Beste elektrische verwarming voor badkamer

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Niet iedereen heeft een radiator (cv-installatie) op de badkamer. Met elektrische verwarming blijft de badkamer toch aangenaam warm. Ook noodzakelijk want hiermee voorkom je teveel vocht en schimmelvorming. In dit artikel driemaal de beste elektrische verwarming voor de badkamer.

Overzicht beste elektrische kachels

Bij gebruik in de badkamer is het belangrijk dat je voor een veilige oplossing gaat. De beste elektrische verwarming voor de badkamer is vochtbestendig. Daarnaast is hij ruimtebesparend en geschikt voor het snel verwarmen van kleine ruimtes.

Black & Decker elektrische convector

  • Muurbevestiging
  • Voor ruimtes tot 30 m²
  • Vochtbestendig
  • Richtprijs: € 80 tot € 100

Dit model is IP24 gecertificeerd, hiermee vochtbestendig en zeer geschikt voor de badkamer of een andere vochtige ruimte. Hij is ruimtebesparend dankzij de stevige bevestiging aan de wand. De convector wordt geleverd met pootjes dus hij is ook inzetbaar als vrijstaand model.

Deze Black & Decker is van een hoge kwaliteit. Hij heeft een vermogen van 1800 watt en verwarmt ruimtes tot ongeveer 20 m² ontzettend snel.

Gemak dient de mens, dit model is volledig programmeerbaar. Bepaal zelf wanneer de kachel aan- of uitschakelt. Bij oververhitting schakelt deze elektrische verwarming zelfstandig uit. Staat het raam op de badkamer open? De sensor registreert dit waardoor de verwarming ook uitschakelt. Dit bespaart een hoop energiekosten.

Bekijk Black & Decker elektrische convector

MOA Paneelverwarmer met Wifi

  • Muurbevestiging
  • Voor ruimtes tot 40 m²
  • Vochtbestendig
  • Richtprijs: € 90 tot € 110

De MOA elektrische verwarming is een uitstekende keuze voor de badkamer. Deze beschikt namelijk over 35 verschillende warmtestanden. Op het led display is zichtbaar wat de actuele temperatuur is. Dit model heeft een vermogen van 1500 W en is hiermee kostenbesparend. Stel de timer in en bepaal wanneer de verwarming zich aan- of uitschakelt.

Vanwege de wificonnectie is dit de beste elektrische verwarming voor de badkamer. Vanuit je bed, de bank of misschien wel buitenshuis bedien je de elektrische kachel. Zo sta je nooit meer in een koude badkamer. Uiteraard is dit model dankzij wifi ook geschikt voor het verwarmen van andere ruimtes.

Naar MOA verwarming met wifi

Overzicht beste elektrische verwarming badkamer

Black & Decker en MOA zijn twee merken die met betrekking tot kwaliteit bovenaan staan. Vooral voor verwarming op de badkamer is kwaliteit ontzettend belangrijk. Op zoek naar een andere elektrische verwarming? Andere merken die het goed doen zijn Princess, Duux en MaxxHome. Bekijk hieronder het overzicht beste elektrische kachels voor de badkamer.

Naar het complete overzicht

Onderhoud van de badkamer kachel

Het is belangrijk om verwarming op de badkamer aan de muur te bevestigen. Bij plaatsing op de grond kan deze sneller met vocht in aanraking komen. Neem daarom de veiligheidsregels in acht. Gebruik ook altijd een elektrische verwarming die specifiek bedoeld is voor vochtige ruimtes.

Houd de verwarming vrij van stof, maak hem regelmatig schoon. Bij vlekken is het voldoende om de verwarming schoon te maken met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Nooit schoonmaken met ontkalker of agressieve schoonmaakmiddelen.

De zuinigste elektrische kachel

Op de badkamer is het niet nodig om de elektrische verwarming de hele dag aan te laten staan. Schakel deze wel in wanneer er gebruik wordt gemaakt van de badkamer, en vooral na het douchen of het in bad gaan. Het verwarmen van de ruimte zorgt er namelijk voor dat vocht sneller wordt afgevoerd. Hierbij is een goede ventilatie wel belangrijk, bijvoorbeeld middels afzuiging of door het openzetten van een raampje.

Wat is de zuinigste elektrische kachel? Over het algemeen is infrarood zeer zuinig in gebruik. Helaas wel minder geschikt voor op de badkamer. Dit komt omdat een infrarood kachel materie verwarmt, en niet de lucht. Vocht dat in de lucht hangt blijft hierdoor lange tijd aanwezig.

De elektrische verwarmingen hierboven zijn ook energiezuinig. Dit is te danken aan de instelbare temperatuur en eventueel het gebruik van wifi. Maar ook de timer, zodat de kachel nooit te lang aanstaat.

Kosten elektrische verwarming per uur

Een elektrische kachel voor de badkamer heeft een maximaal vermogen van 1500 tot 1800 Watt. Toch zal het niet vaak voorkomen dat je hem op de maximale stand inzet. Hierdoor wordt er altijd wat minder vermogen aangesproken, en dat bespaart energie.

Bij een vermogen van 1000 watt en een energieprijs van € 0,50 per KWh (inclusief belastingen) kost de elektrische verwarming € 0,50 per uur. Wanneer de kachel dagelijks een uurtje aanstaat dan brengt dit in de winterperiode € 15 per maand aan kosten met zich mee. In de zomerperiode zijn deze kosten nihil, omdat de kachel dan niet gebruikt wordt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste elektrische verwarming voor badkamer
Schuiven naar boven