Goedkope popsockets – meer grip op je smartphone

Bijgewerkt: 7 april 2022

Een popsocket is een telefoongrip. Je plakt hem aan de achterkant van je smartphone. Ze zijn ook bruikbaar voor andere zaken waaronder de tablet, actioncam of wat je maar kunt bedenken. Goedkope popsockets zijn volop verkrijgbaar. Wel is het belangrijk om de kwaliteit in de gaten te houden.

Zo werkt een popsocket

Leuk om te weten: de popsocket is in 2012 als accessoire bedacht. Niemand had kunnen denken dat dit item zo populair zou worden. Hoe werkt een popsocket? Vrij eenvoudig, deze button plak je op de achterkant van je smartphone, tablet, actioncam, draagbare gameconsole of iets anders. De popsocket is uitschuifbaar. Hierdoor ervaar je de beste grip.

Stel je voor dat je de smartphone niet meer op de standaard manier hoeft vast te houden. Dit bespaart een hoop pijn en kramp aan de vingers en de handpalm. Bovendien kun je dankzij dit item je toestel met één hand bedienen. Eigenlijk is een popsocket niks anders dan een gadget dat voor meer gebruiksgemak zorgt.

Goedkope popsockets

Op zoek naar goedkope popsockets? Dat is het belangrijk dat je toch voor kwaliteit gaat. Een slechte kwaliteit zorgt ervoor dat hij snel afbreekt. Hierdoor valt je smartphone of tablet op de grond, dat wil je natuurlijk niet.

Hieronder vind je enkele voorbeelden met betrekking tot goedkope popsockets.

Bekijk popsockets

De prijs

Goedkope popsockets zijn vooral voordelig geprijsd. Een bedrag rond de € 10 is nog te doen. Je hebt ook modellen van € 20 of meer, dit is aan de dure kant.

De kwaliteit

Blijf de kwaliteit van de goedkope popsocket in de gaten houden. Wanneer je bij een Nederlandse webwinkel bestelt (zie hierboven) dan zit je meestal wel goed. Mocht de kwaliteit toch tegenvallen, dan heb je als Europese consument voldoende rechten.

Bestel je een goedkope popsocket bij een Aziatische webwinkel zoals AliExpress? Wees hier voorzichtig mee. Over het algemeen ligt de kwaliteit hier een stuk lager. Wanneer het ding kapot gaat dan heeft dit gevolgen voor je smartphone of tablet!

Bepaal je kleur

De popsocket zwart wordt het best verkocht, gevolgd door de kleuren roze, blauw, wit en paars. Ook het gouden model is redelijk populair.

Wat heeft de kleur met de prijs en kwaliteit te maken? Een bijzondere kleur zal vaak wat duurder zijn. Terwijl de standaard kleuren naar verhouding goedkoper zijn. Kijk ook goed naar de aftekening. Sommige popsockets zijn voorzien van een marmeren of kunstzinnige aftekening. Ook dit kan duurder zijn.

Popsocket op het hoesje

Normaal gesproken bevestig je de (goedkope) popsocket rechtstreeks op de achterkant van je toestel. Kan een popsocket op een hoesje? Ja dat kan, maar het is wel een kwestie van uitproberen. Sommige hoesjes zijn moeilijk te beplakken. Hierdoor laat de popsocket makkelijk los. Check van tevoren of het ding wel goed op het hoesje blijft zitten. Dan pas neem je hem in gebruik.

Hoe krijg je een popsocket van je telefoon af?

Je zou denken: flink trekken en het ding laat los. Feitelijk is dit ook zo, maar je moet wel voorzichtig te werk gaan. Wil je popsocket van je telefoon afhalen? Pak het ding stevig vast en trek hier voorzichtig aan. Met een beetje geluk komt hij langzaam los.

Wanneer dit niet lukt dan zet je de vingernagel onder één kant. Vervolgens naar de andere kant trekken. Doe dit langzaam en voorzichtig totdat de gehele popsocket loskomt.

Popsocket met verwisselbare greep

Naast de standaard en goedkope popsockets heb je ook die met verwisselbare greep. Deze zijn wat duurder, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 12. De designmodellen lopen op tot meer dan € 20.

Naar popsockets met verwisselbare greep

Hoe werkt zoiets? Je plakt de verwisselbare popsocket gewoon achterop je smartphone of tablet. Wil je hem verwisselen? Dan sluit je hem eerst plat. Vervolgens druk je de knop omlaag en draai je hem 90°. Verwijder nu de button, dus niet het onderste gedeelte. Vervolgens plaats je een nieuwe button op de basis.

De popsocket met verwisselbare greep is makkelijk in stijl aan te passen. Zonder dat je de hele popsocket moet verwijderen.

De popsocket wallet

Naast de gewone popsocket heb je ook de popsocket wallet. Dit is een item dat je achterop je smartphone of ander apparaat bevestigt. Je creëert extra grip, maar de wallet biedt ook opbergruimte. In de wallet past namelijk (bank)pasjes, visitekaartjes en papiergeld.

De popsocket wallet is eenvoudig op de achterkant van het toestel te plakken. Je hebt altijd je portemonnee bij je, en natuurlijk je smartphone (of ander apparaat). Deze wallet is afneembaar zodat je het toestel draadloos kunt opladen. Bovendien is hij verkrijgbaar in leuke kleuren en designs.

Bekijk popsockets wallet

Voor een popsockets wallet betaal je tussen de € 10 en € 30. De prijs is afhankelijk van kwaliteit, kleur en design.

Goedkope popsockets? Je hebt altijd garantie

Wanneer je een product koopt moet het aan de verwachtingen voldoen. Bestel je iets online, dan heb je sowieso recht op een zichttermijn. Binnen deze termijn mag je de goedkope popsocket terugsturen. Let op want wanneer je in het buitenland bestelt kan de zichttermijn anders zijn. Ook is het soms lastig om het product terug te sturen.

Koop in een webwinkel in je eigen land. Voordeel hiervan is dat je de garantie makkelijker kunt claimen. Hoe goedkoop het product ook is, het mag niet direct kapotgaan. Is dit wel het geval (buiten jouw schuld om en binnen een redelijke termijn) dan moet de verkoper of fabrikant voor reparatie of vervanging zorgen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkope popsockets – meer grip op je smartphone
Schuiven naar boven