Beveiligingscamera buiten met wifi

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Houd continu toezicht op de woning, het erf of bedrijfspand. Dit doe je met een beveiligingscamera buiten met wifi. In de volksmond wordt dit ook wel een IP-camera genoemd. Je verbindt hem draadloos met je netwerk, hierdoor hoef je geen netwerkkabel te trekken. Bekijk de beste beveiligingscamera’s voor buiten (draadloos) en waar je op moet letten.

De beste beveiligingscamera’s voor buiten

Er is een groot verschil tussen beveiligingscamera’s voor binnen of buiten. Modellen die buiten hangen moeten goed bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Dit betekent dat ze minimaal IP44 gecertificeerd zijn. Hierdoor zijn ze spatwaterdicht. Een bewakingscamera met IP67 certificering is geheel waterdicht.

Wat is de beste beveiligingscamera buiten met wifi? Hieronder vind je een aantal zeer goede modellen. Volg de link en ontdek de actuele prijzen.

Bekijk beveiligingscamera’s voor buiten (wifi)

De meest populaire modellen

De Looki 360PRO is een veel verkocht model. Dit is te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het betreft hier een full HD-camera met wifi en een interne opslagruimte van 32 GB. Ook is het mogelijk om beelden in de cloud op te slaan. Dankzij de bewegingssensor kijk je direct live naar wat er rondom de woning of op het erf gebeurt. Dit model kost rond de € 90.

Een andere aanrader is de Eufycam 2 of de Pro versie. Hierbij koop je een set van twee beveiligingscamera met wifi en een basisstation. Deze set is volledig draadloos en geschikt voor binnen én buiten. De batterijduur bedraagt maar liefst 180 dagen. Er is nachtzicht en een spotlight aanwezig. Voor deze set betaal je tussen de € 200 en € 300.

Naar Eufycam

Google Nest beveiligingscamera

Ook Google houdt zich bezig met beveiligingscamera’s. Van dit merk vind je een uitstekende beveiligingscamera voor buiten met wifi (IP-camera). Let op want de draadloze modellen zijn voor buiten. De bekabelde camera’s zijn juist weer voor binnen bedoeld.

De Google Nest beveiligingscamera werkt in samenwerking met de Google Home app. Zodra er iets gebeurt (beweging of een bekend gezicht) ontvang je hier een melding van. Bovendien bedien je de camera via je smartphone op afstand. Voor sommige functies heb je een abonnement nodig, dit is apart verkrijgbaar.

Grootste voordeel van deze beveiligingscamera voor buiten is dat hij verschillende zaken herkent. Zo kan de Google Nest onderscheid maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Via de ingebouwde microfoon en speaker luister je mee of praat je via de camera. Voor het buitenmodel betaal je rond de € 175.

Bekijk Google Nest beveiligingscamera’s

Wat is een goede wifi camera?

Het aanbod wifi camera’s is groot. Wil je weten wat een goede wificamera is? Ga voor een Google Nest, Logitech buitencamera of een Eufycam. Met deze merken weet je zeker dat je goed zit.

Hier moet je op letten bij het kopen van een IP camera

Veiligheid en privacy zijn belangrijk. Bij aankoop van een IP camera kijk je of deze twee zaken ook bovenaan staan. Bekijk ook hoe opnamen bewaard worden. Is dit in de cloud en heb je hier een abonnement voor nodig, of staan opnamen op een HD-recorder of SD kaart? Er is best veel mogelijk. Voor zakelijk- en privégebruik is een beveiligingssysteem met HD-recorder praktisch. Aan de andere kant kan dit duurder in aanschaf zijn.

Een beveiligingscamera voor buiten met wifi werkt vaak middels cloudopslag. Bekijk of hier een abonnement voor nodig is. In veel gevallen is het ook mogelijk om een SD-kaart in de camera te doen. De laatste opnamen blijven bewaard, totdat ze weer geworden overgeschreven.

Dit type beveiligingscamera’s werkt middels wifi. Het is dus ook belangrijk dat je over een stabiele en snelle wifiverbinding beschikt. Zorg dat de camera’s niet te ver van de router afhangen. Wanneer de afstand te groot is kan de beveiligingscamera moeilijk connectie maken.

Slimme functies zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie zijn aan te raden. De meest moderne beveiligingscamera’s met wifi beschikken hier over.

Hoe veilig zijn IP camera’s?

Ondanks dat een beveiligingscamera met wifi voor een hogere veiligheid zorgt, zijn de modellen zelf helemaal niet zo safe. Het is namelijk mogelijk om het wifisignaal van een IP-camera te onderscheppen. Bovendien zijn deze modellen storingsgevoelig. Dit maakt een IP camera minder betrouwbaar dan een zogenaamd vast model.

Beveiligingscamera’s worden vooral gehackt wanneer je gebruik maakt van een standaard wachtwoord. Uit een eerder onderzoek bleek dat een camera met wachtwoord 123456 makkelijk te hacken was. Verander het standaard wachtwoord van de fabrikant direct na aankoop.

Ga nooit voor een hele goedkope beveiligingscamera voor buiten. Bij deze goedkope modellen is het standaard wachtwoord niet te wijzigen. Dit vormt een groot gevaar voor je netwerk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beveiligingscamera buiten met wifi
Schuiven naar boven