Beste bijzettafel voor thuis

Bijgewerkt: 19 mei 2022

Een bijzettafeltje is praktisch in de woonkamer maar ook in de slaapkamer, keuken of werkruimte. De beste bijzettafel voor thuis is niet alleen handig maar heeft ook een mooi design. Hij moet perfect aansluiten bij het interieur. Hieronder een opsomming van de beste bijzettafeltjes.

Acaza – design tafeltjes

  • Moderne designs
  • Verkrijgbaar vanaf: € 40

Je moet zeker eens bij Acaza kijken, want dat zijn de mooiste en beste bijzettafel. Ga voor een industriële stijl, een vintage look of een moderne vormgeving. Je hebt het tafeltje op wielen, die verplaats je makkelijk van de ene naar de andere kant van de kamer. Of het model met meerdere plateaus, zodat je nog wat extra spulletjes kwijt kunt.

Deze tafeltjes zijn heel betaalbaar, ze kosten ergens tussen de € 40 en € 65. Je kiest uit verschillende modellen en afmetingen. Ga je voor een klein tafeltje of toch een wat groter model? Voor elk wat wils, daar ligt het echt niet aan.

Bekijk Acaza bijzettafels

WOOOD bijzettafel

  • Bijzondere tafeltjes
  • Verkrijgbaar vanaf: € 29,95

Zoek je de beste bijzettafel voor thuis met een natuurlijke uitstraling? WOOOD is het merk dat perfect bij jou past. De meeste van deze tafeltjes zijn vervaardigd van kwalitatief hout. Een aantal modellen is van staal en metaaldraad, waardoor het geheel een industrieel design krijgt.

WOOOD weet wat kwaliteit is, en dat is ook terug te zien aan de leuke tafeltjes met een lange levensduur. Je houdt van een retrostijl, industrieel, klassiek of modern: alles is mogelijk. Dit merk kenmerkt zich ook door het gebruik van gouden tinten of kleuren. Maar wanneer je een bijzettafel met natuurlijke uitstraling wil, dan kan dit natuurlijk ook.

Naar WOOOD tafels

Compleet overzicht bijzettafels

  • Enorm veel keuze
  • Verkrijgbaar vanaf: € 19

Je hebt twee goede merken voorbij zien komen, maar wat is nu de beste bijzettafel? Beide merken zijn kwalitatief zeer goed, maar ook andere merken zijn een prima keuze. Dat hangt er maar vanaf hoe hoog je budget is, en voor welk model je gaat. Kijk daarom naar het complete overzicht bijzettafels en vergelijk de prijzen en modellen met elkaar.

Bekijk overzicht bijzettafels

Dit zet je op een bijzettafel

Een tafeltje kopen is één ding, maar wat zet je op een bijzettafeltje? De hogere modellen zijn bruikbaar als laptoptafel, zo kun je vanaf de bank lekker op je laptop werken. Heb je een ‘normaal’ model, dan staat een bijzettafeltje heel leuk langs de wand of in een hoekje.

Zet een houten of metalen dienblad op het bijzettafeltje. Plaats hier kandelaren in verschillende hoogtes op, of misschien wel een leuk setje vazen. Maar ook beeldjes, een vaas met bloemen of pauwenveren in een hoge vaas zijn stijlvol.

Probeer vooral te groeperen, dit staat het mooist. Denk ook aan de keuze met betrekking tot kleuren. Probeer alles zo neutraal mogelijk te houden en maak er zeker geen bonte kermis van.

Inrichting van het ronde tafeltje

Een rond bijzettafeltje is heel symmetrisch, en ook ruimtelijk. Op een rond tafeltje staat een grote pot of vaas met een boeket of een mooie plant het mooist. Haal de natuur in huis, maar je mag ook voor nepbloemen of een kunstplant kiezen. Die laatste zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.

Uiteraard is het ronde bijzettafeltje ook geschikt om naast de bank te plaatsen. Zo heb je extra ruimte voor het kopje koffie/ pilsje of je favoriete boek. Maar ook een mooie plek voor de afstandsbediening, leesbril en andere zaken die je vaak kwijtraakt. Ook nu weer geldt: houd het overzichtelijk. Zodra het tafeltje rommelig oogt is het niet leuk meer.

Verschil tussen bijzettafel en salontafel

Verwar een bijzettafel niet met een salontafel. De salontafel heeft soms dezelfde hoogte maar is groter en opvallender. Deze plaats je vóór het bankstel of de zithoek, bij voorkeur in het midden.

Toch kan een bijzettafeltje ook dienstdoen als salontafel. Dit is tegenwoordig helemaal de trend. Hierbij wordt gekozen voor de beste bijzettafel in een setje van twee of drie stuks. Deze hebben verschillende hoogtes maar wel eenzelfde design, waardoor ze één geheel vormen. De kleinste tafeltjes schuif je onder de grootste, waardoor je makkelijk ruimte vrijmaakt. Mocht dat nodig zijn dan haal je ineens die extra tafeltjes tevoorschijn.

Onderhoud van het meubilair

De meeste bijzettafels vragen weinig onderhoud. Gaat het om een model met afgewerkt tafelblad, dan volstaat het om deze af en toe met een vochtige doek af te nemen. Een afgewerkt tafelblad kenmerkt zich door een laklaag, fineer, vernis, metaal, steen, kunststof of ander glad en vochtwerend materiaal.

Onbewerkt hout is wat gevoeliger. Het is aan te raden om dit te behandelen met een speciale houtolie. Deze olie dringt diep in het hout door waardoor er een beschermlaagje ontstaat. Hierbij blijft de oorspronkelijke houtkleur en de nerfstructuur behouden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bijzettafel voor thuis
Schuiven naar boven