Beste tv hoeft niet de duurste te zijn

Bijgewerkt: 25 september 2022

Kijk je naar lijstjes met betrekking tot de beste tv, dan zitten hier vaak dure modellen tussen. Terwijl je helemaal niet zo diep in de buidel hoeft te tasten. Natuurlijk haal je voor € 1000 of meer iets moois in huis, maar met een budget van € 200 tot € 500 is ook ontzettend veel mogelijk.

Welk merk tv is het beste?

Je hebt bekende merken naar ook minder bekende en goedkope merken. Welk merk tv het beste is dat mag wel duidelijk zijn: de grote merken scoren beter. Dit komt omdat ze veel aandacht aan de kwaliteit besteden. Kijk je naar de beste merken televisies dan zijn dit:

  • Samsung
  • Philips
  • LG

Samsung maakt gebruik van de QLED techniek waarbij kleuren heel goed naar voren komen. LG richt zich juist op de OLED techniek en is hét merk dat dit naar televisies brengt.

De prijs-kwaliteitverhouding

Kijk je naar de beste tv dan spelen een aantal zaken een belangrijke rol. Ten eerste de afmeting van de televisie, uitgedrukt in inches. Het is natuurlijk heel verleidelijk om voor de allergrootste tv te gaan, maar dit is zeker niet de beste keuze. Zit je te dicht op een grote tv dan moet je continu met je hoofd heen en weer bewegen om iets op het scherm te zien.

Verder kijk je naar de resolutie. Een 4K tv geeft mooiere beelden dan full HD. Met een 8K geniet je helemaal van heldere en levensechte beelden maar je betaalt ook een stuk meer.

Een Smart tv is tegenwoordig wel een must. Deze verbindt je met het internet waarbij je toegang krijgt tot verschillende apps. Daarnaast is het goed wanneer de tv HDR ondersteunt, dit betekent realistische en heldere beelden.

Als laatste speelt de prijs een belangrijke rol. Voor de beste tv meer dan € 1000 betalen? Niet nodig, er zijn namelijk veel goedkopere alternatieven. Waarbij je toch voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gaat. Kijk maar eens naar de mogelijkheden.

Samsung televisies tot € 500

Een Samsung televisies staat altijd voor een goede tot hoge kwaliteit. Bij een smart tv maak je gebruik van verschillende apps, live tv en nog veel meer. Dit merk heeft twee typen tv’s: LCD of QLED. Een LCD-scherm werkt met vloeibare kristallen. De beeldkwaliteit is goed en dit verbruikt minder energie.

QLED kan je als de opvolger van LCD zien, maar alleen door Samsung ontwikkeld. Tv’s met deze techniek hebben weinig last van reflectie, waardoor je ook met invallend zonlicht of lamplicht goed televisie kijkt. Deze techniek gaat het risico op inbranden tegen.

Populaire Samsung televisies in de prijsklasse tot € 500 zijn de volgende modellen:

Samsung The Frame QE32LS03T – 32 inch HD Qled model met HDR ondersteuning. Deze Smart tv heeft een verversingssnelheid van 50 Hz. Hij kost net iets meer dan € 400.

Bekijk Samsung The Frame QE32LS03T

Samsung UE43TU7020W – dit model is met zijn 43 inch groter. Het betreft hier een 4K led televisie met een verversingssnelheid van 50 Hz. Hij beschikt ook over een speciale game modes. Dit model kost tussen de € 400 en € 450.

LG televisies

LG is een merk dat gebruik maakt van zijn eigen techniek. Een oled televisie heeft een grote kijkhoek van 85 graden. S sta je aan de zijkant van de televisie, dan vervormt het beeld niet en blijft de kwaliteit hetzelfde. Zwarte kleuren zien er ook echt zwart uit, dat is het voordeel van oled. Het risico op inbranden is wel wat groter maar televisiezenders tonen tegenwoordig geen stilstaande beelden meer. Het zenderlogo wordt regelmatig verwisseld.

De beste tv van LG hoeft ook nu weer niet duur te zijn. Voor minder dan € 500 is er aardig wat verkrijgbaar. Bijvoorbeeld:

LG 32LM6370PLA – deze 32 inch televisie biedt een full hd beeldkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van de led techniek. Opvallend is de goede geluidskwaliteit, dit model beschikt namelijk over Virtual Surround Plus en Dolby Audio. Zo wordt je helemaal je favoriete film of serie ingetrokken. Hij kost minder dan € 300 dus ook nog eens een goede koop.

Bekijk LG 32LM6370PLA

LG 50UP78006LB – ga je voor een 4K led televisie en ook nog eens wat groter, dan zit je met dit model goed. Hij heeft een scherm van 50 inch en een verversingssnelheid van 50 Hz. De snelle processor zorgt voor een prima contrast en een vermindering van videoruis. Hij kost net tegen de € 500 aan, dus ook nog betaalbaar.

Naar LG 50UP78006LB

Philips tv’s

De merken Samsung en LG concurreren sterk met elkaar. Philips hangt hier een beetje onder. Terwijl Philips in de vorige eeuw juist de markt domineerde. Toch kom je van dit merk nog steeds de beste tv’s tegen. De kleinere modellen van 32 tot 50 inch zijn erg populair. Je betaalt hier tussen de € 250 en € 500 voor. Je krijgt dan een full HD tot 4K televisie en dat is echt hartstikke goed.

Bij al deze modellen bedraagt de verversingssnelheid 50 Hz. Voor jouw idee: een snelheid van 100 Hz is beter omdat snel bewegende beelden vloeiender in elkaar overlopen. Maar 50 Hz is nog steeds een hele goede keuze, sommigen merken het verschil niet eens. Al helemaal niet wanneer de tv 50 inch of kleiner is.

Houd er rekening mee dat Philips ook een aantal duurdere modellen in het assortiment heeft. Deze kosten, afhankelijk van het model, tussen de € 600 en € 1500. Overigens hebben Samsung en LG ook televisies uit deze prijsklassen in het assortiment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tv hoeft niet de duurste te zijn
Schuiven naar boven