sterren of planeten worden namelijk nergens tegen weerkaatst.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sterrenhemel projector
Schuiven naar boven