Sterke fietskar voor bagage – beste fietskarren

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een fietsvakantie of een tripje, waarschijnlijk heb je veel mee te nemen. Dan kun je wel de beste fietskar voor bagage gebruiken. Deze is sterk en oerdegelijk. Je vervoert moeiteloos tassen, kampeerspullen maar ook andere goederen.

Beste bagagefietskar: het overzicht

Een bagagefietskar kenmerkt zich vaak door een aanhanger met een zwarte kunststof bak. Je hebt echter ook de fietskar voor bagage met een gesloten bak. Ideaal voor het vervoeren van kwetsbare goederen. Bekijk hieronder het overzicht beste bagage fietskarren.

Lees ook: Beste koppeling voor fietskar

Fiets aanhangwagen – inhoud 90 liter

  • Stevige kunststof bak
  • Prijsindicatie: € 89 – € 95

Gereedschap, boodschappen, bagage of zand, je vervoert het allemaal met deze royale fiets aanhangwagen. De bak heeft een inhoud van maar liefst 90 liter. De kunststof bak is afneembaar en makkelijk te vervangen. Op het frame zelf vervoer je grotere goederen.

De dissel is uitgerust met een handgreep, waardoor je hem ook als handkar inzet. Het frame zelf is voorzien van gepoedercoate stevige stalen buizen. Deze zijn matzwart gelakt, in dezelfde stijl als de kunststofbak. Zowel op het frame, aan de achterzijde als in de wielen zijn reflectoren aanwezig, waardoor je ook in het donker gezien wordt. Een prima keuze wanneer je op zoek bent naar de beste fietskar voor bagage.

Bekijk dit model

Fietskar met deksel – 30 kg

  • Opslag komt van PU-stof
  • Prijsindicatie: € 135 – € 140

De beste bagagefietskar met deksel heeft een draagvermogen van 30 kg. Dit model is voorzien van een stevig frame staal. Het opslagcompartiment bestaat uit een waterdichte hoes van hoge kwaliteit PU-stof. Het deksel is middels klittenband te bevestigen. Juist door het gebruik van deze materialen is de fietskar betrekkelijk licht van gewicht (10,8 kg). Dit maakt het ook makkelijker om hem op te tillen of te verplaatsen.

De dissel is opvouwbaar waardoor hij heel weinig ruimte in beslag neemt. Je zet deze fietsaanhanger dan ook heel makkelijk weg. Dit model is zeer geschikt voor het vervoeren van de boodschappen of andere zaken die niet nat mogen worden.

Het is aan te raden om de aanhangwagen altijd droog te stallen. Wanneer hij continu in de regen staat kan het frame uiteindelijk gaan roesten. Eventueel het frame zelf spuiten met een goede lak. De PU-stof af en toe impregneren met een waterafstotende spray, veel mensen vergeten dit. Wanneer je de kar goed onderhoudt gaat hij jarenlang mee.

Naar fietskar met deksel

Klarfit Cargo Bull Travel

  • Vervoer van grote goederen
  • Prijsindicatie: € 160 – € 170

Voor het vervoer van zakken tuinaarde, cement, kratten of andere grote goederen is er de Klarfit Cargo Bull Travel. Deze heeft geen kunststof- of stoffen bak maar een stevige multiplex plaat. Die is belastbaar tot wel 40 kg. Middels de spanriemen houd je de lading veilig op zijn plaats.

Bevestig deze fietskar voor bagage met de trekstang en de borgpennen snel aan de fiets. Dankzij de handgreep is hij ook te gebruiken als handkar. Zichtbaarheid in het verkeer is belangrijk, daarom is dit model ook voorzien van zowel rode als witte reflectoren. Een degelijke kar die altijd voor je klaarstaat.

Bekijk Klarfit Cargo Bull Travel

Overzicht van alle bagage fietskarren

Op zoek naar een andere fiets kan voor bagage? Sommige modellen worden alleen met onderplaat en frame geleverd, waarbij je de bak los koopt of zelf maakt. Andere modellen zijn inclusief zwarte kunststof bak, geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Houd altijd rekening met de maximale belasting van de kar.

De prijs van de bagage fietskarren ligt tussen de € 79 en € 199. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de maximale belasting, het materiaal, de afwerking en bijgeleverde accessoires.

Naar overzicht bagage fietskarren

Het materiaal van de kar

Kijk goed naar het frame van de kar, deze bestaat uit aluminium of staal. Aluminium is licht van gewicht maar ook wat kwetsbaarder. Daarnaast heeft dit regelmatig onderhoud nodig, zoals het opnieuw lakken. Staal is beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Verder buigt het niet zo snel, maar is het ook wat zwaarder en duurder.

Verder is het goed om naar de bagagebak te kijken. Is deze van kunststof, dan is hij geschikt voor gebruik tijdens regenachtig weer. Wel kan kunststof verbleken onder invloed van veel uv zonlicht. Een bagagebak van PU stof is waterafstotend, flexibel en licht van gewicht. PU-stof heeft af en toe onderhoud nodig in de vorm van impregneren. Dit is hetzelfde idee als bij een tentdoek, dat je ook regelmatig middels een impregneerspray moet behandelen.

Voor behoud van een lange levensduur is het aan te raden om de fietskar voor bagage altijd droog te stallen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Sterke fietskar voor bagage – beste fietskarren
Schuiven naar boven