Beste draadloze stofzuiger – de steelstofzuiger

Bijgewerkt: 6 april 2022

Handzaam, praktisch en ook nog eens voordelig: je gaat voor de beste draadloze stofzuiger. Dit staat ook wel bekend als de steelstofzuiger. Dyson is hier een zeer bekend merk in, maar er is nog veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het kwalitatieve AEG of innovatieve Samsung. Maar ook voordelig geprijsde modellen.

AEG steelstofzuiger

  • Accuduur: tot 55 minuten
  • Geluidsniveau: tot 79 dB
  • Prijsindicatie: € 169 – € 549

AEG is momenteel de beste draadloze stofzuiger. Je hebt keuze uit verschillende modellen, maar ze zijn allen licht van gewicht. Afhankelijk van het type zit er een speciaal mondstuk voor dierharen bij. Zo reken je snel en eenvoudig af met honden- en kattenharen maar ook met menselijk haar of vogelveertjes.

Alle modellen zijn om te bouwen tot kruimeldief. Houd er rekening mee dat AEG het ‘dikke gedeelte’ onderaan heeft zitten. Heb je een bank die niet zo hoog op de pootjes staat, dan is het lastig om met deze stofzuiger hieronder te komen. Verder is de zuigkracht uitmuntend, en de accu gaat ook nog eens verrassend lang mee.

De AEG QX6-1-40OG is een van de goedkoopste modellen met een accuduur tot 45 minuten. Dit model ontvangt goede veroordelingen van gebruikers en is dan ook de beste keuze. De AEG Animal 8000 AP81A25COM is een van de duurste exemplaren maar is wel tot zes keer krachtiger dan elke andere stofzuiger. In tegenstelling tot de andere AEG modellen heeft deze het brede gedeelte juist aan de bovenkant zitten, en dat is echt een pluspunt.

Bekijk AEG steelstofzuigers

Black en Decker draadloze stofzuiger

  • Accuduur: tot 95 minuten
  • Geluidsniveau: 67 – 95 dB
  • Prijsindicatie: € 147 – € 299

Van een uitstekende kwaliteit zijn de Black en Decker steelstofzuigers. Krachtig, een lange batterijduur en ook nog eens zeer betaalbaar. Het mooie is dat de accu’s compatibel zijn met het Black & Decker accu platform assortiment. Je gebruik dus één accu voor verschillende apparaten van dit merk.

De kruimeldief bevindt zich aan de bovenzijde van de steel. Dit maakt het makkelijker om onder lage kasten over banken te stofzuigen. Ook met betrekking tot gewichtsverdeling is dit een goede keuze.

De krachtige batterij heeft een gebruiksduur tot wel 95 minuten. De zuigkracht stel je zelf in, hierbij is keuze uit drie verschillende standen. Het geluidsniveau ligt bij de Black & Decker steelstofzuiger wel wat hoger, tot 95 dB.

De BHFEV182CP is een model dat zeer goed verkoopt. De accu heeft een maximale gebruikstijd van 55 minuten. In turbostand gaat de accu ongeveer 10 minuten mee. De zuigkracht is ongekend hoog, daar zal het zeker niet aan liggen. Voor minder dan € 190 schaf je dit model aan.

Ook de SVJ520BFS mag er wezen, deze is met 69 dB een stuk stiller in gebruik. Voorzien van geautomatiseerde vloerborstel wat het stofzuigen er een stuk makkelijker op maakt. Daarnaast zijn uiteraard nog veel meer modellen van Black & Decker verkrijgbaar.

Naar Black & Decker draadloze stofzuigers

Philips steelstofzuiger

  • Accuduur: tot 70 minuten
  • Geluidsniveau: tot 84 dB
  • Prijsindicatie: € 187 –

Hoewel Dyson lange tijd de markt domineerde is het nu tijd geworden voor andere kwalitatieve merken. De beste draadloze stofzuiger is ook afkomstig van het merk Philips. Vooral de SpreedPro is een populaire serie. De Speedpro Aqua is een bijzonder model. Hij doet dienst als stofzuiger, kruimelzuiger en dweil. Dit betekent een snelle reiniging van alle soorten vloeren.

De 8000-series mag dan duurder zijn maar je gaat dan wel voor de snelste steelstofzuiger. Deze is superkrachtig, voorzien van geïntegreerde kruimelzuiger en een aparte borstel voor dierenharen. Deze borstel heeft de zuigkracht zowel aan de voorkant, de zijkant als de achterkant zitten. Effectief werken, daar gaat het om.

Alles bij elkaar genomen is de Philips steelstofzuiger een goede keuze met een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Philips modellen

Andere merken en modellen die goed scoren

Wat is nu de beste draadloze stofzuiger? De bovenstaande merken zijn populair in Nederland en België. Hieronder nog enkele merken en modellen die ook als warme broodjes over de toonbank gaan.

Samsung steelstofzuiger

Eén model is door de consumentenbond beoordeeld als beste koop (december 2021). Nadeel is de korte accuduur, in turbostand slechts 5 minuten. Dit geldt voor nagenoeg alle modellen van Samsung. Ze zijn wel heel betaalbaar en hebben de geïntegreerde kruimelstofzuiger aan de bovenzijde zitten.

Dyson

Het bekendste merk op het gebied van steelstofzuigers, maar ook gelijk een van de duurste. Op turbostand gaat de accu wel lang mee, maar het geluidsniveau is dan ook betrekkelijk hoog. De V8 is in ieder geval een populair model.

Zedar

Dit betaalbare merk kenmerkt zich door een gemiddelde tot goede kwaliteit. Je koopt al een steelstofzuiger voor € 149, en dat is natuurlijk geen geld. De zuigkracht ligt wel wat lager dan bij de grote merken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste draadloze stofzuiger – de steelstofzuiger
Schuiven naar boven