Beste deo tegen gele vlekken

Bijgewerkt: 28 mei 2022

Vieze gele vlekken in de oksels van een shirtje, blouse of trui: iedereen herkent het wel. Dit is het gevolg van zweetvlekken, maar soms ook het gebruik van de verkeerde deodorant. Kies daarom voor de beste deo tegen gele vlekken. De volgende producten werken als beste en zijn goed beoordeeld door gebruikers.

Gele vlekken in witte kleding

Vooral witte kleding is erg gevoelig voor zweetvlekken. De gele zweetvlekken zijn op een witte achtergrond namelijk goed zichtbaar. Het probleem is dat je overmatig zweten niet altijd kunt voorkomen. Wel kun je erop toezien dat kleding zo lang mogelijk mooi blijft. Bekijk het overzicht beste deo tegen gele vlekken.

Onderaan het artikel vind je nog wat tips met betrekking tot het verwijderen van dit soort vlekken.

Voor mannen: NIVEA MEN Black & White

  • Prijs: ongeveer € 2,23 (inclusief verzenden)

Mannen zweten meer dan vrouwen. Het verschil tussen beiden bedraagt ongeveer 40%. Vooral bij stress of lichamelijke inspanning zweten mannen, dit gebeurt ook met het ouder worden. Het vervelende is dat lichtgekleurde overhemden en shirtjes al snel hinderlijke zweetplekken vertonen.

De beste deo tegen zweetplekken, speciaal voor mannen, is NIVEA MEN Black & White. Dit product voorkomt gele vlekken in witte en lichtgekleurde kleding. Maar het voorkomt ook witte strepen op zwarte kleding. De deoroller is praktisch in gebruik en biedt tot 48 uur bescherming.

Dit product is dermatologische getest en bevat geen alcohol. Het ruikt lekker fris en plakt niet onder de oksels. Gebruikers beoordelen NIVEA MEN Black & White met 4,9 van maximaal 5 sterren.

Bekijk NIVEA MEN Black & White

Voor vrouwen: NIVEA Pure & Natural Jasmine

  • Prijs: ongeveer € 2,20 (inclusief verzenden)

Vrouwen hebben meer zweetklieren dan mannen. Vooral met de leeftijd vanaf 40 jaar zweet de vrouw vaker en meer. Het probleem met veel vrouwelijke deo’s is dat het aluminium bevat. Dit zorgt voor irritatie bij de oksels, al helemaal wanneer deze ook geschoren worden. Daarom zijn veel vrouwen op zoek naar de beste deo tegen gele vlekken en zonder aluminium.

NIVEA Pure & Natural Jasmine is een zeer goede keuze. Het bevat 0% aluminium en heeft een hoge huidverdraagzaamheid. De frisse geur beschermt tot 48 uur lang tegen nare zweetluchtjes. Dit betekent de gehele dag door een fris gevoel, ook tijdens inspanning. Net als de mannenversie ontstaan er minder snel gele vlekken in lichte kleding of witte strepen in donkere kleding.

Het voordeel is dat het om een lichte geur gaat, dus niet al te opvallend. Vrouwelijke consumenten zijn dan ook zeer te spreken over deze deo van Nivea (spray). Het ontvangt een beoordeling van gemiddeld 4,7/5.

Naar NIVEA Pure & Natural Jasmine

Lady Speed Stick

  • Prijs: ongeveer € 6

Ben je al bekend met de Lady Speed Stick? Dit is een vrij nieuwe deo tegen gele vlekken die in populariteit groeit. Het product laat geen witte vlekken op kleding of de huid achter, en beschermt ook tegen natte of gele vlekken. Het geeft gedurende 48 uur bescherming, ook tegen nare geurtjes. Zacht voor de huid en veroorzaakt geen irritaties.

Dit product wordt in Amerika gezien als de beste deodorant tegen gele vlekken. Binnen Europa nog niet zo bekend, maar zeker het proberen waard. Koop Lady Speed Stick als losse deo of een verpakking van vijf stuks. In dit laatste geval gaat het om een verpakking met vijf verschillende geuren. Ideaal om kennis mee te maken.

Bekijk Lady Speed Stick

Zo krijg je gele oksels weg

Niks zo vervelend als gele oksels (vlekken) in de mooiste kleding. Vaak is het lastig om dit eruit te krijgen, omdat een agressief middel de stof beschadigt. Witte kleding kan behandeld worden met bleek, waardoor vlekken verdwijnen. Pas bleek nooit toe op delicate stoffen!

Gele oksels krijg je ook weg met behulp van lauwwarm water en soda. Wrijf soda over de gele vlek en laat het kledingstuk een uurtje in het sopje van water en soda weken. Vervolgens het kledingstuk in de wasmachine volgens het normale programma wassen.

Waarom zijn mijn oksels geel?

Sommigen hebben last van geelgekleurde oksels. Soms wordt dit veroorzaakt door deodorant. Het is dan aan te raden om voor een product zonder aluminium te gaan. Gele oksels kunnen ook het gevolg zijn van bepaalde stoffen in de bloedbaan. Zo kan voeding invloed hebben op de kleur van het zweet.

Heb je veel last van gele oksels, probeer dan de zweetproductie te verminderen. Stap over op een milde deo en was de oksels dagelijks. Draag bij voorkeur een ondershirt onder het overhemd, of maak gebruik van okselpads. Let ook goed op de voeding. Koffie en alcohol zorgt voor meer zweten. En als laatste de stof van kleding: natuurlijke stoffen ademen beter.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste deo tegen gele vlekken
Schuiven naar boven