Cassetterecorder nog steeds te koop

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Sommige dingen verdwijnen nooit, of komen later weer terug. Een cassetterecorder kopen? Dat is nog steeds mogelijk. Bijvoorbeeld een model met een zeventiger jaren look. Maar ook de moderne cassetterecorder mag er wezen. Welk model je nodig hebt hangt een beetje van de doelstelling af. Hieronder vind je de beste cassetterecorders op een rij.

Verschil tussen cassetterecorder en cassettedeck

Even opletten want je hebt de cassetterecorder, die kan zelfstandig cassettes afspelen en opnemen. Een cassettedeck kan ook cassettebandjes afspelen en opnemen, maar maakt onderdeel uit van een stereotoren. Wil je een cassetterecorder kopen dan gaat het dus om een draagbaar zelfstandig apparaat.

De beste cassetterecorders

Met dit apparaat kun je niet alleen muziekcassettes afspelen, maar ook geluiden opnemen. Het apparaat beschikt namelijk over een ingebouwde microfoon. Sommige modellen hebben ook een ingebouwde radio. Zo kun je, zonder extra aansluitingen, muziek vanaf de radio op een cassettebandje opnemen.

Bekijk het overzicht beste cassetterecorders. Hierbij speelt de kwaliteit maar ook de prijs een belangrijke rol.

GPO modellen

Ga terug in de tijd met een cassetterecorder van GPO. Het klassieke design doet oude tijden herbeleven. Maar het beste is dat je gesproken berichten dankzij de ingebouwde microfoon opneemt. Hierdoor is hij zeer geschikt voor zakelijk maar natuurlijk ook voor particulier gebruik.

Sluit een hoofdtelefoon aan en luister ongestoord naar gesproken opnames of muziek. Afhankelijk van het model heb je ook de GPO met radio, ook weer in een klassiek design. Van ditzelfde merk heb je nog veel meer design radio’s, platenspelers en cd-spelers met een jaren 50 t/m jaren 70 design. En ook nog eens allemaal heel betaalbaar.

Bekijk GPO cassetteapparaten

Soundmaster recorders

De Soundmaster cassetterecorder is ook een aanrader. En dat heeft vooral met de prachtige designs te maken. Ze hebben cassetterecorders, DAB+ radio’s en platenspelers in het assortiment, met de look vanaf de jaren 50. Nostalgisch muziek luisteren of opnemen, wat wil je nog meer?

Je moet zeker eens bij dit merk rondsnuffelen. Je vindt hier heel veel retro apparatuur dat perfect werkt. Bedenk dat het hier om moderne apparaten gaat maar dan in een oud jasje. Dus je hebt er gewoon garantie op.

De cassetterecorder van dit merk is naast een cassettedrager ook voorzien van een USB aansluiting en ingebouwde radio. Je maakt dus gebruik van alle functionaliteiten.

Naar Soundmaster cassetterecorders

Tip: lege cassettebandjes

Wat is er leuker dan zelf muziek of een hoorspel opnemen? Hier heb je lege cassettebandjes voor nodig. Ook die zijn gewoon verkrijgbaar. Helaas zijn cassettebandjes de laatste jaren wel een stuk duurder geworden. Voor een 90 minuten leeg cassettebandje betaal je rond de € 15. En voor een 60 minuten bandje ongeveer € 13. Koop je een verpakking van 10 stuks dan ben je voordeliger uit. Merkloze cassettebandjes zijn ook goedkoper, maar soms van een slechtere kwaliteit.

Bekijk lege cassettebandjes

Zo werkt een cassetterecorder

Dit apparaat werd in 1963 door het bekende Philips ontwikkeld. Hierna kwamen veel nieuwe modellen op de markt. Tegenwoordig zie je niet meer zoveel cassetterecorders. De meeste mensen luisteren digitaal muziek. Maar dit apparaat kan echt een aanvulling op je huidige muziekapparatuur zijn.

Hoe werkt een cassetterecorder? De gegevensdrager (muziekcassette) bestaat uit een magnetische band. Deze magneetband wordt door de cassetterecorder met een snelheid van 4,74 cm/s gelezen. Wanneer de snelheid niet constant is dan ontstaan er fouten in de opnamen of een vervormd geluid.

Cassettebandjes digitaliseren

Misschien heb je nog bespeelde cassettebandjes van vroeger liggen. Hoe kun je cassettebandjes digitaliseren? Dit kun je het beste doen met een cassetterecorder met een USB interface. Sommige van bovenstaande modellen zijn voorzien van die USB-aansluiting.

Je kopieert de muziek naar een computer en converteert de nummers naar MP3. Dit is een eenvoudige methode om cassettebandjes te digitaliseren. Mocht je er niet uitkomen dan kan iemand je hierbij helpen, maar dit kost wel extra geld.

Nieuwe cassette recorder kopen: nog enkele tips

Let goed op bij de aanschaf van een nieuwe cassetterecorder. Koop niet het model dat het goedkoopst is. Het is namelijk belangrijk dat je voor een hoge kwaliteit gaat. Cassettebandjes zijn tegenwoordig duur, je wil niet dat die voortijdig kapot gaan. Daarom koop je alleen een goed merk cassetterecorder (zie de modellen hierboven).

Mocht het cassettebandje te snel kapot gaan, dan kun je niet terugvallen op de garantie die op de cassetterecorder zit. Die twee staan namelijk los van elkaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Cassetterecorder nog steeds te koop
Schuiven naar boven