Beste dekbed tegen huisstofmijt

Bijgewerkt: 21 februari 2022

Met een huisstofmijtallergie ervaar je klachten als jeukende ogen, een verstopte neus en benauwdheid. Dat is natuurlijk niet prettig slapen. Het beste dekbed tegen huisstofmijt vermindert deze klachten. Dit dekbed zorgt ervoor dat de kleine huisstofmijt zich niet kan nestelen. Bovendien is dit beddengoed op hoge temperatuur uitwasbaar. Hieronder vind je de beste dekbedden voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Hoe weet je dat je een huisstofmijtallergie hebt?

Voordat je het beste dekbed tegen huisstofmijt koopt, moet je eerst zeker weten dat je ook last hebt van een huisstofmijtallergie. Iedereen heeft huisstofmijt, dit kun je niet voorkomen. Het gaat hier om minuscule kleine en spinachtige diertjes dat zich in huisstof bevindt. Voornamelijk matrassen, tapijten, gordijnen, kussens en bankstellen zijn geliefde nesteltplaatsen.

Een huisstofmijtallergie kenmerkt zich door de volgende klachten:

  • Eczeem
  • Astma of benauwdheid
  • Niezen, verstopte neus of loopneus
  • Hoofdpijn
  • Brandende en tranende ogen
  • Hoesten

Deze klachten komen voornamelijk ‘s nachts voor. Dit komt omdat huisstofmijten zich graag in bed verstoppen.

Beste dekbed tegen huisstofmijt

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een huisstofmijtallergie terug te dringen. Bijvoorbeeld het beddengoed minimaal eenmaal per week op 60 °C wassen. Hierbij hang je het wasgoed buiten te drogen, dus niet in de droger stoppen.

Verder was je kussens, dekbedden en knuffels elke 4-6 weken, op een temperatuur variërend van 30 °C tot 60 °C.

Nog beter is om te kiezen voor het beste dekbed tegen huisstofmijt. Dit dekbed beschikt over een tijk (buitenkant) die ondringbaar is voor huisstofmijten. Dit betekent dat er geen huisstofmijten in het dekbed kruipen, waardoor je het deze diertjes ontzettend moeilijk maakt. Als gevolg hiervan ervaar je ook veel minder klachten.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van het beste dekbed tegen huisstofmijt.

Antiallergisch dekbed 4-seizoens

Een 4 seizoensdekbed is zeker een aanrader. Je gebruikt hem namelijk het hele jaar door. In de zomerperiode het dunne gedeelte, in de winterperiode de twee dekbedden aan elkaar vastgemaakt. Terwijl je in het voorjaar en het najaar alleen het enkele dikkere gedeelte gebruikt. Kortom: hartstikke praktisch en ook nog eens tegen een interessante prijs. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 49.

Een antiallergisch dekbed 4 seizoens is helemaal ideaal. Het is voorzien van een soepele en fijngeweven tijk dat zeer dicht is. Huisstofmijten kunnen niet binnendringen en zich dus ook niet in het dekbed vermenigvuldigen.

Keuze uit verschillende merken en modellen. Geschikt voor alle seizoenen en absoluut antiallergisch, maar ook volledig wabaar.

Bekijk antiallergische dekbedden 4 seizoenen

Princess dekbedden

Zoek je beste dekbed tegen huisstofmijt tegen een betaalbare prijs? Kijk dan zeker eens bij het merk Princess dekbedden. Het gaat hier om beddengoed dat in Nederland is geproduceerd. Het is voorzien van een antiallergische tijk zodat je veel beter slaapt. Ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie maar ook bij astma of eczeem.

Dit merk verkoopt verschillende antiallergische dekbedden. Bijvoorbeeld het royale dekbed met een afmeting van 240 x 220 cm. Maar je kunt ook kiezen uit eenpersoons dekbedden en zelfs antiallergische kinderdekbedden.

De kwaliteit is goed, de prijs is betaalbaar. Zo betaal je voor een tweepersoons antiallergisch dekbed met warmteklasse twee ongeveer € 40. Hieronder vind je meer uitleg over de warmteklasses:

  • Warmteklasse 1: dik dekbed met hoge warmte-isolatie. Geschikt voor de winter.
  • Warmteklasse 2: vier-seizoenen dekbed, voor het hele jaar door.
  • Warmteklasse 3: bedoeld voor de lente en de herfst.
  • Warmteklasse 4: dun dekbed voor de zomermaanden.

Princess verkoopt dus dekbedden in alle vier de warmteklassen. Bepaal zelf wat bij je past.

Naar Princess dekbedden (antiallergisch)

Overige merken

Uiteraard is er nog meer verkrijgbaar op het gebied van dekbedden tegen huisstofmijt. Het is niet direct te zeggen wat het beste dekbed tegen huisstofmijt is, want dit hangt van verschillende zaken af.

Ten eerste speelt budget een grote rol. Heb je meer te besteden dan koop je ook een veel luxer dekbed. Wel is het zo dat alle antiallergische dekbedden een dichtgeweven tijk hebben. En dat ze allemaal uitwasbaar zijn, iets dat heel belangrijk is.

Hieronder vind je een overzicht met alle dekbedden tegen huisstofmijt.

Bekijk het overzicht dekbedden

Het goedkoopste dekbed is verkrijgbaar voor ongeveer € 22 (eenpersoons- óf kinderdekbed). De laagste prijs voor een antiallergisch zomerdekbed voor twee personen ligt rond de € 25. Het duurste zeer luxueuze winterdekbed met een breedte van maar liefst 260 cm kost meer dan € 300.

Zo moet je een dekbed wassen

Let op want niet elk dekbed mag je wassen. Bijvoorbeeld een met een vulling van ganzenveren of donzenveren, die stop je liever niet in de wasmachine. Een dekbed tegen huisstofmijt zal zeker geen vulling van veren hebben, dus daar hoef je al geen rekening mee te houden.

Het antiallergische dekbed kan in de wasmachine. Kies hierbij een wolwasprogramma of fijn wasprogramma. Maak gebruik van een fijnwasmiddel of een wasmiddel voor dons of wol. Let evengoed op het label. De meeste dekbedden was je op een temperatuur van 30 °C of 40 °C.

Stop het dekbed niet in de droger maar hang het aan de waslijn of droogmolen. Het liefst buiten, daarom is een dekbed wassen in de zomermaanden een goed idee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste dekbed tegen huisstofmijt
Schuiven naar boven