Beste convectorkachel met wifi

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Steeds meer apparaten kun je via je smartphone bedienen. Zo ook verwarming, hoe praktisch is dat? Zoek je bij verwarming voor de woonkamer, slaapkamer, het kantoor of ergens anders? Ga dan voor de beste convectorkachel met wifi. Op afstand stel je de juiste temperatuur in of schakel je het apparaat aan of uit, zodat het altijd behaaglijk warm is.

Werking van deze kachel

Een convectorkachel werkt anders dan een CV-radiator, infraroodpaneel of een ventilatorkachel. Het principe is gebaseerd op een CV-radiator, alleen gaat het hier om een vrijstaand model. Hierdoor is de kachel compact en makkelijk verplaatsbaar. Ideaal als verwarming in de slaapkamer, hobbyruimte, werkkamer of misschien wel in de woonkamer, keuken of badkamer.

Een convectorkachel is voorzien van een buizensysteem. De warmte wordt middels de platen aan de buitenkant gelijkmatig afgegeven. Sommige modellen zijn voorzien van een ventilator waardoor ze de warme lucht beter verspreiden.

Beste convectorkachel met wifi

Een losse convectorkachel is altijd praktisch. Vooral handig in ruimtes waar er geen cv aanwezig is, of wanneer je een enkele ruimte moet verwarmen. Denk maar eens aan het schuurtje, de garage of de serre.

De beste convectorkachel met wifi is nog veel handiger. Via een app op smartphone of tablet stuur je de kachel aan. Je stelt de juiste temperatuur in, maakt gebruik van de timerfunctie en kunt zelfs instellen wanneer het apparaat dagelijks moet aan- en uitschakelen. Hieronder vind je driemaal de beste convectorkachel met wifi.

MOA kachels met wifi

Een van de best verkochte merken op het gebied van convectorkachels met wifi is het merk MOA. Dit heeft vooral met de betaalbaarheid te maken, maar ook met de praktische werking en de effectiviteit. Deze kachels verwarmen ruimtes tot 16 m², bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer of de bijkeuken. Natuurlijk ook geschikt voor het tuinhuisje of de schuur.

Voor een bedrag dat rond de € 90 ligt schaf je deze kachel met wifi aan. Het apparaat zelf heeft een zeer modern design. Hierbij kun je ook nog eens kiezen uit de kleuren wit of zwart. Je stemt de kachel dus perfect op je inrichting af.

Met een vermogen van 1500 W verbruikt deze kachel nog geen € 0,38 per uur aan stroom. Met zonnepanelen ben je amper wat kwijt. Vanwege de verschillende warmtestanden is deze convectorkachel inclusief wifi een absolute aanrader, ook gezien de lage prijs.

Bekijk MOA wifikachels

Tristar convectorkachel met wifi

Een goed alternatief is de beste convectorkachel met wifi van het merk Tristar. Deze bedien je ook weer vanaf de app op smartphone of tablet. Tristar heeft een model in het assortiment dat geschikt is voor ruimtes tot 22 m². Hierdoor heeft hij een hogere capaciteit. Er zijn drie standen aanwezig dus je bepaalt ook nog eens hoe hard de kachel verwarmt.

Weet je niet voor welke stand je moet kiezen? Houd dan rekening met onderstaande richtlijnen:

  • Ruimte tot 10 m²: 750 W
  • Ruimte 10-15 m²: 1000 W
  • Ruimte 15-20 m²: 1500 W
  • Ruimte 20-25 m²: 2000 W

Voor kleinere ruimtes kun je dus een lager vermogen instellen. Doe dit altijd want een lager vermogen betekent ook minder energieverbruik.

De goedverkopende convectorkachel met wifi van Tristar kost rond de € 70. Een prima prijs voor een kwalitatieve losstaande kachel.

Naar Tristar kachel met wifi

Eurom convectorkachels

De laatste beste convectorkachel met wifi is er een van het merk Eurom. Niet iedereen is met dit merk bekend maar ze leveren hoge kwaliteit. Je hebt keuze uit verschillende modellen convectorkachels. Bijvoorbeeld het model van 1000 W, geschikt voor ruimtes tot 11 m². Of die van 2000 W die weer bedoeld is voor ruimtes tot 25 m².

Van hetzelfde merk heb je ook de kleinere badkamer kachel. Die hang je aan de wand, zodat hij niet in de weg staat.

De Eurom convectorkachel met wifi is makkelijk in gebruik. Download de gratis app op een mobiel apparaat en bedien de kachel op afstand. Het is ook mogelijk om meerdere kachels in de app aan elkaar koppelen. Op die manier bedien je verschillende kachels in huis of op kantoor, hoe makkelijk is dat?

Voor een convectorkachel van het merk Eurom ben je tussen de € 80 en € 130 kwijt. De prijs is afhankelijk van een model dat je kiest, met name het vermogen en de capaciteit speelt een rol.

Bekijk Eurom convectorkachels

Hoeveel verbruikt een convectorkachel?

De kleinere kachels verbruiken tussen de 750 W en 1000 W. Heb je een grotere ruimte dan moet je ook voor een kachel met meer vermogen gaan. Het vermogen ligt dan tussen de 1500 W en 2500 W. De modellen van 3000 W of meer kom je weinig tegen, maar zijn wel geschikt voor grote kantoren of woonkamers (vanaf 30 m²).

Hoeveel verbruikt een convectorkachel wanneer je dit in euro’s bekijkt? Hieronder zie je het vermogen van een kachel en wat je per uur aan energiekosten kwijt bent.

  • 750 W: € 0,18
  • 1000 W: € 0,25
  • 1500 W: € 0,37
  • 2000 W: € 0,50
  • 2500 W: € 0,62

Tips over het gebruik van de kachel

Normaal gesproken laat je een losse convectorkachel niet de hele dag aanstaan. Het is aan te raden om hem een half uurtje van tevoren aan te zetten. Dankzij de wififunctie doe je dit op afstand, zodat het warm is wanneer je de ruimte betreedt.

Zet de kachel 15-30 minuten voordat je vertrekt weer uit. De warmte zal nog enige tijd blijven hangen, al helemaal wanneer de ruimte goed geïsoleerd is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste convectorkachel met wifi
Schuiven naar boven