Beste blokbatterij getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een blokbatterij wordt ook wel verkocht als 9 volt batterij. Deze vierkante batterij kom je vaak in speelgoed, rookmelders en soms ook in modelbouw tegen. De beste blokbatterij is krachtig en heeft een lange levensduur. Hierbij kun je kiezen uit oplaadbare- of wegwerpbatterijen.

6, 9 of 12 volt

Even opletten want de blokbatterij is in verschillende varianten verkrijgbaar. Hieronder zie je de verschillen tussen deze blokbatterijen.

  • 6V blokbatterij: 67 mm breed, 67 mm diep en 115 mm hoog.
  • 9V blokbatterij: 26,5 mm breed, 17,5 mm diep en 48,5 mm hoog.
  • 12V blokbatterij: 28,8 mm breed, 8 mm diep.

Er zijn ook nog andere 6V blokbatterijen maar dat is nu niet van toepassing. Het gaat immers om de beste blokbatterij met een vermogen van 9 volt.

De beste blokbatterij

Ga je op zoek naar blokbatterijen dan kom je bijna altijd de 9 volt modellen tegen. Dit komt omdat deze batterijen veel gebruikt worden in uurwerken en afstandsbedieningen van speelgoed. Oudere rookmelders maken vaak ook gebruik van de 9V blokbatterij. Verder kan hij in een wekkerradio of in elektronisch speelgoed zitten.

Wat is de beste blokbatterij? Een langdurig vermogen is belangrijk, al helemaal bij apparaten of speelgoed dat veel energie verbruikt. Daarnaast is er keuze uit oplaadbare- of wegwerpbatterijen. Hieronder vind je driemaal de beste blokbatterij.

Duracell alkaline blokbatterij (LR61)

Met het merk Duracell weet je het zeker: de kwaliteit is top. Niet voor niets gaan Duracell batterijen zeer lang mee. Zoek je de beste blokbatterij 9V, ga dan voor de 550 mAh batterij. Deze levert voldoende power aan speelgoed, afstandsbedieningen en nog veel meer.

De batterijen zijn niet oplaadbaar, na gebruik lever je ze bij een verzamelpunt in. Natuurlijk zijn de batterijen vooraf geladen. Laat ongebruikte batterijen niet te lang liggen. Het is aan te raden om ze binnen twee jaar te gebruiken. Alle batterijen lopen na verloop van tijd wat leeg, dit is een normaal verschijnsel. Koop ze daarom alleen wanneer je ze nodig hebt en zeker niet om veel op voorraad te hebben.

Voor Duracell alkaline blokbatterijen betaal je € 5 per stuk of minder dan € 4 wanneer je meerdere verpakkingen koopt.

Bekijk Duracell blokbatterijen

Varta 9 Volt blokbatterij

Een ander uitstekend merk is Varta. Dit merk biedt alkaline batterijen met een lange levensduur. De krachtige batterij is zeer geschikt voor apparaten met een hoog energieverbruik. Denk hierbij aan afstandsbedieningen van elektronisch speelgoed en rookmelders.

Varta is een uitstekende leverancier met betrekking tot accu’s en batterijen. Niet alleen produceren ze zeer goede auto accu’s maar ook oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen voor huishoudelijk gebruik. De batterijen van dit merk zijn duurder dan huismerken maar je weet tenminste wat je koopt. Gemiddeld betaal je tussen de € 5 en € 6 per blokbatterij.

Naar Varta 9V batterijen

Energizer Ultimate Lithium blokbatterij (! Tip)

Ben je op zoek naar de beste blokbatterij dan moet je zeker eens bij het merk Energizer kijken. Het gaat hier namelijk om batterijen met de allerlangste levensduur. Het is niet zomaar dat verschillende fabrikanten deze batterijen voor hun producten aanbevelen. Bijvoorbeeld bij gebruik van de Google Nest rookmelders.

Een blokbatterij van Energizer heeft een minimale levensduur van 10 jaar. Dit is veel langer dan bij andere batterijen. Let dan wel dat je voor de Energizer Ultimate Lithium blokbatterij gaat, herkenbaar aan de witte kleur. Andere batterijen van dit merk hebben een standaard levensduur.

Voor een Energizer Ultimate Lithium blokbatterij moet je rekenen op een hogere aanschafprijs. Per batterij ben je ongeveer € 10 kwijt. Je hebt ook een voordeelverpakking waarbij je tussen de € 8 en € 9 per blokbatterij betaalt. Niet heel goedkoop maar met een levensduur van 10 jaar ben je op de eindstreep voordeliger uit.

Bekijk Energizer Ultimate Lithium blokbatterij

Oplaadbare blokbatterij

Je hebt ook de oplaadbare blokbatterij. Deze kom je weinig tegen want hij heeft wel een aantal nadelen. Zo is het vermogen van oplaadbare batterijen een stuk lager. De blokbatterij kom je voornamelijk in apparaten met een hoog energieverbruik tegen. Dan is een oplaadbare batterij niet zo praktisch.

Verder is het lastig om een blokbatterij op te laden. Een batterijoplader ondersteunt allerlei soorten batterijen maar geen blokbatterijen. Daarom moet het opladen middels een (micro) USB lader gebeuren. Deze kabel heb je zelf in huis of schaf je apart aan. Het ene gedeelte van de kabel gaat in de batterij, het andere gedeelte sluit je op een stekker en het stopcontact aan. Deze batterijen nooit opladen terwijl ze in het gebruiksapparaat zitten, dit komt omdat de laadspanning hoger is. Wegwerpbatterijen mag je uiteraard nooit opladen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste blokbatterij getest
Schuiven naar boven