Beste inlegzolen voor sneakers

Bijgewerkt: 6 april 2022

Sneakers lopen comfortabel, dat is een feit. De beste inlegzolen voor sneakers verhogen dit loopcomfort. Ideaal bij zere voeten, artrose of wanneer je langdurig moet staan of lopen. Het is helemaal niet nodig om hele dure inlegzooltjes te kopen, de meeste modellen bieden voldoende ondersteuning. Inlegzolen voor sneakers nodig? De volgende modellen komen als beste uit de test.

Scholl ActivGel

  • Hoge demping
  • Prijs: vanaf € 10 per paar

Een van de beste inlegzolen voor sneakers is de Scholl ActivGel. Hierbij heb je keuze uit verschillende modellen zoals de werkgerelateerde inlegzolen, zeer geschikt wanneer je de hele dag in de weer bent. Of de zolen die microschokken effectief absorberen. Zeer geschikt tijdens het wandelen en dagelijkse activiteiten.

De Scholl ActivGel zolen verminderen overmatig je druk. Ze hebben een schokdempend effect en verminderen of verhinderen pijnklachten en vermoeide voeten. Ideaal voor gebruik in sneakers, werkschoenen of vrijetijdsschoenen.

Bekijk Scholl ActivGel

FootActive (sport) inlegzolen

  • Voor sneakers en sportschoenen
  • Prijs: vanaf € 31 per paar

Speciaal voor sneakers, sportschoenen en gympen zijn er de inlegzolen van FootActive. Deze hebben een extreem hoge demping en verhelpen en voorkomen blessures. Ook zeer geschikt wanneer je last hebt van hielspoor, want deze steunzolen pakken voetgerelateerde klachten effectief aan.

Dit zijn vooral de beste inlegzolen voor intensief gebruik. Lekker lopen, wandelen of hardlopen zonder pijn. Het is niet gezegd dat de zolen alle problemen oplossen, maar je moet zeker wel verbetering merken. De verschillende inlegzolen van dit merk worden zeer goed beoordeeld door gebruikers.

Naar FootActive inlegzolen

LifeProducts4You – voordelig geprijsd!

  • Inlegzolen voor verschillende soorten schoenen
  • Prijs: vanaf € 11,99

Op zoek naar betaalbare inlegzolen voor sneakers? LifeProducts4You heeft goede modellen in het assortiment. Deze zijn ontworpen om de kleinste schokken op te vangen. De gelzolen bieden optimale ondersteuning aan de hiel en de voetboog. Hierdoor zijn de inlegzooltjes geschikt voor mensen met artrose, wandelaars maar ook wanneer je voor het werk langdurig moet staan.

Het voordeel van de zolen is dat ze makkelijk te reinigen zijn. Afvegen met wat warm water en zeep (niet doorweken). De goede kwaliteit, de mooie pasvorm en de degelijke prijs zijn absolute pluspunten. Dat is ook iets dat je in de gebruikersbeoordelingen voorbij ziet komen.

Bekijk LifeProducts4You zolen

Goedkope inlegzolen van AliExpress

Voor twee of drie eurootjes inlegzolen voor sneakers bij AliExpress bestellen. Dit is inclusief verzenden, dus dat is helemaal geen geld. Het advies: doe dit liever niet. Het betreft hier bijna altijd namaak zolen die geen goede ondersteuning bieden.

Inlegzolen moeten niet alleen de voetboog maar ook de hiel ondersteunen, en daarnaast schokken opvangen. Het betreft dan niet alleen de grote schokken maar zelfs de allerkleinste schokjes. De beste inlegzolen kunnen dit bieden, maar de hele goedkope zooltjes van AliExpress niet. Overigens is het nooit verkeerd om ze zelf eens uit te proberen en te vergelijken met de kwalitatieve modellen. Je ervaart dan direct het verschil.

Hier zijn gelzolen goed voor

Inlegzolen voor sneakers noem je ook wel gelzolen. Dit verhoogt het loopcomfort, en dat merk je direct. De zooltjes zijn gevuld met een soort gel die ze flexibel maar ook zacht maakt. Juist daarom zijn ze zo geschikt voor sneakers en sportschoenen.

Welke zooltjes bij peesplaatontsteking?

Bij een ontsteking van de peesplaat onder de voet spreek je van een peesplaatontsteking (Fasciïtis plantaris). Na het zitten of slapen ervaar je vooral startpijn. Die pijn neemt af na enkele passen lopen. Een peesplaat ontsteking is vaak het gevolg van doorgezakte voeten, naar binnen kantelen van de voet of verkeerd schoeisel.

Behandeling bestaat uit de voeten rust geven en eventueel ontstekingsremmers innemen. Een steunzool ontlast de peesplaat. Steunzolen laat je bij een podotherapeut maken of bestel je online. Twee goede merken zijn SofSole en Tuli’s.

Bekijk steunzolen peesplaatontsteking

Steunzolen ten behoeve van een peesplaatontsteking kosten tussen de € 26 en € 39 (online bestellen). Laat je ze bij de podotherapeut maken dan ben je ongeveer € 80-€ 120 kwijt.

Kijk even goed naar de schoen waarin je deze inlegzolen gebruikt. Ze passen in bijna alle sneakers, al helemaal wanneer het voetbed uitneembaar is. Soms moet je het voetbed met wat meer kracht eruit trekken omdat dit verlijmd is. Met een peesplaat ontsteking is het niet aan te raden om op hakkenschoenen of laarsjes te lopen.

Advies: inlegzolen wassen

Inlegzolen voor sneakers kun je reinigen met warm water en milde zeep. Eventueel kan dit reinigen ook met zuiveringszout of azijn. Sommige modellen kunnen in de wasmachine, maar dit komt vrij weinig voor. Lees daarom altijd de wasvoorschriften op de verpakking goed door.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste inlegzolen voor sneakers
Schuiven naar boven