Beste Dolce Gusto machine

Bijgewerkt: 28 november 2022

Dolce Gusto is een apparaat waarmee je de lekkerste koffie zet. Bovendien is deze machine heel modern, vergelijkbaar met Nespresso. De beste Dolce Gusto is handig in gebruik, heeft voldoende capaciteit en is ook nog eens prettig geprijsd. Lees waar je bij aanschaf op moet letten, maar natuurlijk ook wat de beste koffiemachine is.

Over Dolce Gusto

Dolce Gusto is een merknaam van Nestle. Het gaat hier om een koffiemachine die gefabriceerd wordt door Krups en De’Longhi. Deze koffiemachine is in verschillende series uitgebracht. De eerste serie kwam in 2006 op de markt. Hij had toen nog een standaard druk van 14 bar. In 2008 kwam er een Dolce Gusto koffiemachine met 15 bar druk.

Hierna kwamen er nog een aantal series uit. De Genio S serie bestaat uit automatische koffiemachines.

Het bijzondere aan Nescafé Dolce Gusto is dat de koffiecapsules vrij verkrijgbaar zijn. Nagenoeg elke supermarkt verkoopt ze.

Beste Dolce Gusto koffiemachine

Wat is nu de beste Dolce Gusto koffiemachine? Dit koffiezetapparaat (koffiemachine) is in verschillende varianten verkrijgbaar. Dit maakt de keuze er niet makkelijker op. Daarom vind je hieronder twee keer de beste Dolce Gusto koffiemachine.

Dolce Gusto Genio

Met de Genio S serie zit je altijd goed. Je hebt bijvoorbeeld de Genio S of de S Plus. Die laatste is echt een toppertje. Je maakt thuis de lekkerste koffie van topkwaliteit. Dit doe je in minder dan 30 seconden. Geniet van de romige crèmelaag bovenop je koffie, beter kun je het niet hebben.

De Dolce Gusto machine Genio S heeft een inhoud van 0,8 l. De temperatuur is volledig instelbaar. Ook kun je er koude koffiecreaties mee maken. Het design mag er natuurlijk ook wezen, hij staat prachtig in je keuken.

Je hebt ook de Basic variant, die is een paar euro goedkoper. De specificaties zijn nagenoeg gelijk. Dan heb je nog de Genio S Touch, een compacte koffiecupmachine. Deze heeft een hogedruksysteem tot 15 bar. Je maakt koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato. Net waar je zin in hebt. Deze machine is wat duurder dan de andere twee, maar wel van een prima kwaliteit.

De Genio is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 79. De prijs is een beetje afhankelijk van het model dat je kiest.

Bekijk Dolce Gusto machine Genio

Dolce Gusto Mini Me

Hij behoort ook tot de beste Dolce Gusto machine: de Mini Me. Zeer voordelig geprijsd en je gaat nog steeds voor de lekkerste koffievariaties. Dit gebeurt volledig automatisch. De Mini Me beschikt over verschillende geprogrammeerde smaken. Dit kun je eenvoudig aanpassen naar je eigen smaak. Iets dat direct opvalt is het een pakte design. Hierdoor past de Mini Me in elke keuken, ook wanneer je weinig ruimte beschikbaar hebt.

Het mooie aan de Dolce Gusto Mini Me is dat je er ook thee, chocolademelk, ijs koffie of ijsthee meemaakt. Een echte alleskunner. Gebruikers zijn zeer tevreden over dit type koffiemachine. Al helemaal wanneer je naar de prijs kijkt want hij is verkrijgbaar vanaf € 69.

Naar Dolce Gusto Mini Me

De koffiecapsules

Wanneer je een Dolce Gusto machine hebt dan zul je ook koffiecapsules moeten kopen. De originele Nescafé Dolce Gusto capsules zijn in verschillende verpakkingen verkrijgbaar. Kies uit een verpakking van 12, 16 of 30 capsules.

Je hebt ook goedkope capsules voor Dolce Gusto. Hierbij ga je voor een ander merk. Bijvoorbeeld die van het huismerk van Albert Heijn, of het merk Barzin. Met deze goedkope capsules voor de Dolce Gusto ben je een stuk goedkoper uit. En ze zijn gewoon compatibel met de koffiemachine.

Waar zijn de Dolce Gusto cups in de aanbieding?

Heb je toch liever de originele capsules van het merk zelf? Zoek dan naar Dolce Gusto cups die in de aanbieding zijn. Er zijn regelmatig supermarkten die ze in de aanbieding hebben. Bijvoorbeeld Albert Heijn, de Jumbo, Lidl maar ook bijvoorbeeld Kruidvat of Trekpleister. Daarnaast vind je online ook wel eens wat aanbiedingen.

Goedkope Dolce Gusto capsules vind je ook online. Wanneer je voor een voordeelverpakking gaat bespaar je een hoop geld.

Bekijk Dolce Gusto capsules

Bestel de capsules tegelijk met je nieuwe beste Dolce Gusto machine. Zo kun je direct aan de slag en van de heerlijkste koffie genieten.

Dolce Gusto ontkalken

Er komt een moment dat je de beste Dolce Gusto machine moet ontkalken. Dit doe je met een ontkalkmiddel, verkrijgbaar in de supermarkt, online of bij een huishoudzaak zoals Blokker. Meng het ontkalkmiddel met 500 ml water. Giet dit mengsel in het waterreservoir. Zet nu de Dolce Gusto machine in de ontkalkingsmodus. Het apparaat doet de rest.

Hoe vaak moet je dit apparaat ontkalken? Dat hangt er vanaf hoe vaak je de machine gebruikt. Het is aan te raden om hem minimaal één keer per twee maanden te ontkalken. Gebruik je hem minder vaak dan kan dit ook eens per kwartaal.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Dolce Gusto machine
Schuiven naar boven