Foto’s van iPhone naar laptop overzetten

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Tegenwoordig fotografeert iedereen met zijn smartphone. Af en toe is het handig om deze foto’s naar een laptop of computer over te zetten. Hoe moet je foto’s van iPhone naar laptop verplaatsen? Dat hangt er vanaf of het om een MacBook of een laptop gaat. Hierbij heb je keuze uit verschillende methoden.

Het besturingssysteem

Wil je foto’s van iPhone naar laptop verplaatsen, dan is het vooral belangrijk om naar het besturingssysteem te kijken. Een iPhone draait op het mobiele besturingssysteem iOS van Apple. Een MacBook wordt ook aangedreven door het Apple besturingssysteem. Deze twee zijn compatibel met elkaar. Dit betekent dat je foto’s veel makkelijker overzet.

Gaat het om een Windows laptop of een Chromebook? Dan moet je weer een andere methode gebruiken. Bekijk hieronder welke methode bij je laptop past.

Kijk eens naar de nieuwste iPhones inclusief prijs

Van iPhone naar MacBook

Foto’s die je met de iPhone maakt worden opgeslagen in iCloud. Dit is handig want zo kun je vanaf elk apparaat in je iCloud account kijken. Je hoeft alleen maar via je MacBook in te loggen op je iCloud account, en de foto’s zijn zichtbaar.

Wanneer dit niet lukt maak je gebruik van een USB-kabel. Verbind de iPhone middels de USB-kabel met de MacBook. Doorloop de volgende stappen:

 • Open op MacBook de foto-app
 • Klik eventueel op de naam van het apparaat
 • Ontgrendel eventueel de iPhone middels de toegangscode
 • Kies waarheen de foto’s geïmporteerd moeten worden
 • Selecteer de gewenste foto’s
 • Klik op Importeer geselecteerde/ Importeer alle nieuwe foto’s

Wanneer de foto’s van iPhone naar MacBook zijn overgebracht kun je de iPhone loskoppelen. Doe dit pas nadat het gehele proces gereed is.

Foto’s van iPhone naar Windows laptop

Ook met een Windows laptop kun je foto’s vanaf een iPhone importeren. Dit gaat helaas niet via iCloud, je hebt hier de nieuwste versie van iTunes voor nodig. Installeer dit programma op de Windows laptop en doorloop de volgende stappen:

 • Sluit met een USB-kabel de iPhone op de Windows laptop aan
 • Ontgrendel eventueel de iPhone middels de toegangscode
 • Klik op het scherm ‘Vertrouw’ (indien hier een melding van verschijnt)
 • Klik op de laptop op de startknop (Windows logo)
 • Selecteer ‘Foto’s’
 • Selecteer ‘Importeren > vanaf een USB-apparaat
 • Kies een locatie waar de foto’s naartoe moeten

Het is belangrijk dat de foto’s op de iPhone staan en niet in de cloud. Is dit wel het geval dan moet je de foto’s vanaf iCloud eerst op de iPhone zelf zetten. Houd er rekening mee dat een Windows laptop geen toegang tot iCloud heeft.

Van iPhone naar Chromebook

Foto’s overzetten van iPhone naar Chromebook is weer een geval apart. Dit komt omdat een Chromebook volledig in de cloud werkt en wordt aangedreven door het Google besturingssysteem. Je kunt geen iTunes op een Chromebook installeren. Dit gaat wel via een omweg, maar is niet aan te raden.

De makkelijkste methode is om de foto’s vanaf de iPhone eerst na een Windows PC of laptop over te brengen. Hoe je dat doet zie je in het gedeelte ‘foto’s van iPhone naar Windows laptop’. Ga nu via de Windows laptop naar google.com/drive en log in met hetzelfde account dat je op Chromebook gebruikt. Klik op Nieuw en upload de map met foto’s (Map uploaden).

Neem je Chromebook in gebruik en log met hetzelfde account in. Als het goed is zijn nu de foto’s zichtbaar.

Een andere methode is het gebruik van een USB-stick. Er zijn USB-stick’s die in de iPhone passen (Apple Lightning aansluiting). Plaats hier de foto’s op. Vervolgens gebruik je een adapter om de USB-stick passend te maken voor Chromebook. Sommige USB-sticks bevatten al verschillende aansluitingen.

Bekijk USB sticks voor iPhone

Foto’s van iPhone naar laptop lukt niet

Het is vaak even uitvogelen hoe je foto’s van iPhone naar laptop overbrengt. Lukt dit niet of slechts gedeeltelijk? Vaak is dit het geval wanneer je de foto’s probeert over te brengen naar een Windows laptop of een Chromebook.

Bij een Windows laptop kun je proberen om de iCloud app te installeren. Ga naar het iCloud gedeelte en vink het vakje Foto’s aan (niet iPhotos). Je hebt nu de mogelijkheid om de originele foto’s te downloaden. Let op want deze methode werkt ook niet altijd.

Als laatste redmiddel kun je de foto’s naar jezelf mailen. Dit kost veel tijd en je kunt maar een beperkt aantal foto’s tegelijkertijd versturen. Bovendien moet je ervoor waken dat de mailbox niet overvol raakt. Maar het is wel een goed werkende methode om de foto’s vanaf je iPhone op je laptop te krijgen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Foto’s van iPhone naar laptop overzetten
Schuiven naar boven