Crypto nieuws: geloof niet alles wat je leest

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Of je nu beginner of gevorderde belegger bent: waarschijnlijk lees je regelmatig het crypto nieuws. Helaas kloppen de nieuwsberichten niet altijd. Juist in de wereld van de cryptocurrency wordt er een hoop gespeculeerd en er wordt zelfs nepnieuws verspreid. Daarom is het zo belangrijk om alleen het echte crypto nieuws eruit te filteren.

Voordat je verder gaat: beleg in cryptocurrency en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Maak via onderstaande link een account bij het Nederlandse Bitvavo aan, dan pak je die bonus mee.

Open een account bij Bitvavo

Echt nieuws of nepnieuws

Vooral omtrent cryptocurrency wordt er een hoop nepnieuws verspreid. Vaak is dit bedoeld om je over te halen tot aankoop van cryptovaluta. Of om geld over te maken. Nepnieuws herken je meestal aan de hand van de volgende zaken:

 • Een spectaculaire titel
 • Vreemde of onbekende afzender
 • Veel advertenties rondom het nieuws
 • Andere nieuwssites delen dit bericht niet

Soms wordt er gebruik gemaakt van de naam of de foto van een beroemdheid. Dan staat er bijvoorbeeld dat een bekende Nederlander in bitcoin heeft geïnvesteerd en hier heel erg rijk mee is geworden. Wanneer je dit bericht nergens anders tegenkomt dan mag je het nieuws in twijfel trekken.

Echt nieuws kom je op verschillende betrouwbare websites tegen. Wanneer de ene website meldt dat Amerika cryptocurrency gaat verbieden en een andere bekende website meldt dit ook, dan kun je er vanuit gaan dat het hier om echt nieuws gaat.

Crypto nieuws en technische analyses

Iets wat je met een korrel zout mag nemen zijn de technische analyses. Dit worden soms ook wel koersvoorspellingen genoemd. In de wereld van cryptocurrency zijn technische analyses onzinnig. Onderzoek heeft uitgewezen dat een dergelijke analyse in 50% van de gevallen uitkomt. Dat is dus hetzelfde als een muntje opgooien: 50% kans dat het kop is en 50% kans op munt.

Technische analyses lijken mooi maar zijn slechts gebaseerd op koersontwikkelingen in het verleden. Cryptocurrency is namelijk heel erg volatiel. Het heeft geen onderliggende waarde zoals bij aandelen het geval is. De koers wordt enkel en alleen bepaald door verwachtingen, positieve of negatieve nieuwsberichten en nieuwe ontwikkelingen. Bovendien kan een cryptocurrency onderhevig zijn aan een hype of een pump en dump. Dit alles bepaalt de koers.

Meestal zie je dat bekende cryptowebsites voorzichtig zijn met het geven van een technische analyse. Je ziet dan zoiets staan als: “er zijn twee scenario’s mogelijk: bearish (negatief) en bullish (positief).” Wanneer een website een duidelijk signaal afgeeft dat bitcoin gaat stijgen of dalen, dan kun je het nieuws beter ergens anders vandaan halen.

Betrouwbaar crypto nieuws: waar vind je dat?

Welke coin gaat stijgen, wat gebeurt er met de bitcoin en wat is er aan de hand met crypto vandaag? Je bent op zoek naar betrouwbaar crypto nieuws. Het beste kun je al die technische analyses overslaan en alleen kijken wat er echt in de wereld gebeurt. Betrouwbaar crypto nieuws kom je op de volgende websites tegen:

 • Telegraaf.nl
 • Trouw.nl
 • Rtlnieuws.nl
 • Bitcoin.nl

Verder vind je ook betrouwbaar nieuws op verschillende handelsplatformen. Nieuwssites zijn betrouwbaar omdat ze er geen voordeel uithalen om mensen aan te zetten tot de aankoop van cryptocurrency. Maar ze halen er ook geen voordeel uit wanneer mensen hun cryptocurrency verkopen. Het enige dat ze willen is nieuws delen (en dat je misschien een abonnement afsluit).

Crypto nieuws Nederland

Als Nederlander ben je nieuwsgierig naar het laatste cryptonieuws uit Nederland. De volgende websites tonen nieuwsberichten uit eigen land, of geschreven in de Nederlandse taal:

 • Nu.nl
 • Bitcoinmagazine.nl
 • Rtlnieuws.nl

Cryptomarkt stort in: nieuwsberichten rollen over elkaar heen

Zolang de koersen langzaam stijgen of dalen is er niks aan de hand. Het crypto nieuws blijft dan ook uit. Maar wanneer de cryptomarkt instort heerst er grote paniek. Het ene na het andere nieuwsbericht wordt massaal op social media gedeeld.

Op het moment dat de cryptomarkt instort is het belangrijk om rustig te blijven. Laat je niet meeslepen in de paniek van anderen. Angst is een slechte raadgever en de kans dat je nepnieuws tegenkomt is in deze periode veel groter.

Wanneer het slecht gaat met cryptocurrency kun je beter via een van bovenstaande nieuwssites het cryptonieuws lezen. Bedenk van tevoren waarom je in cryptocurrency investeert en maak aan de hand hiervan een keuze. Niet omdat anderen je wat vertellen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Crypto nieuws: geloof niet alles wat je leest
Schuiven naar boven