Beste biologische tandpasta

Bijgewerkt: 16 januari 2022

Wist je dat er ook zoiets als een biologische tandpasta verkrijgbaar is? Voordeel hiervan zijn de natuurlijke ingrediënten. Bovendien is de tandpasta biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het niet slecht is voor het milieu. Opvallend is dat steeds meer grote merken zich richten op biologische tandpasta. Er zijn echter ook zogenaamde groene merken die een hele lijn natuurlijke producten in het assortiment hebben. Kijk hieronder maar eens naar de beste biologische tandpasta.

Dit is biologische tandpasta

Wat is dat nou eigenlijk, biologische tandpasta? Dit is tandpasta dat de meest biologische ingrediënten bevat. Er zitten dus geen chemische stoffen in. Veel van dit soort tandpastas bevatten ook geen fluoride. Er wordt dus gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Werkt een biologische tandpasta ook? Ja hoor, de actieve ingrediënten werken vaak net zo goed of misschien wel beter. Dit maakt de tandpasta geschiktvoor iedereen, en al helemaal wanneer je er een veganistische leefstijl op nahoudt.

Beste biologische tandpasta

Ik ga je wat interessante voordelen en nadelen van biologische tandpasta laten zien. Maar eerst even een overzicht van de beste biologische tandpasta. Je wil tenslotte geen kat in de zak kopen. Dus voor eens en voor altijd: wat is de beste biologische tandpasta? Bekijk hieronder de top drie.

1. Weleda Ratanhia Tandpasta

Van het bekende merk Weleda, en die hebben heel wat natuurproducten in hun assortiment. Deze biologische tandpasta zorgt voor een natuurlijke versteviging van het tandvlees. Het is dus goed voor het behoud van een gezond gebit. Daarnaast reinigt het effectief tanden en kiezen. Ook zorgt het voor het voor een betere bescherming van het tandglazuur.

Ook niet geheel onbelangrijk want dit product is voorzien van het NaTrue keurmerk. Dit betekent dat de werkzame ingrediënten nauwelijks zijn bewerkt. Zo weet je voor 100% zeker dat het hier om een biologisch product gaat. Uiteraard zijn er geen synthetische geur- en kleurstoffen aan toegevoegd, net zomin als andere chemische bestanddelen. Hartstikke biologisch dus, maar dat was je inmiddels wel duidelijk.

Gebruikers zijn hier ook zeer tevreden over. Heb je veel last van tandvleesontstekingen dan zou je zeker eens een poging moeten wagen. Het bevat geen fluoride dus ideaal voor mensen die hierop tegen zijn. De prijs is overigens ook goed te noemen.

Bekijk Weleda Ratanhia Tandpasta

2. Dr. Brite 100% Natuurlijke Tandpasta

Snel door naar de tweede beste biologische tandpasta. Dit keer zit de tandpasta niet in een tube van 150 ml. Hoe werkt deze tandpasta precies? Gewoon op de tandenborstel doen en ermee poetsen.

Dit is hartstikke biologische tandpasta. Het bevat namelijk natuurlijke ingrediënten waaronder sap uit bladeren, kokosolie, organische pepermunt:, calcium en zeezout. Bevat geen kunstmatige smaken, kleuren en zoetstoffen. Dit product maakt de tanden natuurlijk witter door gebruik te maken van met actief houtskool;, het verfrist je mond met organische kokosolie en peermuntolie én het bevat vitamine C voor gezond tandvlees. Houd er wel rekening mee dat het ontbreken van schuimmiddel in het begin even wennen is. Je hebt het idee dat je helemaal geen tandpasta in de mond hebt.

Ook hiervan worden je tanden en kiezen goed schoon. Bovendien verzorgt het je tandvlees, dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Gezien de inhoud zeker goed geprijsd.

Naar Dr. Brite 100% Natuurlijke Tandpasta

3. Green People Tandpasta

Niet alleen de beste biologische tandpasta maar hij zal ook veganisten aanspreken. Het bevat namelijk alleen plantaardige ingrediënten. Denk hierbij aan citrus, grapefruit, aloë vera en mirre. Hartstikke gezond voor je tandvlees, en dat merk je ook na enkele keren poetsen. Verder bevat het calciumcarbonaat. Dit is een stof met een reinigende werking, daarom kom je het vaak in tandverzorgingsproducten tegen. Voordeel van deze stof is dat het de tanden grondig maar ook zacht reinigt.

Deze tandpasta is verhoudingsgewijs wat duurder dan andere merken. Aan de andere kant is dit ook een zeer goed product. In Nederland nog niet zo heel bekend zijn maar dat komt langzaam aan.

Bekijk Green People Tandpasta

Tandpasta zonder sls en parabenen

Een natuurlijke tandpasta zonder sls en parabenen, hoe fijn is dat? Hierboven heb je een aantal van die tandpastas kunnen zien. Je komt dan namelijk altijd bij biologische tandpasta uit. Laten we eens gaan kijken wat sls en parabenen zijn en wat ze precies doen.

SLS is een schuimvormendmiddel. Het wordt vaak gebruikt om vet of olie op te lossen. Vanwege deze eigenschap wordt SLS dus veel in tandpasta verwerkt. Daarnaast kom je het ook in andere producten tegen waaronder wasmiddel, scheerschuim, shampoo of douchegel. Eigenlijk alles wat schuim produceert.

Parabenen kom je in verschillende conserveermiddelen tegen. Het is een chemische samenstelling van para-hydroxybenzoëzuur. Deze stof doodt bacteriën en zorgt ervoor dat producten langer houdbaar zijn. Je komt het niet alleen in tandpasta tegen maar ook in shampoo, mascara, crèmes en zalven of deodorant. Eigenlijk in bijna alle cosmetica.

Zijn sls en parabenen schadelijk?

Misschien ga je voor de beste biologische tandpasta omdat je gehoord hebt dat sls en parabenen schadelijk zijn. Wat is hiervan waar? Er is geen bewijs dat deze stoffen giftig of kankerverwekkend zijn. Wel kan het voor huidirritatie zorgen.

Overigens doet sinds 2004 het verhaal de ronde dat parabenen in verband worden gebracht met borstkanker. Hier is nog te weinig onderzoek naar gedaan. Mocht je na het gebruik van een tandpasta of cosmetica last krijgen van huidirritatie, kijk dan of het misschien daar aan ligt. Allergische reacties bestaan uit bultjes, jeuk, een rode huid of schilfers. Ben je gevoelig voor deze stoffen dan moet je zeker biologische tandpasta gebruiken. De slijmvliezen in je mond zijn namelijk nóg gevoeliger dan je huid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste biologische tandpasta
Schuiven naar boven