Beste wanddroogrek tegen een goede prijs

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Ben je al enige tijd op zoek naar het beste wanddroogrek? Deze droogrekken besparen een hoop ruimte. Je bevestigt ze binnenshuis of buiten aan een wand of muur. Je hebt keuze uit verschillende merken, bijvoorbeeld het wanddroogrek Leifheit, een van Blokker, IKEA of Action. De vraag is wat nu het beste wanddroogrek is. In dit artikel vind je de beste producten.

De werking van een wanddroogrek

Let op want een wanddroogrek is iets anders dan een radiator droogrek of een hangdroogrek. Het wanddroogrek krijgt een vaste plaats aan de wand. Deze is in veel gevallen inklapbaar en uitschuifbaar. Hierdoor neemt het droogrek zeer weinig ruimte in beslag. Aan de andere kant is het altijd aanwezig, en dat is wel zo praktisch.

Na gebruik laat je het wanddroogrek eerst even drogen. Dit is vooral belangrijk wanneer je hem aan een buitengevel hebt hangen. Is alles droog dan kun je het rek gewoon weer inklappen of inschuiven. Je hebt twee verschillende modellen, het wanddroogrek in een behuizing of zonder behuizing.

Dit is het beste wanddroogrek

Is de was doen niet echt je hobby? Je wil natuurlijk dat de was zo snel mogelijk droog is. Wanneer je kledingstukken goed uithangt dan drogen ze sneller. Bovendien voorkom je hiermee kreukels, dit bespaart ook weer strijken. Natuurlijk ga je voor het beste wanddroogrek. Deze moet voldoende ruimte bieden aan al je kledingstukken. Bovendien moet het droogrek ook nog eens van een goede kwaliteit zijn.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden met betrekking tot het beste wanddroogrek. Bekijk per merk of model wat de beste keuze is. Ook je budget speelt mee, daar kijken we dus ook naar.

Leifheit wanddroogrek

Het merk Leifheit behoort absoluut tot het beste wanddroogrek. Dit komt omdat dit merk altijd van een hoge kwaliteit is. Al jarenlang produceren ze de beste huishoudelijke artikelen waaronder ook droogmolens en droogrekken.

Op zoek naar een stevig droogrek voor gebruik binnenshuis of het beste droogrek voor buiten? Dan kom je toch bij dit merk uit. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld die met een drooglengte van 7,2 m. Hierbij zijn er 8 droogstangen aanwezig, vaak voldoende voor een (kleine) wasmachinelading. Ook ideaal voor het ophangen en laten drogen van handdoeken. Dit rekje is inklapbaar.

Een andere keuze is het uitschuifbare harmonica wanddroogrek met een breedte van 60 cm. Ideaal wanneer je over weinig ruimte beschikt. Het gemiddelde Leifheit droogrek voor aan de wand kost tussen de € 30 en € 40.

Bekijk Leifheit wand droogrekken

Brabantia droogrek voor aan de wand

Een sterke concurrent van Leifheit is het merk Brabantia. Ook dit merk komt met het beste wanddroogrek maar ook veel andere huishoudelijke artikelen op de markt. Let op want van het merk Brabantia vind je niet altijd een wanddroogrek maar wel een hangend rek of een groot T-model droogrek.

Beste wanddroogrek volgens gebruikers

Er zijn altijd producten die beter verkopen dan andere artikelen. Wat is het beste wanddroogrek volgens gebruikers? Wanneer je naar de best verkochte merken kijkt dan kom je uit bij de volgende wand droogrekken:

  1. Leifheit
  2. Relaxdays
  3. Rack
  4. Artweger
  5. Stewi

Let op het betreft hier niet altijd merken maar soms ook namen van aanbieders. Hieronder vind je alle wand droogrekken, geselecteerd op best verkochte modellen.

Naar populaire wanddroogrekken

Goedkoop wanddroogrek

Je bent niet direct op zoek naar het beste wanddroogrek maar wel naar een voordelig geprijsd model. Wat kost een goedkoop wanddroogrek? Deze is verkrijgbaar vanaf € 15 maar dan kun je hem niet aan de wand bevestigen. Het gaat dan om een hangend droogrek voor aan de radiator, de deur of het balkon.

Een goedkoop wanddroogrek die uitschuifbaar is en die je dus echt aan de wand bevestigt is verkrijgbaar vanaf € 30. Leifheit is een van de goedkopere merken en tevens ook een van de betere. Met de kwaliteit zit het altijd goed. De totale prijs is mede afhankelijk van de functionaliteiten en de drooglengte.

Beste droogrek voor buiten

Heb je een droogrek voor buiten nodig, dan moet je op een aantal zaken letten. Een droogrek dat continu buiten staat of hangt zal vroeg of laat gaan roesten. Eenmaal doorgeroest is het droogrek niet meer te gebruiken. Wat is het beste droogrek voor buiten? Het liefst kies je voor een wanddroogrek in een kunststof behuizing. Na gebruik klap je hem in en zit hij veilig opgeborgen. Zo kan er geen vocht bijkomen en verleng je de levensduur.

Je kunt ook voor een droogmolen gaan, deze is specifiek bedoeld voor gebruik in de buitenlucht. Een droogmolen kun je zelfs in de winter laten staan, hoewel hij dan wat sneller slijt. Aangezien je in de winterperiode zelden was buiten zult hangen kun je de droogmolen beter opbergen. Ingeklapt neemt hij in de garage of schuur weinig ruimte in beslag.

Naar droogmolens

Dit is waar je een wanddroogrek koopt

Op verschillende plaatsen kun je een wanddroogrek kopen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gezocht naar wanddroogrek Action. Deze winkel heeft af en toe droogrekken in het assortiment, maar het betreft niet altijd een wandmodel. Let bij de Action wel goed op de kwaliteit want die kan laag zijn. Dan heb je nog het wanddroogrek IKEA. Een beetje hetzelfde verhaal, hoewel IKEA best wel wat keuze heeft.

Net zo goed bestel je een wanddroogrek online. Door online te shoppen kun je goed vergelijken. Je vindt bijvoorbeeld de beste en grootste merken waarbij je ook nog eens de prijzen goed kunt vergelijken. De beste optie wanneer je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor de beste prijs gaat. Online vind je ongetwijfeld het beste wanddroogrek. Het is aan jou om deze goed te bevestigen, hierna heb je er alleen maar plezier van.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wanddroogrek tegen een goede prijs
Schuiven naar boven