Beste educatief speelgoed 2022

Bijgewerkt: 27 mei 2022

Educatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Spelen en leren tegelijk. Geschikt voor alle leeftijden. Je moet wel even weten welk speelgoed de ontwikkeling van het kind stimuleert. In dit artikel vind je het beste educatief speelgoed per leeftijd.

Uitleg educatief speelgoed

Met educatief speelgoed leert het kind op een leuke manier verschillende vaardigheden. Goed voor de motorische en zintuiglijke ontwikkeling, maar ook om het oplossend denkvermogen te stimuleren.

Dit is wat educatief speelgoed jouw kindje leert:

 • Grove en fijne motoriek
 • Inzicht en kennis
 • Klokkijken
 • Tellen/ rekenen
 • Kleuren en vormen
 • Geluiden
 • Lezen en schrijven
 • Aardrijkskunde
 • Biologie
 • Natuur- en scheikunde
 • Techniek

En nog veel meer. Educatief speelgoed is in te delen in verschillende leeftijdscategorieën. Dit begint in de categorie 0 t/m 2 jaar en loopt op tot speelgoed voor kinderen van 13 jaar en ouder.

Beste educatief speelgoed 2022

Wie op zoek is naar het beste educatief speelgoed ziet veel bekende merken voorbij komen. Dit zijn onder andere VTech, Electro, Goula, Ravensburger (Tiptoi) en natuurlijk het bekende merk Ik Leer (van Jumbo).

Weet je niet wat je moet kiezen? Hieronder het best verkochte educatief speelgoed. Geschikt voor thuis of voor het kinderdagverblijf. Uiteraard voorzien van leeftijdscategorie en beschrijving.

1. VTech Magibook

Leeftijd: 0 – 2 jaar

Het interactief en educatief Magibook van VTech is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017. Het kind duikt de interactieve wereld in en maakt kennis met geluiden, cijfers, dieren en kleuren. Tik met de magische pen op de verschillende figuren en ontdek spannende dingen. Met uitdagende spelletjes en herkenbare liedjes. Dit speelgoed sluit zeer goed aan bij de ontwikkeling van het jonge kind. Inclusief koptelefoonaansluiting en usb-kabel.

Dit beste educatief speelgoed is al jarenlang populair. Tegenwoordig zijn ook verschillende uitbreiding activiteiten boeken verkrijgbaar.

Bekijk het VTech Magibook

2. VTech Kidizoom duo kindercamera

Leeftijd: 3 – 4 jaar

De leukste camera voor jonge kinderen. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. De VTech Kidizoom Duo kindercamera bestaat uit een 5 megapixel cameralens met 4 x digitale zoom. Zowel aan de voor- en achterkant bevindt zich een camera inclusief gezichtsherkenning.

Foto’s en video’s maken wordt nog leuker dankzij stemvervormer en grappige effecten. Inclusief 5 interne spelletjes met bewegingssensor. Camera is aansluitbaar op de computer, of uit te breiden met een micro SD-kaart. Inclusief polsbandje en hoofdtelefoon. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren.

Naar de VTech Kidizoom kindercamera

3. VTech Kidizoom Action cam

Leeftijd: 5 – 6 jaar

Voor het iets oudere kind de VTech Kidizoom Action cam. Deze compacte camera heeft een waterdichte behuizing, geschikt voor onderwater of in de regen. Eenvoudig te bevestigen aan de fiets of het skateboard. De VTech Kidizoom Action cam is voorzien van een draaibare cameralens (180 graden) en een intern geheugen van 128mb. Dit is uit te breiden middels een micro SD-kaart.

Dit beste educatief speelgoed wordt geleverd inclusief waterdichte behuizing, bevestigingsstukken, micro USB kabel en polsbandje.

Bekijk de VTech Kidizoom Action cam

4. Luckies Kras wereldkaart

Leeftijd: 7 – 8 jaar

Een Scratch kraskaart waarmee je bijhoudt welke steden of landen je bezocht hebt. De kraslaag is goudkleurig, hieronder zijn de landen in mooie kleuren verborgen. Deze Kras wereldkaart heeft een afmeting van 82,5 x 59,4 cm. mooi verpakt in een originele koker. Je hebt de keuze uit verschillende wereldkaarten waaronder Scratch map origineel, reiseditie, Europa en nog veel meer.

Naar de Luckies Kras wereldkaart

5. Tiptoi interactieve Globe

Leeftijd: 9 – 12 jaar

Het beste educatief speelgoed dat zich richt op aardrijkskunde. Reis spelenderwijs de wereld rond. Ontdek het eigen Nederland, maar ook Afrika met zijn olifanten of de hoofdstad van Australië. De Tiptoi interactieve Globe werkt met een speciale Tiptoi stift (apart aanschaffen).

Het kind tipt de landen, zeeën of dieren aan en krijgt veel informatie hierover. Inclusief informatie over maar liefst 197 landen met hun bijzonderheden. De Tiptoi stift brengt dieren tot leven (dierengeluiden) en biedt spellen voor maximaal 4 spelers. Inclusief tweedelige global, draaistandaard en besturingsbordje.

Bekijk de Tiptoi interactieve Globe

6. 30 Seconds Nederlandse editie bordspel

Leeftijd: 13 jaar en ouder

Een fantastisch partyspel voor grote gezelschappen (teams). Probeer binnen 30 seconden 5 begrippen te omschrijven, terwijl de andere teamgenoten dit raden. Het 30 Seconds bordspel (Nederlands editie) wordt zeer goed ontvangen op basisscholen (groep 8) en middelbare scholen. Ook zeer geliefd bij studenten en volwassenen. Een leuk interactief spel voor iedereen vanaf 12/ 13 jaar en ouder.

Naar het 30 Seconds bordspel

Nog meer educatieve spellen/ educatief speelgoed

Is bovenstaand beste educatief speelgoed niet wat je zoekt? Er is nog veel meer verkrijgbaar. Het best verkocht zijn de Pick Leer Schrijven, VTech interactief boek en de Kidizoom camera. Het aanbod wisselt regelmatig.

Let goed op de leeftijdscategorieën, speelgoed moet wel aansluiten bij de leeftijd van het kind.

Verder is het belangrijk dat baby vooral veel kan ontdekken. Dit doe je met het beste babyspeelgoed. In dit artikel het best verkochte speelgoed voor kinderen van 0 – 12 maanden oud.

Vanaf welke leeftijd is educatief speelgoed geschikt?

Het maakt niet uit hoe oud je kindje is: educatief speelgoed kan altijd. Er is namelijk educatief speelgoed verkrijgbaar voor kinderen vanaf zes maanden oud. Dit is de leeftijd waarop het kind zijn zintuigen goed gaat inzetten. Baby’s jonger dan zes maanden hebben nog niet veel aan educatief speelgoed.

Kinderen blijven met speelgoed spelen totdat ze ongeveer een jaar of 12 zijn. Hierna krijgen ze andere interesses, bijvoorbeeld gamen, televisie en gezelschapsspelletjes. Je kunt dus even vooruit met het beste educatief speelgoed van dit moment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste educatief speelgoed 2022
Schuiven naar boven