Beste koudschuim matras voor kind

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Een matras van oud schuim ventileert uitstekend en neemt ook voldoende vocht op. Het beste koudschuim matras biedt ook veel veerkracht en stabiliteit. Ideaal voor baby’s, kinderen maar ook pubers. Een goede nachtrust is namelijk voor iedereen belangrijk. Onderstaande matrassen zijn zeker aan te raden.

Van baby tot puber

In het overzicht beste koudschuim matras voor ‘t kind is er onderscheid gemaakt in de verschillende afmetingen. Alles is dus onderverdeeld in duidelijke categorieën. De prijsindicatie is gebaseerd op een kwalitatief koudschuim matras.

Beste koudschuim babymatras

  • Prijsindicatie: € 49 tot € 89

Het babymatras heeft een standaardafmeting van 60 x 120 cm. Let op want er zijn ook modellen met een matrasmaat van 70 x 140 cm. Kijk dus goed naar de maatvoering. Koop nooit een te groot of een te klein matras, dit is vooral voor baby’s onveilig.

Het beste babymatras van koudschuim betreft de volgende merken:

  • Princess
  • ABZ

Verder zijn we ook andere merken en merkloze modellen verkrijgbaar. Kijk ook goed naar de hoogte van het matras, deze moet zeker 10 cm bedragen. Sommige goedkope matrassen zijn minder hoog, dit is niet aan te raden. Let erop dat de tijk van het matras uitwasbaar is. Koop zeker geen model met een vaste tijk.

Bekijk koudschuim babymatrassen

Matrassen voor peuters en kleuters

  • Prijsindicatie: € 69 tot € 105

Het gemiddelde peuterbed heeft een lengte van 160 cm. Hier hoort natuurlijk een goed koudschuim matras bij. Meestal kom je dan op een matras van 70 x 160 cm uit. De meest populaire en kwalitatieve koudschuim matrassen in deze afmeting zijn:

  • Sleeptech HR45
  • Ada Sleep HR50

Het Akkon HR45 matras ontvangt ook goede beoordelingen van gebruikers. Ook nu weer is het belangrijk dat het matras een afritsbare tijk heeft. Verder heeft het matras een minimale dikte van 12 cm. Een dikte van minder dan 10 cm is voor peuters en kleuters niet aan te raden, ze zijn toch al wat zwaarder dan baby’s.

Naar matrassen 70 x 160 cm (peuter en kleuter)

Beste koudschuim matras voor tieners

Veel kinderen vanaf ongeveer vijf jaar oud slapen al in een ‘volwassen’ bed, deze heeft een lengte van ongeveer 200 cm. Tieners zijn volop in de groei, dit vraagt ook om een goede ondersteuning van het lichaam. Een goed koudschuim matras voor tieners heeft dan ook een minimale dikte van 12 cm, bij voorkeur 14 cm.

Bedplassen komt op deze leeftijd soms nog voor. Het is dan ook verstandig om voor een model met afritsbare tijk te kiezen. Zo is het mogelijk om de buitenkant van een matras in de wasmachine of op de hand uit te wassen.

In deze categorie zijn er veel kwalitatieve merken verkrijgbaar. Voorkom echter de aankoop van een dun of zeer goedkoop matras. Koudschuim is geschikt voor de buikslaper, de rugslaper maar ook voor de zijslaper. Afhankelijk van het model is het ligcomfort gemiddeld tot hoog.

Bekijk koudschuim matrassen 90 x 200 cm

Een gezonde nachtrust voor pubers

Wanneer het kind in de puberteit komt, zal het vaak slechter slapen. De hersenen van een puber zijn tot laat in de avond actief. Soms gebeurt het dat het kind pas na 2:00 uur ‘s nachts in slaap valt. Waarbij het de volgende dag toch weer vroeg op moet staan.

Pubers krijgen ook te maken met zweten, dit kan tijdens de slaap zelfs extreem zijn. Een goed matras van koudschuim voert het zweet af en ventileert prima. Vanwege de goede ondersteuning en de vering ligt dit matras extra comfortabel. Ideaal voor pubers die veel liggen te woelen en te draaien.

Alle matrassen hierboven (zie ‘koudschuim matras voor tieners’) zijn ook geschikt voor pubers. De minimale dikte van het matras bedraagt 14 cm. Een 12 cm matras is alleen geschikt voor pubers die niet veel wegen of klein van stuk zijn.

De voordelen van een koudschuim matras

Er zijn verschillende soorten matrassen te koop. Je hebt niet alleen het koudschuim maar ook traagschuim, pocketvering, PU-schuim, polyether schuim (PE) en comfortschuim. Sommige matrassen bestaan uit een combinatie van deze materialen.

Een koudschuimmatras heeft een aantal voordelen:

Vochtregulerend: ideaal wanneer een kind soms in bed plast of last heeft van overmatig zweten. Ook in de warme zomermaanden ligt het een stuk prettiger.

Ventilerend: met dezelfde positieve eigenschappen als het vochtregulerend effect. Zweten wordt hiermee een beetje naar de achtergrond verdrongen.

Lange levensduur: van koudschuim matrassen is bekend dat ze zeker 10 jaar meegaan, soms nog wel langer.

Vlamvertragend: kinderen liggen soms met de smartphone of de tablet in bed. Een koudschuim matras werkt vlamvertragend, dit is een stuk veiliger.

Geen kuilvorming: sommige matrassen zakken teveel door, er ontstaat dan een kuil. Voor kinderen is dit niet aan te raden, ze zijn volop in de groei en hebben een goede ondersteuning nodig. Koudschuim veroorzaakt geen kuilen in het matras.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koudschuim matras voor kind
Schuiven naar boven